Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam v Grčiji v bližini Turčije, primerno za otroke?

Kam v Grčiji v bližini Turčije, primerno za otroke?

Pozdrav vsem

Letos bi želeli iti na dopust v Grčijo in sicer na nek otok v bližini Grčije tako, da bi možno iti tudi na enodbevni izlet v Turčijo. Tu je kar nekaj otokov Chios, Lesbos, Samos-?.., ki si bili iz tega vidika primerni, me pa vseeno moti nekaj stvari. Same hotele sem si ogledoval predvsem v katalogu, kjer pa praktično noben hotel nima nekih toboganov, ki vodijo v bazen, igral, torej, da bi bilo primerno za dva manjša otroka, da bi se lahko zabavala, jaz pa v miru spil kakšeno pivo. Ko gledam kakšne slike hotelov v npr. Turčije, je tega vse polno – od toboganov, gusarskih ladij,…

Mi lahko kdo svetuje kam iti? Hotel naj bi bil nekje povprečen, klimatiziran zmerna cena, po možnosti kaj “naravne” sence na plaži – tiste nepretrgane vrste senčnikov-industrijski turizem, me ne privlači.

Mogoče bo kdo rekel, zakaj pa enostavno ne grem v Turčijo? Mogoče res – nisem preveč razmišljal. Ali bi moral imeti glede Turčije kakšne pomisleke glede npr. vode (možne driske,..) ali pa je isto kot v Grčiji glede na to, da gre za isto regijo?

Hvala za nasvete

LP

otoki, ki si jih naštel so za bolj miren dopust. med bolj aktivne spada KOS, kjer iz gl. mesta vidiš turčijo s prostim očesom. mi nismo šli, vem pa, da da vozi gliser in gostje kosa niso rabili vize.

na KOSU je nekaj hotelov, ki imajo tudi tobogane. vem, da je magic life, ki pa je na žalost na bolj odmaknenem delu, ne ravno blizu gl mesta. na nižinskem področju (okolica marmari) bi znalo bit kar nekaj hotelov, ki imajo tobogane, tudi v okolici mastihari, ki pa je že kar daleč od mesta kosa.

grčija in turčija pa ni za primerjat. v grčiji je ves čas pihal veter, klima je super. v turčiji (likija, tj okrog kemerja) je pa bolj zagatno, soparno, preveč je zelenja in to se pozna.

Tudi jaz ti predlagam otok Kos. Zelo primeren za otroke in izlet v Turčijo si lahko organiziraš.

Predlagam Rodos, Hotel Esperidos beach (ima 2 tobogana v bazen, naravno senco).

Hvala za nasvete – bom pogledal in se oglasim s še kakšnim vprašanjem.

LP

Hvala za nasvete – bom pogledal in se oglasim s še kakšnim vprašanjem.

Tudi nasveti in izkušnje niso prepovedani.

Sicer sama nimam otrok in sem velika ljubiteljica Grčije, a tebi bi priporočila Turčijo kak hotel z vsaj 4* in vsaj POL (še raje AI )enostavno je res da si tam lahko brez skrbi, ker te res strežejo od spredaj in zadaj, so zelo prijazni in otrokom definitivno ne bo dolgčas, časa da ti spiješ pivo bo več kot dovolj.
Samo še en majhen popravek, sem vidla da je zgoraj Lara napisala, da turisti iz Kosa ne potrebujejo vize – slovenci že nekaj časa ne potrebujemo vize za Turčijo, samo toliko da ne bo kakih dilem.

Za vstop v Turcijo Slovenci placamo vstopnno vizo na turski meji. Cena 15 euro. V primeru da gremo na enodnevni izlet iz Kosa, Rodosa…. viza ni potrebna se placa samo 3 eure takse!!!!Je pa potrebno imeti potni list!!!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close