kam na počitnice,če ne smučate?
Sicer rada potujem, samo teh novodobnih potrošniških družin, ki morajo za vsake počitnice v eksote, pa tudi ne razumem. Sem staromodna, priznam.
Počitnice so, da se otrok malo spočije, da je več s prijatelji. Mi smo hodili na enodnevne izlete, večkrat skupaj s kako družino, kjer so se otroci dobro razumeli. Obisk enih in drugih starih staršev je bil obvezen. Če je bil sneg smo se hodili sankat na kak kucelj blizu doma.
Recimo, česa se moji spomnijo še iz časov otroštva: drsanje na bližnjem bajerju; to jim je bilo super, ker je bilo tam veliko njihovih prijateljev. Sankanje čez cesto, ker se je velikokrat končalo pri palačinkah pri eni od mama (yes, I know it´s cheap), ogled Muzeja 1. svet. vojne v Bovcu, pa seveda obiski babic, ki so jim za vsako oceno višjo od 3 stisnile kak kovanec v roko.
Meni je tudi malo mimo, da je treba čisto vsakič, ko so šolske počitnice, nujno nekam it. Poleti itak, potem pa za jesenske in božične in zimske in prvomajske počitnice … Poleg tega, da si en kup ljudi tega ne more privoščit, pa na vsak način hočejo kam it (kot da je obvezno), se tule najde tudi precej takih, ki bi šli (in si zgleda lahko privoščijo), pa nimajo pojma, kam it. Sodim po vprašanjih “kam naj gremo za počitnice”.
Na počitnice greš, ko imaš denar, da si jih lahko privoščiš, pa seveda ideje in želje, kam it. Če nimaš denarja, je brez veze na silo kam rinit, se da tudi doma z mularijo kaj počet. Predvsem pa biti skupaj.
Če nimaš nobene ideje, kam it, pomeni, da te nič ne zanima, in v tem primeru je tudi škoda denar zapravljat samo zato, da lahko potem poveš, kje si bil.
V terme pa med šolskimi počitnicami ne grem tudi če mi kdo plača.
Predvidevam da želiš nekam kjer boste tudi prespali. Torej – na morje, lahko na otoke ali Dalmacijo, kam v hribe – brez smučišč, turistične kmetije, itd.
Mi sicer smučamo, a za počitnice se ne gremo prerivat. Bomo kar doma, pa kakšen dnevni izlet si bomo privoščili, da niti ne omenjam, koliko se da početi kar od doma.
Forum je zaprt za komentiranje.