Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam pozimi – 4 tedni

Kam pozimi – 4 tedni

Pozdravljeni!

Odločava se za 4-tedenski družinski dopust v decembru in januarju – z otrokoma, ki bosta takrat stara 3,5 let in 5.5 let (zadnja šansa pred šolo:).
Glede na to, da ne greva sama, bi si izbrali kombinacijo počitnic in potepanja (ostati kakih 5 dni na istem mestu, pa spet kak teden potepanja, pa se spet za 5 dni nekje ustoličimo…).
Zaenkrat so v igri:
– Namibija (je sploh pravi čas ali je res bolje poleti – zaradi deževnega obdobja)
– Venezuela
– Avstralija (mal drago in predvsem prevelika – sploh kaj vidoš v 4 tednih počasnega premikanja?)

Cenovno pa bi nam zneslo tja do 1.500.000 SIT.

IDEJE, PRIPOROČILA??

Pozdravljena!

Jaz bi ti edino priporočala, da greste nekam, kjer ni malarije in rumene mrzlice – zaradi otrok. Meni je bilo po antimalarikih zelo slabo, pa tudi sicer verjetno niso najbolj zdrava zadeva za malčke.

V Namibiji se mi zdi, je področje malarije, kolegica, ki je bila v Venezueli je, če se ne motim, prav tako jemala antimalarike.

Kaj pa recimo kakšni karibski otoki, ali pa recimo Mehika?

namibija je super. najcenejse lete imate iz nemcije in tudi namibija je napol nemcija. ko smo bili mi tam, se je po namibiji ptepalo kar precej druzin z najetimi avtocampi. ceste so pvecinoma makadamske, a odlicne. na severu imate ogromen etosha nacionalni park, kamor bom svoje otrocicke pravgotovo peljala. z avtom se vozis po parku, velikem kot slovenija in opazujes zivali. je pa njihova stevilcnost odvisna od dezevne dobe. ko je suho, je ob vodnjakih prava guzva, srnjadi, zebre, zirafe, nosorogi, sloni, noji. noro. v tem parku pa trije campi- spanje v avtodomu, sotorih bungalovih, glede na finance. in se drugi zanimivi kraji, a za otroke bo ta zivalski vrt raj.
sicer pa se strinjam tudi z mehiko, le glavnega mesta bi se z malcki zelo previdno lotila.
kaj pa kuba? tajska?
lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close