Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam na počitnice

Kam na počitnice

Pozdravljeni!

Smo mlada družina (otroka sta stara 3 in 7 let).Do letos smo letovali na Hrvaškem v app. oddaljenih od morja max. 10 m-umirjena varianta počitnic.Letos za spremembo,bi pa šli nekam z letalom.Zanimajo me vaše variante in ideje za cenovno ugodna potovanja z letalom,polpenzionom,plažami čim bližje namestitvi v Grčiji,Turčiji,Siciliji,…

Hvala.

Uh, izbire je veliko, glede na vaše potrebe bi morda predlagal kakšnega od manjših grških otokov, kamor poleti leti letalo z brnika in so lepe plaže večinoma vedno na dosegu rok. Na Siciliji se da najti tudi veliko čudovitih destinacij vendar je potrebno poiskati letalo, ki vzleta s katerega od letališč v bližini Slovenije (Trst, Benetke), saj od tu ne leti, poleg tega je pomemben tudi tranfer do letovišča, saj je Sicilija približno tako velika kot Slovenija, čeprav ima (avto)cestno infrastrukturo zelo dobro razvito (bistveno bolje kot Grki, primerljivo s Slovenijo).

mi smo bili lani na zakintosu, prej pa na lefkadi in nam je bilo oboje zelo všeč. poglejte po agencijah! če boste šli v grčijo, priporočam aranžma samo z zajtrkom, ker je zelo zabavno in zanimivo, pa ne preveč drago (dosti ceneje kot na hrvaškem) iti zvečer ven jest.

Ned, jaz pa tebe prosim za kakšno informacijo.
Konec poletja bi radi šli nekam na dopust na Hrvaško, s trimesečnim dojenčkom. Rada bi, da bi bilo ob plaži in da so kakšne možnosti za sprehode z vozičkom.
Vsakega nasveta bom vesela.

LP!
P.

Približno z enako starimi otroci smo mi dve leti nazaj dopustovali na Krfu. Šli smo z ladjo ( super doživetje za mulce ) Vzeli pa smo seveda kabino.
Šli smo prek Avanture v hotelski kompleks Messongi beach.
Nismo bili v hotelskem kompleksu, ampak v dvonadstropnih hišicah. Zelo preprosto opremljeno, brez klime – vendar jo nismo pogrešali, ker imajo sobe po tleh marmor, ki deluje zelo hladno in tudi okolica je vsa v zelenju,ki daje senco.
Plaža je oddaljena 20 m, tako da nismo komplicirali z ležalniki ( doplačilo ) Ko smo se naveličali naše peščene plaže smo odšli v senco na našo teraso.

Imeli smo polpenzion in nam je bilo ugodno. Včasih smo pojedli gyros ( superca ) na plaži. Smo pa pohajali in sicer z avtobusom v big town. Postaja je bila oddaljena cc 1 km. Nasproti postaje so tudi trgovine kjer se ti splača kupovat pijačo, sadje in kanglice, blazine…..je seveda ceneje kot hotelska trgovina. Pa lastnik je prava pojava.

Nismo se nevem kako potikali po muzejih, raje smo uživali v sprehodih.
Upam, da sem ti koristila

Iščeš cenovno ugodno? Absolutno Turčija in nikakor Grčija ,ki je izredno draga.

Kateri kraj, hotel v Turčiji je primeren za malčke?
Hvala!

V Grčiji so morda dragi večji, bolj turistični otoki (Kreta, Rodos…), manjši pa ne! Vsaj za Lefkado in Zakintos lahko to trdim.

Pele, kje si pa ti to bil, da se ti zdi izredno draga? Dobro, določeni kraji so precej dragi, vendar je veliko zelo lepih otokov in krajev, ki so povsem primerljivi z drugimi turističnimi destinacijami, tudi s hrvaško.

Se absolutno strinjam s tabo. Cene niso tako visoke kar se tiče letovanja v Grčiji. Malo je treba samo pobrskati po agencijah pa se najdejo zelo ugodne cene. Ena takšnih agencij je Intelekta. Js sem že potovala z njimi po grških otokih in tudi drugje in sem bila izredno zadovoljna. Poleg tega imajo zelo ugodne cene in veliko grških otokov na razpolago. Pa tudi za otroke imajo ugodnosti, samo pozanimati se je treba. Js sem že naročila njihov katalog, je danes že zunaj.
LP

Bil sem na Krfu (2003), ki ni monden.Mogoče je z menoj kaj narobe ampak meni to ni normalno: navadna kava OD 2 EUR= 480 SIT, 2dcl brezalkoholne pijače OD 2.5 EUR=600SIT (to so nekje minimalne cene, lahko je samo več)
Se pa strinjam ,da so letovanja z agencijo kar poceni, ampak ti potem grki pokažejo balkanska posla,ko ti “izpraznijo ” denarnico.
Prebral sem tudi precej časopisnih člankov na temo “grški turizem” in vsi po vrsti ugotavljajo vključno z grki, da je glavni razlog padca turzima v Grčiji (zadnja leta je vsako leto manj turistov)- visoke cene!

Ned,
bi nam zaupal kje natančno si bil v apartmaju blizu morja. Tui mi smo družina z dvema malima otrokoma in bi nam ustrezal takšen apartma.
Hvala ti v naprej.

Živjo!
Malce smo virozni pri nas in ni bilo časa za “priklop”.Naša umirjena varianta letovanja je bila na otoku Pašman.Z avtom do Zadra-traja vožnja cca.6 ur,trajekt do Preka (otok Ugljan) pelje vsako uro in vožnja traja cca.30 min.Na otoku Ugljanu je v Kukljici turistično naselje Zelena Punta.Mi smo najeli privat app. v Ždrelcu (2 sezoni) pri Babićih,lani smo pa bili v Tkonu in je še bližja varianta potovanje z avtom do Biograda na moru in s trajektom do Tkona (cca.10 min).Za družine z majhnimi otroki priporočam našo lansko varianto.

Ned

Hvala za vse vaše nasvete.

Niso slabi.Glede na to,da sta otroka majhna,turistični ogledi takšnih in drugačnih muzejev oz. znamenitosti odpadejo….
Za 1 x se ponudbe zbirajo.Globtour nam je že naredil par informativnih izračunov.Katalog od Relax-
a in Itelekte je v prihajanju.
Za vse vaše ideje,komentarje se še priporočam.
Ned

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close