Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kam nesete zamenjat drobiž?

Kam nesete zamenjat drobiž?

Otrokoma so se hranilniki napolnili in bi drobiž odnesli na banko ter ga zamenjali za gotovino, a vem, da jim gre na bankah zadnja leta to zelo na živce. Se spomnim, kakšno doživetje je bilo to, ko smo bili še mi mulci in smo potem sortirali kovančke v tiste plastične pladnje, potem je dala pa teta vse na knjižico 🙂 Nazadnje, ko je kovance nesel mož, so ga nadrli, da jih ne bi smel sam že doma posortirati in prešteti, potem je pa tam med jamranjem in zavijanjem z očmi sama preštela, in tega se mi res ne da gledati. Obstaja kak avtomatski sortirnik, kakršnega so imeli včasih na Čopovi, ali pa kaj podobnega? Kam vi nosite drobiž, ko se ga res veliko nabere?

1. kovanci so gotovina
2. vsaka banka in števce in nikjer več ne preštevajo na roke

……..imajo stroj za štetje kovancev. lažeš ti, ali te je skušala nategniti banka………………

Saj ni več tako, kot je bilo včasih. Aja, pa banke ti zaračunajo menjavo kovancev v bankovce. Tudi 7€ npr. Moraš pogledat, pri kateri banki ne računajo, ampak mislim, da pri večini bank zaračunajo menjavo.

Pojdi do najbližjega lokala in vprašaj, če rabijo kaj drobiža. Glede na to, kolikokrat imajo pei nas razne trgovine in lokali probleme s premalo drobiža, bi te morali biti veseli.
Da jih ne bo kap zadela, se pa lahko zmenite, da jim boste naenkrat prinesli le za 10 ali 20 EUR drobiža, ostalo pa naslednjič.

Zadevo rešiš preprosto tako, da neseš drobiž na tisto banko, kjer imaš odprti račun. Nato vsoto kovančkov položiš na svoj račun in ni provizije.
Je lahko kar huda provizija, tudi 6{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}

Mogoče pa ti zamenjaš in potem drobiž porabiš.
Jaz z drobižem plačam na samopostrežni blagajni. Tam avtomat veselo prešteva. Seveda pazim, da ni vrste in posledično zavijanja z očmi čakajočih.

Tudi jaz, le da me zavijanje z očmi nič ne moti. Ljudi za sabo opozorim, da bo dlje trajalo – in to je to.
Enako tudi z otroškim drobižem – s tistim plačam, otroku pa enak denar vrnem.

Tudi jaz, le da me zavijanje z očmi nič ne moti. Ljudi za sabo opozorim, da bo dlje trajalo – in to je to.
[/quote]

Torej greš na hitro blagajno in se tam igraš s kovančki? Res si perla.

Banka slovenije pod nebotičnikom za fizične osebe brezplačno. Imajo mašino. Preverjeno prejšnji teden.

So prinesli nečaki vsak svoj šparovček, tko da gre drobiž kar tja notri – vsem enako 😁

[/quote]
Jst tud zamenjam drobiz sama pa ponucam na avtomatu za kafe v sluzbi.

[/quote]
To ni hitra blagajna, to je samopostrežna blagajna.
Če te moti, si predstavljaj, da tista blagajna ne dela.
Tudi jaz kovance porabim v samopostrežni blagajni, se mi zdi boljše, kot če bi jih človeku natresla.

[/quote]

Ja. V čem je problem?

Jst ga zmecem vsega v kavni avtomat. Je avtomatic servis zelo vesela

[/quote]

To niso hitre blagajne, ampak samopostrežne.

95 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stvari placujem s kartico ravno zaradi tega da se mi ni treba ukvarjat z drobizem. Kar je treba placat z gotovino, pa tiste vrnjene kovancke cim prej spravim v promet da se mi ne nabirajo v toslu.

Simpl.

Ki pa ne sprejema 1 in 2 centa.

Zmečem v mašino na samopostrežni blagajni. Ampak počaaaasi oziroma postopoma. da se ne zamaši vse skupaj.

Jaz ga pa na Petrolu zamenjam! Nikoli slabe volje, so zelo veseli.

Ki pa ne sprejema 1 in 2 centa.
[/quote]
Ne laži ti! Naš kavomat sprejema tudi enke on dvojke.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close