kam na Korziko?
Bili smo lani v kampu Califonia pred Porto Vecchio. Kamp je ob izredno lepi plaži – priporočam za majhne otroke. Izredno miren dopust, zato ker se zvečer nič ne dogaja! Kamp je bolj bogu za hrbtom, peš ne prideš nikamor. Tudi v okoliških bližnjih vaseh je zvečer vse mrtvo. Mogoče se moraš odpeljati vsaj do Porto Vecchio, ne vem (cca 20-25 km). V kampu je majhna založena trgovinica in restavracija. Trajekt smo rezervirali že januarja. 4 ure povratne vožnje, avto, 3 osebe je bilo manj kot 100E. Na Korziko se bomo gotovo še vrnili. Letos pa predvidevam v Grčijo …
Bojan
Nikapika
Mi smo bili tri leta zapored tu http://www.hotelcaladifalco.com/sardinia/camere-2.html
To je na severo vzhodu otoka.Bilo je super samo po treh letih bi radi videli še kaj drugega.Naši apartmaji so bili v krogu,tako,da je bil na sredini bazen od naše terase oddaljen 8 metrov.Otroka sta zelo uživala midva pa tudi.Ko sva počivala na terasi ali kuhala kosilo sva jih imela ves čas na očeh.Zvečer je bil tudi mini disko za otroke,pa tudi štanti,lokalčki in trgovinice so bile oddaljene pet minut peš.Do Costa Smeralde je bil ta hotel oddaljen dobrih deset minut vožnje z avtom.Costa Smeralda pa velja za najbolj monden kraj na otoku,ki ima tudi najlepše plaže.Lp
Mi smo za letos rezervirali mobilno hišico v kampu blizu Porto Vecchia. Od tam nameravamo hoditi na izlete na morje in v hribe. Smo pa že januarja poslali emaile v nekaj kampov, s povpraševanjem za čas glavne sezone, pa smo praktično od povsod dobili odgovore, da so hišice že zasedene. Potem smo klicali po telefonu in so nam v enem kampu povedali, da začnejo rezervacije za poletje sprejemati že oktobra…Hišico smo potem dobili bolj po naklučju, v tem kampu so nam jo ponudili, ker jo še le nameravajo postaviti….
živjo
mi smo bili lansko leto, super in gremo še kdaj.
trajekt c.feryy 98 € za 4 osebe seveda preko neta
prvi kamp calamar, pol ure pod Bastio, od tam izlet v Corte. kamp simpatičen, poceni, pek pripelje francoske zjutraj, mivka v nedogled… fino za počitek po šoli
potem proti jugu, čez sedlo bavela in kopenje v reki Solenzara, tudi super topla. pgled Bonifacia in malo naprej sončne skale, res nepopisna strukture in oblike skal ob obali.
potem kamp La valle pod Ajjacim, tudi ob morju, od tam izlet malo na stolpe ob obali in pogledat želve, kapm pa v redu
potem premik ob vijugasti obali v Galerio, no tam v redu kamp 10 min do obale, blizu pa romantična reka Fango.
na povratku si v calvi in domov
priporočamo, samo vožnje od kampa Calalar preko bavelle preveč za en dan, ojoj še zdaj me bolijo roke….
lp
Plaže na V so peščene na Z bolj skalnate. Očitno ste izbrali “slabo” izhodišče (namestitev), mi smo imeli v najemu hiško dobrih 200 m od morja v kraju San Nicolao, cca. 50 km od Bastie južno. Tudi naravna senca je. Tja se vračamo in od tam so super izhodišča taok v notranjost (tolmuni, prelazi..), kakor proti z delu Korzike.
Forum je zaprt za komentiranje.