Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam s kozarci, staro posodo, revijami, knjigami…?

Kam s kozarci, staro posodo, revijami, knjigami…?

a za knjige računaš? poštnino? pa a to je vse kr maš?

Odgovor na objavo uporabnika
lubenica666, 05.11.2021 ob 22:54

lubenica666, 05.11.2021 ob 22:49

selim se, 05.11.2021 ob 22:37

ja in kaj zdaj, 05.11.2021 ob 22:32

Ja potem pa stran vrzi.

Ne razumem takih bednikov – imajo neko staro kramo, ki je zanimiva morda za kakšnega zbiratleja ali hrčkarja, skratka robo brez vrednosti…. pa je ne želijo odnesti v smeti, ker so mnenja, da je “nekaj vredna”.  Po drugi strani se jim ne da to robo odnesti v Centre ponovne uporabe (po domače povedano na smetišče, kjer ta roba morda pred uničenjem najde novega lastnika), torej prevoz do tja predstavlja določene stroške.

Glej, če želiš, da tvojo kramo uporablja kdo drug, jo pelji ali uredi prevoz, če ti predstavlja le odvečno kramo pa jo fukni v smeti.

A bo šlo?!

Smem vprašat zakaj smetiš temo? Kaj imaš od tega?

Če sem v postu, na začetku teme napisala, da nimam nobenega takega centra v bližini in mi ravno to pišete.

Če kdo hoče, dam zastonj, stroškov si pa sigurno ne bom delala. Potem raje vržem v smeti.

Lej, če te tema moti, se spelji ven iz teme pa kje drugje teži. Bo šlo?

Kdo smeti temo?  Ti si ali zmešana ali pa zadrogirana.

Povej najprej, kaj hočeš brati – hočeš, da se najde kreten, ki bo rekel :  pridem po tvoje stare kozarce in staro posodo?  Ne, tega ne bo.

Še enkrat – ali se angažiraj in poskrbi, da bodo zadeve šle v ponovno uporabo, ali pa zapri kljun in vrzi kramo proč.

Pregovor pravi:  brez muje se še čevelj ne obuje.

Velja za počene sekret ploščice ali za staro kramo. Vedno je tako, da je potrebno nekaj vložiti, če drugega ne, vsaj delo posameznika.

Sicer pa, če si nemobilna – poslikaj kozarce in posodo ter ostalo kramo in jo daj na Podarim.si, napiši da naj za prevoz poskrbijo tisti, ki so pripravljeni tvojo kramo odpeljati.

Če se bo našel kdo, ki bo imel interes, te bo kontaktiral in prišel po tvojo kramo, če ne pa vrzi v kanto.

Sem mobilna, vendar mi na kraj pameti ne pade, da bi si stroške delala in komu na drug konec Slovenije vozila. Če želi kdo, naj pride, drugače gre v smeti.

lubenica666, 05.11.2021 ob 22:55

selim se, 05.11.2021 ob 22:53

Vidim, da je lubenica tako zadrogirana ali pa pijana, da mora še pod mojim nikom pisat v tej temi.

Naj ti bo v veselje.

Ne krota, ti si pijana ali zadrogirana.  Nikogar ne brigajo tvoji stari kozarci brez vrednosti, a bo šlo?

Pa dobro no, vsaj kakšno knjigo potem vzemi, a bo šlo?

dj povej, 05.11.2021 ob 22:55

a za knjige računaš? poštnino? pa a to je vse kr maš?

Tiste stare knjige bom dala zastonj v antikvariat. Če bodo vzeli.

Tiste omenjene priročnike pa kot sem že opisala: na Bolho.

selim se, 05.11.2021 ob 22:57

Tiste stare knjige bom dala zastonj v antikvariat. Če bodo vzeli.

Tiste omenjene priročnike pa kot sem že opisala: na Bolho.

pol sm bluziš nek v 3 p%”# “#$%$ pa. napiš kva maš? a je tolk težk?

Ja, je hudič, ko zadrogirano babše zavzame temo in se pod več niki sama s sabo pogovarja. ALi pa je to mogoče dedec?

selim se, 05.11.2021 ob 22:56

Pa dobro no, vsaj kakšno knjigo potem vzemi, a bo šlo?

Daj na Podarim.si, boš dobila info o vrednosti tvojih zadev, če se komu zdijo tvoje zadeve vredne, da pride ponje, bo prišel, če ne pač vrzi v kanto.  Je to tako težko razumeti?

Drugega kot to, ti človek ne more svetovati, ne vem kaj pričakuješ, da boš tule naredilo licitacijo knjig  izdanih 1950-1980, s katerimi so zabasane vse hiše v Sloveniji in katerih se otepajo tudi antikvariati?

selim se, 05.11.2021 ob 23:01

Ja, je hudič, ko zadrogirano babše zavzame temo in se pod več niki sama s sabo pogovarja. ALi pa je to mogoče dedec?

mutinično defektno bo že vedelo kako se je pogovarjati s seboj

dj povej, 05.11.2021 ob 22:58

pol sm bluziš nek v 3 p%”# “#$%$ pa. napiš kva maš? a je tolk težk?

Nič pametnega nima, pa bi rado spravilo v obtok.  Dajmo licitirat – jaz dam 5 centov za knjigo.  In 1 cent za kozarce iz 60 let prejšnjega stoletja.

lubenica666, 05.11.2021 ob 23:04

Daj na Podarim.si, boš dobila info o vrednosti tvojih zadev, če se komu zdijo tvoje zadeve vredne, da pride ponje, bo prišel, če ne pač vrzi v kanto.  Je to tako težko razumeti?

Drugega kot to, ti človek ne more svetovati, ne vem kaj pričakuješ, da boš tule naredilo licitacijo knjig  izdanih 1950-1980, s katerimi so zabasane vse hiše v Sloveniji in katerih se otepajo tudi antikvariati?

Sem lepo vprašala, če ima kdo kake izkušnje z antikvariati in če vzamejo vse. In nobenega odgovora. Tako, da ne vem od kje tebi neke licitacije. Menda ne misliš, da bi se z monami še v reali odgovarjala. Ob vseh motencih v tej temi? ALi pa eni moteni osebi z več niki. Tudi mojim.

selim se, 05.11.2021 ob 23:05

mutinično defektno bo že vedelo kako se je pogovarjati s seboj

O Robi, spet ti?

selim se, 05.11.2021 ob 23:08

Sem lepo vprašala, če ima kdo kake izkušnje z antikvariati in če vzamejo vse. In nobenega odgovora. Tako, da ne vem od kje tebi neke licitacije. Menda ne misliš, da bi se z monami še v reali odgovarjala. Ob vseh motencih v tej temi? ALi pa eni moteni osebi z več niki. Tudi mojim.

Ne, antikvariati ne vzamejo vsega, so zabasani z robo 1950-1990. To je brez vrednosti.

lubenica666, 05.11.2021 ob 23:06

Nič pametnega nima, pa bi rado spravilo v obtok.  Dajmo licitirat – jaz dam 5 centov za knjigo.  In 1 cent za kozarce iz 60 let prejšnjega stoletja.

ti lažeš kolkr si dolgo in široko. knjih ni. kr nč ne prodajaš. sm bluziš da glava peče.

lubenica666, 05.11.2021 ob 23:10

Ne, antikvariati ne vzamejo vsega, so zabasani z robo 1950-1990. To je brez vrednosti.

No to me je zanimalo.

Pa veš mogoče kaj jemljejo?

Pač mi je težko knjige v star papir dati. Nekatere so bile ravno v antikvariatu kupljenje. Nekatere se pa valjajo že leta in leta po podstrešju, lepo zapakirane, nikoli brane. Kaj vem kdaj in kdo jih je kupil.

Vmes sem odkrila tudi  zanimive knjige o spolnosti. Tam iz 70ih. Prav hecno. Sicer ne ravno uporabno, je pa zanimivo prebrati kako so takrat učili ženske in moške.

Ja pa seveda 5 prijateljev. To pa sem kar naprej brala 🙂 pa Robinson pa Buffalo Bill, Časovni stroj, Karl May, Jules Vern.

To pa ne bo šlo v smeti.

Pa pazi se tistih, ki pričakujejo, če jim podariš, da jim boš še poštnino krila ali pa prevoz. So tudi taki. S takimi ni vredno sploh razpravljat.

pa pazi se tistih, 05.11.2021 ob 23:36

Pa pazi se tistih, ki pričakujejo, če jim podariš, da jim boš še poštnino krila ali pa prevoz. So tudi taki. S takimi ni vredno sploh razpravljat.

Po drugi strani pa komunala tudi računa odvoz odpadkov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close