Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › kam smo prišli

kam smo prišli

Ljudje, pa to ni več res. Pridem jaz včeraj popoldan v pekarno kupit pekovsko pecivo in kruh. Kamera nad prodajnim pultom, druga v kotu. Stopim do prodajnega pulta in prijazno ogovorim prodajalko. Naj povem, da redno hodim v to pekarno. Prodajalka mi pa pravi, da mora hitro postreči kupca, ker da se ne sme pogovarjat s strankam. Da njen šef na kameri vse vidi. Jaz sem samo obnemel. V prodajalni je pa lahko samo ena stranka. Vedno do sedaj sva kakšno rekla. Sedaj pa to. Resnično ne vem kaj si naj mislim o takšnem novodobnem življenju.

Mogoče bi pa bil že čas, da začnete ljudje razmišljati, ne pa se obnašati kot neumna čreda z našvasanimi nagobčniki, ki samo sledi nečloveškim pravilom.

Odgovor na objavo uporabnika
razočaran državljan, 04.09.2021 ob 07:03

Ljudje, pa to ni več res. Pridem jaz včeraj popoldan v pekarno kupit pekovsko pecivo in kruh. Kamera nad prodajnim pultom, druga v kotu. Stopim do prodajnega pulta in prijazno ogovorim prodajalko. Naj povem, da redno hodim v to pekarno. Prodajalka mi pa pravi, da mora hitro postreči kupca, ker da se ne sme pogovarjat s strankam. Da njen šef na kameri vse vidi. Jaz sem samo obnemel. V prodajalni je pa lahko samo ena stranka. Vedno do sedaj sva kakšno rekla. Sedaj pa to. Resnično ne vem kaj si naj mislim o takšnem novodobnem življenju.

Javno objavi, da se bomo še mi izognili te pekarne…

to ti je pa razviti zahodni svet. Kjer se samo (garba) dela in nic druzi. Se pogovarjat med sabo nam bodo prepovedali.

Povej ime pekarne in lokacijo da gremo še sami pogledat. Naj uganem, ne boš.

Očitno ima lastik pekarne težav s krajo, neblokirajem, slab izkušnje od prej.  Tako morda z zaposlenimi ( e nima svoojih domačih not, žlahte), ali pa je će imelkak drug incident ( rop, poskus ropa, ipd). Tega bo tudi zaradi takih razmer, ko prihaja huda recesija, čedalje lahko več.

To ni nič nenavadnega – se vidi, da nisi nikoli potoval po npr. drugih celinah USA, Avstralija- tam je to normalno – in prav povedo ti prodajalci  ko jih kot Evropejec vprašaš zakaj so kamere povsod nad njimi v trgovski  in storitveni branži kjerkoli na blagajnah, usmerjene prav v blagajno še posebno pod roke,  in povedo da imajo kamere zato, da jih kontrolirajo, da res zaračunavajo da s ne odtujuj dnarja iz blagajn, da se snema eventuelne rope, ipd.

Ne bom je javno izpostavljal. To je poslovna politika lastnika. Ce hoce, da je tako pa naj bo po njegovo. Zakaj bi se je izogibali? Jaz bom bil se naprej hodil k njim. Bom pac tiho. Clovek se vsega navadi. Me je pa sokirala izjava prodajalke. Lahko da to velja samo zame. Tudi to je mozno.

S tem ni nic narobe. Prav vsak lokal ima ze kamere.   Lastnik lahko iz plaze nadzoruje lokal na mobitelu.   To je koristna zadeva.

Nadzor mora biti. Kadar pride do incidenta, kraje….se samo pogleda posnetek.    Sem za red in disciplino.   Moti me tudi, da se zaposleni v trgovini pogovarjajo o privat zadevah pred strankami.  Sef lahko tudi to preveri na kameri…

Kar je v Sloveniji normaln je v zahodnem razvitem svetu nenormaln. Kar je pa na zahodu normaln, je pa na Balkanu nenormaln.

Razocaran, 04.09.2021 ob 10:21

Ne bom je javno izpostavljal. To je poslovna politika lastnika. Ce hoce, da je tako pa naj bo po njegovo. Zakaj bi se je izogibali? Jaz bom bil se naprej hodil k njim. Bom pac tiho. Clovek se vsega navadi. Me je pa sokirala izjava prodajalke. Lahko da to velja samo zame. Tudi to je mozno.

torej lažeš

Itak da nadzor mora bit. Samo ne vem koga jaz ogrozam, ce z prodajalko spregovorim stavek – dva.

Vecina lokalov, tudi pekarn ima kamere.   Najveckrat jih niti ne opazite. So pa koristna zadeva.   Mene osebno nic ne motijo.

to ni nič narobe, 04.09.2021 ob 09:10

Očitno ima lastik pekarne težav s krajo, neblokirajem, slab izkušnje od prej.  Tako morda z zaposlenimi ( e nima svoojih domačih not, žlahte), ali pa je će imelkak drug incident ( rop, poskus ropa, ipd). Tega bo tudi zaradi takih razmer, ko prihaja huda recesija, čedalje lahko več.

To ni nič nenavadnega – se vidi, da nisi nikoli potoval po npr. drugih celinah USA, Avstralija- tam je to normalno – in prav povedo ti prodajalci  ko jih kot Evropejec vprašaš zakaj so kamere povsod nad njimi v trgovski  in storitveni branži kjerkoli na blagajnah, usmerjene prav v blagajno še posebno pod roke,  in povedo da imajo kamere zato, da jih kontrolirajo, da res zaračunavajo da s ne odtujuj dnarja iz blagajn, da se snema eventuelne rope, ipd.

Mi imamo tako sceno na sihtu. Kamere in prisluskovalne naprave so takticno razporejene po vseh pisarnah. So na dveh nogah. Je pa problem, ker posnetega ne predvajajo bp, ampak prihaja do komunikacijskih sumov. Tako smo zaposleni obtozeni neresnicnih stvari. Nekatere firme so pac še v socializmu.

tudi mene camere ne motijo. Presenetila me je pa izjava prodajalke, da se ne sme več pogovarjati s strankami.

razočaran državljan, 04.09.2021 ob 14:16

tudi mene camere ne motijo. Presenetila me je pa izjava prodajalke, da se ne sme več pogovarjati s strankami.

takoj povej ime pekrane in kraj, da mu gremo razbiti kamere

pusti času čas….. čas bo pokazal svoje….

Anonimno 3665, 04.09.2021 ob 14:46

pusti času čas….. čas bo pokazal svoje….

Jebala vam je mater Amerika, demokracija, in sodobna tehnologija? Kje je meja tistega sranja, ki ste ga pripravljeni požreti za omenjene  posodobitve, otiroma blagodati, današnje propadle civilizacije?

Takole nam zapirajo usta ze vec kot eno leto. In za kaj ze je to dobro?

trolanje, 04.09.2021 ob 11:45

torej lažeš

Itak da laže. Ampak na tem forumu je to še spodbujano.

Podn. Če nisi sposoben zaupati zaposlenim, delaj sam! Ok, naj bo (pogojno) kamera, ki se jo pogleda ob ropu, sumu na kraje… Da pa kontroliraš, da zaposleni slučajno ne bi malo poklepetali (s strankami ali med sabo), moraš biti pa psihopat. Sem pa že pred 15 leti slišala za podobno varianto, da sta šefa s plaže klicala zaposlene, da naj ne klepetajo, ampak brišejo police, saj spremljata preko kamer. Odvratno.

Itak da lazem.

zato smo plačani, da lažemo.

Tu gor je 99 % samih govnarjev.

da je bilo v Slowenistanu, bos potem lahko zaspal. Drekac!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close