kam na lep izlet
Ojla!
Kam na lep popoldanski ali celodnevni izlet? Zanimajo me kraji po Sloveniji in lahko po Italiji ali Avstriji, bolj blizu meje.
Ja pa ne kakšni muzeji al pa kaj podobnega. Rada bi naravo, kakšno jezerce, lahko tudi hrib-lep razgled in kaj podobnega. Saj veste-da bi bilo malo romantično okolje, k bi svojega fanta s sabo peljala.
Hvala.
Recimo: z avtom čez Kranjsko goro pa čez Vršič v Soško dolino pa potem greš tam čez men se zdi da se reče Baško grapo nazaj. Tam ko gre železnica čez tunel v Bohinj. Lahko vzameš s sabo nekaj sendvičev in malo pijačke pa se v Čezsoči parkiraš in tam se da čisto ob reki sedet in jest – vzemi kako odejo ali brisačo za pod rit. Zdaj pa ob tem letnem času se da seveda tudi malo noge namočit. Ali pa greš v kakšen lokal tam na Bovškem in jim narediš malo prometa – bodo veseli.
Lahko se tudi zapelješ v Bohinj, se parkiraš in greš eno ‘ravninsko turo’: peš okrog jezera. Traja pri počasni hoji eni dve urci. Treba imet primerno obutev.
Jaz sem šla zadnjič na Bled pa Bohinj. Superca, zjutraj je bilo sicer mrzlo, ampak potem se je otoplilo in se je dalo fajn plavat. Pa slap Savica tudi poglej, tiste stopnice pa čeprav jih je čez 500, minejo v trenutku, jaz bi kar laufala gor:-), saj vmes itak opazuješ naravo pa metuljčke pa se hecaš pa to. Aja, edino denarja se pa znebiš, vse je treba plačevat:-)
Pol bi lahko šla še v Logarsko, na obalo, Izola je čudovita in lahk prehodiš ob obali celo slo. obalo:-), lahk greš še na Otok ljubezni kam v Mursko Soboto ali pa na Krko. Dost za videt pa enkrat na mesec lahko počasi obdeluješ celo Slovenijo:-)
V Trst po obalni cesti, v Devinu se ustaviš in greš na sprehod po Rilkejevi poti, pogledaš si grad Miramar in njegov park ter tropski vrt znotraj parka (super – mimo tebe letajo kolibriji in metulji in po tleh tekajo pisne kokoške…), potem pa seveda še Trst. Vmes se lahko tudi kje ustaviš na kopanju (Sistiana, Devin, Trst).
Čeprav moram priznat da poletje ni najbolj pravi čas za ta izlet, veliko lepše je jeseni. Lahko
Vzamita kolo v Sloveniji so vse ceste zanimive za kolesarjenje, bližnji gozd za sprehod, lahko tudi kako turo v hribe, plavati …… idej je ogromno, samo obrnita se pa bosta našla kaj primernega za izlet.
Kraji pa so ki ti jih lahko priporočam: Volčji potok (Arboretum), Mozirski gaj,
vi hribi do višine 1500 m so pri nas primerni za izlete, Bovec, Bled, Pokljuka, po krasu, itd.
Imam še par idej-Dolžanova soteska( že sama vožnja skozi je enkratna lahko se tudi kje ustaviš), Brdo pri Lukovici, Predvor, Bistra ( ni nujno, da greš v muzej , lahko sediš ob jezercu in opazuješ račke), Rakitna. Najboljše pa je , da se vsedeta v avto in vzameta s seboj hladilno torbo ter se zapeljeta v neznano. In začudila se bosta koliko lepih krajev je v tej naši prelepi Sloveniji. Da pa se ne bi zgubila pa lahko vzameta s seboj turistični vodnik Slovenije.
Želim vama čim lepše pohajkovanje!
LP
.
ne, kar sami, v avto pa gas. sem bila ze veckrat. V soboto zgodaj od doma, najti kamp (ponavadi smo bili v enem ‘penzionu’) potem pa juhuu na igrace. V nedeljo pa klasika kanava pa se mal po vodi afne guncat 😉
vstopnine so na netu, mislim da nekih 25 eur, cestnin se tudi nabere, s sendvici racunam cca 20 tisoc/os
lp
Če greš proti bovcu, se splača it še v Kobarid pogledat kostnico in pa v muzej, sam nisem ziher prve ali druge svetovne vojne. Potem je še reka Nadiža v kateri se da kopati, ker je bolj topla in čez to reko je napoeonov most. Če imaš kaj več dinarčkov si lahko privoščiš rafting po Soči. Čez maš pa več časa pa v kak kamp, npr. na Kolpo. V naši mali lepi Sloveniji je ful enih lepih stvari, od jezerčkov, rek, gradov, slapov, hribov in gora. Aja, lahko si pa v knjižnici sposodiš kakšno knjigo, v kateri maš tudi legendo,da veš kako se obuti in koliko kondicije rabiš.
Lepe izlete želim vsem!
Pred casom sem bil na Nanosu in cudovito je bilo. Nekaj koristnih informacij je na linku:
http://www.geocities.com/gradisj/gradisce.html
Ce je se kaj nejasnega pa lahko vprasate.
Forum je zaprt za komentiranje.