Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kam s pašteto

kam s pašteto

Imam res ogrooomne količine paštete: kekec, jetrne, junior… Kako jo lahko predelam, da ne bo vedno samo na kruhu? Ali obstaja kakšna topla jed, v katero gre pašteta? Karkoli drugega?

Hvala za morebitno pomoč,
LP

prepražiš čebulo, dodaš pašteto- le toliko, da se razmehča in na koncu jajčko……to smo včasih pri nas doma radi jedli….Čebulo lahko tudi spustiš (samo pašteta in jajčke), lahko dodaš česen, peteršilj, poper..pač po okusu..jedli smo za večerjo ali zajtrk s kruhom..
LP

Stepeš jajce ali dve (odvisno od količine, koliko rabiš), dodaš pašteto, malo česna, popra in peteršilja. V to maso vmešaš ali drobtine ali pšenični zdrob. Pustiš, da se napije in z malo žličko zakuhaš v vrelo vodo. Odcejene ponudiš z govejo juho.

Jaz jih delam raje z drobtinami ali pa kombiniram drobtine in malo zdroba. Pridejo bolj rahli.

lp

Julija

palacinke s pasteto.lahko jih samo namazes se tople,ali pa das se v pecico-potreses s parmezanom,malo smetane…lp petra

Najlepša hvala vam za nasvete, bom gotovo vse sprobala!

LP in lep dan, Meri

Pa še tale – lahko narediš polnjena jajčka.
Kuhana jajaca podolgem prerežeš, izdolbeš rumenjak, ga pretlačiš, zmešaš s pašteto, malo drobno sesekljne čebule in kisle kumarice, lahko še začimbe po želji – malo karija, mediteranske…Z mešanico napolniš jajčne polovice, lahko okrasiš z vejicami peteršilja, lp

Jaz sem enkrat naredila pitulice s pašteto, zadnjo plast sem namazala z njo, po vrhu pa še malo polpekoče čilijeve omakce – bile so zelo dobre.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close