Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kam na tečaj ruščine

kam na tečaj ruščine

Zdravo,
hčerka, 16 let bi se rada učila ruščine. Ob poplavi ponudnikov ruščine, me zanima, na kateri jezikovni šoli ste se učili (imate konkretne izkušnje) in zakaj ste bili ravno s to jezikovno šolo zadovoljni (učitelj, pristop …).
Najlepša hvala za vaše odgovore!

LP
Alenka

Ruski ekspres

za začetnico je bolj pomembno, da ne zgublja veliko časa s tem, da gre na tečaj in se vrača.
pa še kakšni migranti, da je na poti ne nadlegujejo
važno je tudi, da je urnik skladen z njenimi drugimi obveznostmi

itak pa se lahko uči tudi preko neta

Meni ni bilo treba nikamor. Sedela sem doma pred youtubom in spremljala razne ruske pogovorne oddaje. Po parih mesecih ti njihova govorica pride v uho in se hitro nalezeš besed ker je tako kot bi se učil kakega slovenskega narečja. Škoda zapravljat za tečaje, danes youtube ponuja vse kar hočeš, samo volja je potrebna.

Pozanimajte se tukaj: http://svn.rs.gov.ru/sl/node/1103. Če ima resen namen z učenjem ruščine, je zelo pomembno, da vzporedno spoznava tudi kulturo, zgodovino in druge značilnosti ruskega govornega področja, ker učenje jezika mora iti z roko v roki s poznavanjem kulture itd.

Tudi veliko jezikovnih šol ponuja tečaje ruskega jezika, ampak ne vem, kako je s kvaliteto.

Čisto za začetek pa lahko na youtube-u gleda ruske risanke, da ji pride malo v uho. 🙂

Jaz preko neta.

Ruščina je eden izmed najtežjih jezikov. Po težavnosti daleč zahtevnejši jezik kot angleščina ali nemščina. Da, hitro jo lahko razumemo, osnove seveda, a le malokateri Slovenec jo po parih letih življenja v Rusiji res obvlada. Tako da vsi, ki menijo, da se jo da naučiti z interneta oz. Je tako lahka kot kakšno nase narečje, preprosto ne spoštujejo jezika. Da ne nadaljujem o sami pisavi, stilistiki,….

Dodajam se, da bi večina, ki meni, da obvlada ruščino po učenju preko računalnika, v Rusiji hitro padla na realna tla. Ob narobe naglašeni besedi vas Rus ne bi razumel. Lahko je biti samozavesten doma za štirimi stenami. Prav zaradii sorodnosti z našim jezikom redki Slovenci osvojijo gramatiko, le malo odraslih pa fonetiko.

Ruscina je lep, pa zelo tezek jezik. Osnov za sporazumevanje se sicer mi kot Slovani precej hitro naucimo, ampak detajli so zelo zapleteni.
Svetujem dobrega ucitelja, morda celo individualni pouk.

Prav nič mi niste pomagali – doma in z youtuba se že ne bo učila, na tečaj gre in pika, ker si ga tudi želi. Omenili ste samo 2 jezikovni šoli – Ruski ekspres in Ruski center. Zakaj enega, zakaj drugega? Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close