Kam na obalo za en dan?
Zadnje čase mi je všeč Sesljan (italijansko Sistiana), ki je malo čez mejo. Grem pa LJ – NG in po lokalni poti do te obale. Parkirnina ni pretirano draga, imaš možnost plačila pavšala na dan za avto ali po urah.
Voda je čistejša kot v mestni plaži Koper. Prostora za parking je več kot dovolj. Včasih zna biti samo gužva na plaži. Voda pa je čista.
Druga opcija je kje pri Strunjanu.
Sicer pa v dveh urah in pol prideš tudi do Pule.
Malenkost, enako tudi ti.
Če boste šli proti Puli je pri Puntiželi velika divja plaža z veliko površino pred kampom Brioni (ex. Puntižela). Še 2-3 lokalčki so, sicer pa sama narava. Voda pa čista s pogledom na otoke Brioni.
Če greš čez mejo na obali, potem izberi mejhni prehod pri Joško Jorasu je po mojih izkušnjah vedno bistveno manj gneče kot na zgornjem.
Pripravljeni morate biti na zastoje, zaradi nesreč in gužve na splošno – zdaj je še ferragosto povrhu. V bistvu je to najhujši vikend za promet, pa še vreme je krasno. Danes zvečer bi mogoče še šlo, ali pa če greste najkaseje ob 4h zjutraj, potem bo groza. Pa še na Bavarskem so se ta teden začele počitnice in bo vse pridrvelo sem dol in naprej na HR. Vzemite s seboj veliko hladne pijače, sadja in kak sendvič, pa bo šlo. Meni je od vsega najhuje to, da me prime lulat sredi dveurnih zastojev in nimaš kam. To je pa res groza.
Najbolj modra varianta bi bil Iztokov Sesljan, seveda ne preko NG, ampak direktno, do tam je iz LJ. samo 105 km, kar je ob optimalnih pogojih 1h, to je dejansko najbližje morje iz Lj. Na meji tukaj zastojev seveda ne bo, ker je schengen. Sence je v Sesljanu dovolj, morje pa je čistejše kot na slovenski obali. Gneča bo pa jutri na vseh plažah.
Pa drug vikend 😉
No ja, ta vikend, ko pride greste lahko na dirko GHD Lučine. Z malo sreče v tem nagradnem kvizu pa se bo nekdo zapeljal ali z dirkalnim Porschejem ali Fiat Grande Puntom: http://apps.facebook.com/raceland-kviz/
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]http://shrani.si/f/3h/tg/1V8oNRbi/morski-pes.jpg[/img]