Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam se gre na samoplačniški pregled celotne hormonske slike?

Kam se gre na samoplačniški pregled celotne hormonske slike?

Evo, spet jaz z mojo ščitnico in hormoni…:) Tokrat bi prosila če mi napišete, kam točno se človek napoti na samoplaniški pregled celotne hormonske slike, se pravi, da mi preverijo delovanje popolnoma vseh hormonov, ne samo ščitnice, ampak vse, kaer je možno pregledati?

Hvala že v naprej…(za cene se bom pa že pozanimala, ko bom vedela, kam se obrniti, če mi lahko kaj posebej priporočate)

Adralab

http://www.dr-flis.si/images/Uvodoma_priporocljive_laboratorijske_preizkave_hormonov.pdf

Še to – če želiš celotno hormonsko sliko, vsaj 3 mesece pred tem ne smeš jemati kontracepcijskih tablet.

Pa se ti zavedaš, kako si tečna? V resnici se mi tvoja osebna zdravnica prav smili.
Iščeš dlako v jajcu, prežiš na njene “napake”, če jih ni, si jih izmisliš, veš vse bolje kot ona… In sedaj komaj čakaš na vse možne preiskave in bog daj, da bi se našlo nekaj kar ni v redu, ne? Ker potem bi dokazala svoj prav, zdravničine “napake” in končno (končno!) bi vsem okoli sebe dokazala, da si uboga reva.
Določena veja medicine ima strokovni naziv za take kot si ti. Omenila si, da hodiš k psihiatrinji. Omeni ji tole malo, pa se lotita še zdravljenja tega.

moja psihiatrinja ve vse, k njej hodim zaradi depresije in ona sama mi je napisala dopis za osebno zdravnico, da mi vzamejo kri in preverijo delovanje ščitnice! ti si pa najbrž en aiz med tistih nerazgledanih neandertalcev, ki ob besedi psihiater takoj pomislijo na norce, ker k psihiatru najbrž hodijo samo taki, ki so čisto zmešani in depresijo si tudi sami izmislimo, nima veze s hormoni in telesom, ampak je vse v glavi… kar živi v svojem primitivnem svetu, vse dokler te ne doleti kaj podobnega, takrat ti bo pa žal, da si bila tako zelo “pametna” na področju, o katerem se ti ne sanja.

seveda bom vesela, če je imela prav, da mi ni nič, ampak če človek čuti, da nekaj ni ok, je prav, da zahteva preiskave. koliko je takih, ki nočejo do dohtarja, na koncu pa ljudje rečejo, jah saj si je sam kriv, je bil bolan, pa ni hotel na preiskave, zdaj pa je prepozno… jih je na milijone primerov. ampak vsaj je sam svoje sreče in svojega zdravja kovač, ti zarad mene ne rabiš it 10 ler k zdravniku in se lahko s tem na vsa usta hvališ, tvoj problem. jaz bom šla, če čutim, da to rabim, ti se pa v rit vgrizni.

Takole, če bo še koga zanimalo, klicala sem v Adria Lab v LJ, cena celotne slike oz. odvisno, kaj izbereš… v glavnem 70 – 100 € stane. Glede KT sem vprašala in so mi rekli, da je to tako majhna vsebnost hormonov, da ni treba prenehati oz. nimajo te prakse, da bi to priporočali..
Hvala za informacije!

Podpis pod tole.

Avtorica, tebi pa tole: ob sumu na nepravilo delovanje ščitnice zdravnik najprej odredi testiranje ravni tirotropina (TSH) v krvi. V kolikor izvid odstopa od normalnih vrednosti, se delajo podrobnejše preiskave (pT4 in pT3).
Test TSH je enostaven in hiter. Lahko ga narediš tudi doma: http://www.zdravje.dimenzijazdravja.si/trgovina/diagnosticni-testi/nosecnost/test-scitnice-detail
Torej so ga tudi v laboratoriju naredili v dobri uri. Očitno pa je bil izvid bp, zato niso pošiljali vzorcev na podrobnejše preiskave in ugotavljanje pT4 in pT3.
Kaj ti še ni jasno?

Ni nujno, da je vse ok, če je TSH ok.
Občasno imam TSH ok, občasno ne. Ampak, ko je TSH ok, T3 in T4 nista ok.
Ponavadi delajo samo TSH, ki pa je lahko ok, ni pa nujno, da je ostalo ok.
Govorim le o ščitničnih hormonih.

Za pregled ščitnice res ni potrebe, da nehaš jemati KT – a kako naj preverijo delovanje jajčnikov in njihove hormone, če jemlješ KT, ki preprečujejo delovanje jajčnikov?

Avtorica, ti kar pojdi na testiranje. Samo prej se natančno pozanimaj, katere preiskave ti morajo opraviti.

Kar pojdi na pregled.
Tudi meni so zdravniki govorili, da je vse ok, da imam le vse v glavi, da z mojim telesom ni nič narobe,… brez najmanjšega pregleda. No kasneje sem šla sama po zvezah na pregled nadledvičnice in ostalih hormonov.

IN IZKAZALO SE JE, DA PRAV VSI DELUJEJO NEPRAVILNO.

Toliko, glede pameti in sposobnosti zdravnikov. Naj povem, da sem jih prosila več kot pol leta, najmanj 6 različnih zdravnikov za ščitnico, ter splošnih zdravnikov. Prav vsi so popolnoma nesposobni, pa čeprav nekateri izmed njih uživajo neverjetno slavo.
Fuj in fej

Kontrola TSH in sklepanje na T3 in T4 je pogruntavščna šparanja našega zdravstvenega sistema. Moj TSH večinoma nima veze s T3 in T4.
Pri kontroli vseh treh nima veze jemanje kontracepcije, če pa želiš relevantno sliko vseh hormonov, pa moraš biti brez kakršne koli kemične kontracepcije vsaj 3 mesece, kri pa dati na 21. dan po prvem dnevu menstruacije.
Poleg tega se določene hormone kontrolira iz sline ne iz krvi.

Preberi s knjigo o bioidentičnih hormonih (dr. Platt) in se po možnosti naroči k dr. Toljanovi v Zagreb (Orlando klinika). Ko boš to preštudirala, boš tudi ugotovila, da to, da rineš v slovenski sistem zdravljenja ščitnice, itak nima nobenega smisla, ker pri nas v tabletah dodajajo samo T4 ti pa poleg tega potrebuješ še T1, T2 in predvsem T3.
Močno ti tudi priporočam, da nehaš jemati hormonsko kontracepcijo, to je smrt za telo nas, ki imamo težave s hormoni.

To je na žalost čisto res, posebej na področju ščitnice so totalni brezvezniki. Samo niso samo pri nas taki. Sem pred leti brala en ameriški forum za ščitnico, kjer so se ljudje enako pritoževali nad njihovimi zdravniki, da jim je vsak rezultat v redu, čeprav so se ljudje počutili slabo. Potem so našli zdravnika, ki ni zdravil laboratorijskih vrednosti, ampak človeško počutje in potem so vsi množično drli k njemu, ker je vse pozdravil. Pri nas je zdravnik, ki je bil res stručko za ščitnico, že umrl, ostali so pa zanič. Pa zaradi mene če u luft skočijo od užaljenosti.

odločila sem se, šla bom na test, trenutno sicer jemljem KT, ko bom nehala, pa bom po 3 mesecih šla ponovno, zaenkrat pač naj pregledajo to, kar se da kljub jemanju KT, bolje to kot nič, ker se res ne počutim vredu. sem se že sprijaznila, da na tem področju treba reagirati samoplačniško..

Jaz ti pa vseeno predlagam, da greš prej v Zagreb, pregled res ni drag, zdravnica pa ti bo po počutju svetovala katere hormone kontroliraj in kako.
Morda si naredi samo ščitnične hormone, ki res niso dragi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close