kam smo prišli
Ljudje, pa to ni več res. Pridem jaz včeraj popoldan v pekarno kupit pekovsko pecivo in kruh. Kamera nad prodajnim pultom, druga v kotu. Stopim do prodajnega pulta in prijazno ogovorim prodajalko. Naj povem, da redno hodim v to pekarno. Prodajalka mi pa pravi, da mora hitro postreči kupca, ker da se ne sme pogovarjat s strankam. Da njen šef na kameri vse vidi. Jaz sem samo obnemel. V prodajalni je pa lahko samo ena stranka. Vedno do sedaj sva kakšno rekla. Sedaj pa to. Resnično ne vem kaj si naj mislim o takšnem novodobnem življenju.
razočaran državljan, 04.09.2021 ob 07:03
Ljudje, pa to ni več res. Pridem jaz včeraj popoldan v pekarno kupit pekovsko pecivo in kruh. Kamera nad prodajnim pultom, druga v kotu. Stopim do prodajnega pulta in prijazno ogovorim prodajalko. Naj povem, da redno hodim v to pekarno. Prodajalka mi pa pravi, da mora hitro postreči kupca, ker da se ne sme pogovarjat s strankam. Da njen šef na kameri vse vidi. Jaz sem samo obnemel. V prodajalni je pa lahko samo ena stranka. Vedno do sedaj sva kakšno rekla. Sedaj pa to. Resnično ne vem kaj si naj mislim o takšnem novodobnem življenju.
Javno objavi, da se bomo še mi izognili te pekarne…
Očitno ima lastik pekarne težav s krajo, neblokirajem, slab izkušnje od prej. Tako morda z zaposlenimi ( e nima svoojih domačih not, žlahte), ali pa je će imelkak drug incident ( rop, poskus ropa, ipd). Tega bo tudi zaradi takih razmer, ko prihaja huda recesija, čedalje lahko več.
To ni nič nenavadnega – se vidi, da nisi nikoli potoval po npr. drugih celinah USA, Avstralija- tam je to normalno – in prav povedo ti prodajalci ko jih kot Evropejec vprašaš zakaj so kamere povsod nad njimi v trgovski in storitveni branži kjerkoli na blagajnah, usmerjene prav v blagajno še posebno pod roke, in povedo da imajo kamere zato, da jih kontrolirajo, da res zaračunavajo da s ne odtujuj dnarja iz blagajn, da se snema eventuelne rope, ipd.
Razocaran, 04.09.2021 ob 10:21
Ne bom je javno izpostavljal. To je poslovna politika lastnika. Ce hoce, da je tako pa naj bo po njegovo. Zakaj bi se je izogibali? Jaz bom bil se naprej hodil k njim. Bom pac tiho. Clovek se vsega navadi. Me je pa sokirala izjava prodajalke. Lahko da to velja samo zame. Tudi to je mozno.
torej lažeš
to ni nič narobe, 04.09.2021 ob 09:10
Očitno ima lastik pekarne težav s krajo, neblokirajem, slab izkušnje od prej. Tako morda z zaposlenimi ( e nima svoojih domačih not, žlahte), ali pa je će imelkak drug incident ( rop, poskus ropa, ipd). Tega bo tudi zaradi takih razmer, ko prihaja huda recesija, čedalje lahko več.
To ni nič nenavadnega – se vidi, da nisi nikoli potoval po npr. drugih celinah USA, Avstralija- tam je to normalno – in prav povedo ti prodajalci ko jih kot Evropejec vprašaš zakaj so kamere povsod nad njimi v trgovski in storitveni branži kjerkoli na blagajnah, usmerjene prav v blagajno še posebno pod roke, in povedo da imajo kamere zato, da jih kontrolirajo, da res zaračunavajo da s ne odtujuj dnarja iz blagajn, da se snema eventuelne rope, ipd.
Mi imamo tako sceno na sihtu. Kamere in prisluskovalne naprave so takticno razporejene po vseh pisarnah. So na dveh nogah. Je pa problem, ker posnetega ne predvajajo bp, ampak prihaja do komunikacijskih sumov. Tako smo zaposleni obtozeni neresnicnih stvari. Nekatere firme so pac še v socializmu.
Anonimno 3665, 04.09.2021 ob 14:46
pusti času čas….. čas bo pokazal svoje….
Jebala vam je mater Amerika, demokracija, in sodobna tehnologija? Kje je meja tistega sranja, ki ste ga pripravljeni požreti za omenjene posodobitve, otiroma blagodati, današnje propadle civilizacije?
Podn. Če nisi sposoben zaupati zaposlenim, delaj sam! Ok, naj bo (pogojno) kamera, ki se jo pogleda ob ropu, sumu na kraje… Da pa kontroliraš, da zaposleni slučajno ne bi malo poklepetali (s strankami ali med sabo), moraš biti pa psihopat. Sem pa že pred 15 leti slišala za podobno varianto, da sta šefa s plaže klicala zaposlene, da naj ne klepetajo, ampak brišejo police, saj spremljata preko kamer. Odvratno.
Forum je zaprt za komentiranje.