Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kam na počitnice?

kam na počitnice?

Evo, mi še nimamo pojma, kam bi šli na počitnice.
Datum: med 5. in 25. julijem – takrat imava dopust.
Imava dva otroka, stara 2 in 6 let.
Šli bi vsaj za 14 dni (lahko več, manj pa ne).

A ostane še kaj drugega kot kampiranje na Hrvašakem, če imamo planiram tam nekje 2000 eur za dopust?
V bistvu nam je vseeno, ali kamp ali hotel ali apartma – samo mislim, da je vse razen kampa predrago.

Lp, B.

jaz bi šla na vašem mestu za 14 dni na en grški otok, polpenzion v hotelu, z letalom… npr. Kos ali Rodos. Glede na to, da je en otrok zastonj, drugi pa ima pavšal, te pride po mojem tak aranžma manj kot 1500eur, za poleg pa še kakšnih 500 eur čisto dovolj.

ali pa Lefkas ali Krf s trajektom, 14 dni apartma + trajekt pride manj kot 1000eur. Mislim, da imata takšne aranžmaje agencija Avantura in Relax, malo poglej po internetu.

če pa bi šla raje kampirat, pa ti priporočam Korziko, čudovito………

lp

pozdravljena!
Če te zanima app. na otoku Pagu(Stara Novalja), z veliko teraso in pogledom na morje, svojo plažo, me kontaktiraj na mail: miselinka@gmail.com

slike lahko pogledaš na > http://www.novalja.de/

***zvezda – najbrž je cena 1500 eur za 1 teden, a ne? Če je kje taka cena za 14 dni za 2 odrasla + 2 otroka gremo takoj :-))

Kaj pa kampiranje v Grčiji? Do Grčije z avtom (lahko na trajektu ali čez Ex-Jugo) in potem recimo Kreta ali pa Peloponez ali pa kak otok ali dva v Kikladih. Na Kreti so apartmaji tako poceni (35-45€), da se niti ne splača šotor postavljat, razen če se veliko selite. Cena kakih 2500€ za 3 tedne, predvsem odvisno od tega, kaj si boste ogledali. Cene v Grčiji so primerljive s cenami v Sloveniji, tako v trgovinah, kot tudi gostinske storitve.

poglej na Intelektino stran… cene niso pretirane. Npr. Lefkas.

ali pa še bolje, pošlji mail na Intelekto in Avanturo, naj ti pošljejo najugodnejšo ponudbo za vas 4 s polpenzionom. Ostalo ješ zunaj, je itak boljše 🙂

lp

http://www.gulet.si/2008/cenik_2008.pdf
poglej tu na str.102

hotel Pyli bay na Kosu, all inclusive
9.julija za 14 dni vas pride za odraslega 875eur, za otroka 199eur, do 2 leti zastonj.
Končna cena: 1949 eur, pa zdilaš se še za kakšen popust…

poglej na http://www.gulet.si/

imajo ugodne ponudbe tudi na Djerbi, hotel Zita… ali pa Turčija, je tudi pod 2000 eur za 14 dni na družino.
lp

Mi gremo kampirat v Grčijo.
Če kampirate se lahko odpravite res kamorkoli.
Korzika, Sardinija, pa morda bolj na sever Nemčija/Švica/Avstrija imajo kup jezer, mene mika Nizozemska. Enkrat smo bili v Skandinaviji, sicer še brez otrok, bilo je super. Lepa je tudi Portugalska, morda je malo daleč.
V glavnem pri vseh možnostih Hrvaška sploh ni več opcija.

Ma kampirat greš lahko kamorkoli – mi smo bili do sedaj z otroci:
– Sicilija in Eolski otoki (16 dni)
– Grčija – Krf, Lefkas, Kefalonija in Zakintos (3 tedne)
– Sardinija (2 tedna)

S tem da je bila Grčija več kot 2000 €, ker so kar precej nanesli trajekti.

Fajn destinacije so še:
– Korzika
– celinska Italija

Najlepša hvala vsem.
Sem vprašala na Intelekto in so mi kot najugodnješo poslali ponudbo za otok Kos za 2500 eur, kar je preveč glede na to, da nekaj še tam zapraviš.

Na Korziki smo že kampirali.
No, bom še malo preverila za Sardinijo, čeprav imam občutek, da bi bilo kar precej držaje kot Hrvaška.

Lp

Če morje lahko pogrešate, bi pa morda lahko udarili turnejo po bivši Jugi? Imate reke in jezera, osupljivo pokrajino, zanimive ljudi in nenazadnje nizke cene. Mi bomo vsekakor kdaj šli, morda drugo leto (letos imamo v planu Provanso).

Predvsem ste za večino ponudb, ki vključujejo otroke zastonj že krepko prepozni. Te zadeve poidejo že tja do aprila, tako da vam ostane bolj kot ne lastna režija, kar je z malo srfanja po netu čisto lahko. Trenutni naš proračun za 10 dni Kefalonije je pod 900 E – trajekt tja in nazaj, 9 nočitev v triposteljni sobi z zajtrkom za tri osebe. Avto imaš s seboj, tako da ne rabiš rentat in ta strošek odpade. Varianti čez Jugo smo se za letos odpovedali, ker je balkanski kotel trenutno malo prevroč.

lp, tinca

Jaz iz srca priporočam hotel. Saj če kampiraš ali si v apartmaju in moraš kuhati tudi dosti nanese hrana in podobne zadeve. Mi smo bili samo 2x v apartmaju pa tja ne gremo več. Gremo v hotel in sem vsaj tiste dneve kamot in živim na of.
Naj napišem nekaj hotelov na Hrvaškem, ki imajo 3* kjer so cene okoli 280€ do 350€/ osebo za sedem dni. 1.Otrok 100% popust drugi otrok 50% popust.
Novigrad h. Laguna, Krk Njivice h. Beli Kamik, Krk Malinska h. Malin, Rabac h. Mimosa, Hedera, Narcis…..
Pa sporoči kako se odločiš.

Hja, okusi so različni.
Mene pa za živo glavo ne spraviš na dopust v hotel. Pa še fino se mi zdi, če greš kam v tujino, da poskusiš kakšne njihove specialitete, ne pa da kar naprej ješ hotelsko hrano.
Pred 12. leti sem bila edinkrat v hotelu s polpenzionom na Malti. Je bila hrana tako zanič, da smo jedli večerjo v hotelu samo 2x.
Poleg tega mi je šotor super, ker si mobilen in ti ni treba ždeti 14 dni na istem koncu. Jaz sem itak tak tip, da se mi utrga od dolgčasa že po 2 dneh ležanja ob hotelskem bazenu.

Izbrala si si najbolj napačno državo za prizkušanje hrane. Malta namreč slovi po tem, da se tam najbolj zanič je. Tako v hotelu kot v gostilnah. Pač vpliv angležev…..

Jaz grem zelo rada na dopust v hotel zajtrkom in večerjo. Ker se mi ne da zvečer mislit kam bomo šli jest, pa potem iskat prosto mizo in čakat na večerjo. To mi je predolgo.

V grških hotelih (4* oz A) nismo še nikoli naleteli na slabo hrano. V naši družini smo trije izbričneži in vedno nam je bilo všeč. Za kosilo si pa vedno privoščimo 2 urici v gostilni kje v senci in pojemo kakšno enostavno grško jed (solate, musako, grški jogort s sadjem in medom). Ni poceni tak dopust, ampak, en teden uživanja mi pa pripada.

Mi gremo vedno samo za en teden na dopust nekam v Sredozemlje, en teden pa uživamo doma, ob jezerih. Pa saj je to tudi lepo.

Tako, da ŠENEVEMO, zakaj ne greste samo za en teden? Jaz sem do 28 leta mislila, da mora biti dopust obvezno 14 dni skupaj. Pa me je minilo. Raje vzamem pred tistim tednom kakšen dan frej in grem spočila na dopust, tam uživam in mi potem ni treba takoj spet v službo, ker sem še kakšen dan doma….

Mi tudi še ne vemo kam bi odšli na dopust. Smo 4-članska družina 13 in 17 let in midva z možem. Ali mi lahko kdo da kakšno inf. o Turčiji.

lp. nadja

hotelska gostja – lani smo bili rpvič na dopustu 3x po 1 teden (prejšnja leta vedno 3 tedne v kosu) in se mi je zdelo, da nisem imela nič od dopusta. V enem tednu se oba z možem komaj privadiva in že so šli domov. Tako, da je lani padla odločitev za vsa naslednja leta, da za manj kot 14 dni ne gremo več.

No, zdaj sva se odločila, da gremo vseeno kampirat, ker me je mož spomnil, da lani v hotelu nismo prav nič uživali 🙂

Zdaj moramo samo še izbrati kamp 🙂

Hvala vsem vseeno za predloge.

žoga – meni so vsi odsvetovali Turčijo julija in avgusta (baje pa je super junija in septembra, a midva žal takrat ne moreva na dopust), ker je baje prevroče.

Lp.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close