Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kam na večerjo s prijateljicami?

kam na večerjo s prijateljicami?

Kam v Ljubljani, v katero restavracijo bi peljale dve prijateljici na večerjo? Da bi bil lep ambient, fajn postrežba in dobra hrana.

Po možnosti nekaj drugačnega, zato slovenske, srbske, kitajske… odpadejo.

kaj pa francoske restavracije?

Chez Eric

ampak cenovno so pa kar khm

http://www.rad-dobrojem.si/index.php?key=oceart&id=39

CUBO, DEFINITIVNO.
Najboljša hrana, najboljši kelnarji..

Kadar se me tja odpravimo se nas ne rešijo po par ur, krasn ambient (nagrada za naj ind. oblikovanje za lansko leto)..

Samo prej si rezervirajte mizo!

http://www.cubo-ljubljana.com/

Kakšne so pa kaj cene v Cubo-tu?

Meni previsoke za to, kar nudijo. Imam raje pristnejše ambiente, kjer jem enako kakovostno po normalnih cenah.

4 osebe, predjed, glavna jed, 1 l vina, aperitiv….100 evrov.

Glej tukaj pač ne smeš na cene gledat. Kvaliteta je izvrstna, prav tako ambient..

Ma veste kaj, Cubo in Chez Eric odpadeta, predrago.

Bila pred kratkim, mi je bilo všeč, cene kar spodobne.

Kaj pa španska , tapasi… Ampak tu pa že par let nisem bila.

Meni so vsec: Da-Buda, Argentino, Mexico 1867, Namaste, Meson Don Felipe. mika me pa se indijska Namaste – tam se nisem bila.
Zelo dobra je tudi Manna – ceprav je slovenska je drugacna…

No ja, no ja.

Cubo po kulinarični plati žal ne dosega svojih cen (midve sva pač zahtevni, jebat ga in nama tudi Ljubljana ni kulinarični center sveta), je pa shajališče ljubljanske wannabe posh družbe in vsesplošna narejenost kar plava po zraku, tako da zaradi teh dveh minusov midve tja ne zahajava več.

Če poveš približen cenovni rang, koliko bi dala za večerjo. ti mogoče lahko napišemo altenative.

Vzemi predloge z rezervo, ker v vseh teh lokalih že par let nisem bila, razen v Kavalu in Kavalinu:

Kaval je v Tacnu, hrana dokaj okusna, cene zmerne; Kavalino na Trubarjevi (bivši Čerin), manjša izbira, mirno, pa okusno, cene prav tako znosne.

Turška restavracija ob Karlovškem mostu (Yildizhan, se mi zdi), okusna hrana, ne predrago, ampak natrpano.

Sofra: bosanska restavracija na Dunajski, njihove pite, čorbe in čevapi so res dobri – bilo je poceni.

O Cubu se strinjam, Chez Eric je pa kakovosten, vendar res drag. Tako kot Miklič v Penu, pa tam je tudi odvisno od položaja zvezd ipd., kako bi bile zadovoljne.

Odlična je tudi restavracija pod zavarovalnico Triglav na Trgu OF, ampak cene!

kaj pa Mirje na Tržaški? Pred dvema letoma so znali narediti res okusne testenine za malo denarja.

No, jaz bi dala 50 € za dva, za en prijeten sproščujoč intimen večer. Pa da ni ful malo za pojest. Moj je namreč kar dober jedec 🙂

Predloge prosim (Ljubljana in okolica)

Hvala!

1. če denar ni problem in imata rada morSko hrano – KRPAN
2. Na Nazorjevi v Lj je Allegria, bila 2x, pa obakrat zadovoljna

samo ne it v argentinsko nasproti Emporiuma, banditi 1. klase, nam so zadnjič zaračunali, da smo skor dol padle. Porcije male, čeprav je bilo obljubljeno, da bo full zelenjave in krompirja je bilo tega le za vzorec. Recimo, 2 malo večja kremenateljca in en mali puranov zrezek na žaru- 120eur. Mene tam niti slutili ne bodo več, kaj šele videli!!!!

Po moje boste v Kavalu kar zadovoljne. Pa ne naročite pic, čeprav so tudi te zelo dobre, poizkusite kaj iz druge ponudbe. Priporočam rezervacijo. PA ni svinjsko drago.
Odlična je jurčkova juha iz peči, pa polenta z jurčki, lasagna, solate so čudovite… Meni je všeč tudi ambient ampak je stvar okusa.

skoraj ne verjamem da je bilo samo to. Kaj pa predjed, pijaca, kaksne omakce, sladice, kava ….
Res imajo zrezke, kjer je cena za enega tudi 50e, ampak to je skoraj kila rostbeefa! ali pa 400g pljucne.
http://www.argentino.si/menu.html

Se pa strinjam z mnenji o Kavalu in Cubu!

Madonca, ste natrosile predlogov! Hvala! Zdaj bomo morale iti ene 10x, da vse sprobamo!

Glede Cuba se strinjam – mene tisti ambient ne pritegne, pa konec. Ves čas bi preverjala, če imam šminko na zobeh in se sekirala, če sem dovolj po modi oblečena…

V Kavalu sem že večkrat bila, a še nikoli plačala, zato sem se malo ustrašila visokih cen. Če pravite, da so zmerne, bomo morda šle tja, meni je zelo všeč.

Kaj pa japonska, sushimama ali kako že? Vam je bilo všeč? Je drago?

me se skoraj vedno odpravimo v cantino mexicano-zraven AS-a in vsakič odidemo zadovoljne.tudi ambient je lep.imaš tudi spletno stran.

S svojimi prijateljicami se redno dobivamo v Kavalu. Dobra hrana, fejst postrežba, cene OK.

kameja, saj ni bilo samo to, samo povem, kolikšna je bila cena za hrano, predjedi in sladic ni bilo. Bilo pa je kao 2 litra sangrije ampak je bilo res toliko ledu v vsakem kozarcu, da bom drugič naročala to pijačo brez ledu oz. led posebej pa 3 dcl rdečega vina, odprtega in je bil račun 190 eur.

bucka 2, tole pa potem verjamem da te je konkretno razbesnelo. Mene bi tudi. Zaenkrat (moram nekam potrkat) so bile moje izkusnje tam v redu. Je pa res, da vecinoma narocim sestavljen kroznik oz. solato ali pa svinjska rebrca, pijem pa kar pivo :-))))

Bi še jaz pokomentirala Argentino.
Po nasvetu natakarja sem naročila steak (ker imam to rada), specialno meso, pečen na nekih posebnih drvih….skratna njihova specialiteta. Čakali smo na hrano 1 uro in 45 min! Ko smo končno dobili na mizo je bil moj steak mrzel in čisto presušen, prav tako ene testenine – čisto mrzle.
Ko smo vprašali zakaj mrzla hrana je natakar rekel, da vse različne jedi pač ne morejo biti končane istočasno..
Skratka katastrofa. In ja tud fajn smo plačali.

Sushimama bi nama najbrž bila celo všeč, če ne bi vedeli iz tujine, kako mora high end japonska restavracija zgledat. Zato si žal prisluži podobno oznako kot Cubo – predrago za to, kar ponujajo. Ljudje so pa bolj normalni kot v Cubu (vsaj navsezadnje so bili cca. eno leto nazaj).

Če ti ji res do sušijev, ti celo predlagam, da pojdi rajši v Running Sushi na Rudnik, kjer tudi kvaliteta ni ravno, da bi o njej pisali eseje, ampak vsaj tam ne pustiš celega premoženja, ker je all you can eat. Priporočam rakce in lososa, če imaš srečo, bo na traku tudi tuna (res sicer ne najboljši kosi tune, ampak kaj čmo).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close