Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam s kovanci po 1 cent in 2 centa?

Kam s kovanci po 1 cent in 2 centa?

Kovance za 5 centov sprejema avtomat za kavo, kam s kovanci za 1 cent in 2 centa pa pojma nimam. Jih na banki sprejemajo? Jih lahko oddam v avtomat v trgovini, kjer imajo plačevanje na avtomatih?

v trgovini. pač nesi jih vsakič nekaj s sabo in recimo pri plačilu 13,22 evra daj tistih dvanajst centov. pa še naslednjič, pa še naslednjič … pa jih bo zmanjkalo. če jim ne daš ravno za cel evro, ne vem, v čem je problem, saj ni toliko štetja. verjetno pa tudi nimaš celih vreč teh kovančkov.
v prihodnje jih pač potem bolj sproti zapravljaš.

Mi jih dajemo v nedeljo pri maši v pušco, pa je.

Hvala, saj sicer že upoštevam ta nasvet, samo je res dosti skrbi s temi kovanci (nošenje, štetje, itd.). Sploh zaradi tega, ker najraje plačujem kar s kartico, zdaj moram pa večkrat kar z gotovino. Načeloma jih res sproti porabljam, samo zdaj sem dobil kar vrečo v dar (ker se nekomu drugemu ne da s tem ukvarjati).

jaz deloma plačujem z gotovino (sploh zneske do 5 EUR) pa nimam nikoli težav s kovančki – vse gre sproti iz denarnice oz. v nekaterih trgovinah me še fehtajo za njih 🙂

sicer pa, če jih imaš res ogromno, jih pač odnesi v banko 🙂

Rad bi videl prizor, ko jih neseš Jankoviću in rečeš: “Na, za Stadion.”

Pri nas avtomat za kavo sprejema tudi kovance po 1 in 2 centa. Sicer na aparatu to ni označeno, sprejema pa vseeno. Tako da moj drobiž vedno konča tam.

Potroši jih nekaj vsakič, ko kaj plačaš z gotovino pri blagajni. Npr., če nekaj stane 0,87 EUR, lahko daš 4 kovance po 20 centov in 7 kovancev po en cent.

V banki jih sprejmejo – jih ‘stehtajo’ in ti jih zamenjajo, ne traja dolgo – ne štejejo na roko;))))

Jaz jih imam za varčevanje. Nekaj mesecev jih mečem v škatlo, potem pa nesem na banko zamenjat. Jih preštejejo strojno. Včasih se navarčuje tudi do 100 EUR, in sicer tako, da ko pridem iz trgovine, iz denarnice vržem vse kovance, tudi tiste za 2 EUR, in se nabere.

Z NJIMI PLAČAJ NA TIK-TAK BLAGAJNI. JE FUL ZABAVNO METAT KOVANČKE V MAŠINO.

meni lahko pošljete jaz sem zbiralec

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close