kam na izlete predlogi
Drugi teden dobimo obiske iz tujine. V Sloveniji bodo prvič in bi si radi kaj ogledali. Kaj predlagate, kam naj jih peljemo na dnevne izlete. Postonjska, Bled…itak, kaj še drugega? Rabim približno 5 destinacij.
Kam pa naj peljemo njihove otroke v Ljubljani. Stara sta 6 in 5 let. Živalski vrt, Tivoli, Atlantis.. Še kaj drugega?
Hvala in lep pozdrav!
Lipica (primerno tudi za otroke) & Škocjanske jame (raje kot Postonjsko), lahko združite z obiskom kakšne visnke kleti na Krasu, kjer primerno postrežejo in poskusite še slovenska vina.
Trenta, Kobariški muzej prve svetovne vojne in sprehod do slapa Kozjek.
Muljava, izvir Krke, dolina Krke, morda raft po Krki (zelo blaga zadeva), Otočec.
Cerkniško jezero, Slivnica, grad Snežnik.
Z Bleda se lahko zapeljete še na Pokljuko in se sprehodite, recimo, do Zajamnikov.
Če so otroci omejeni le na Ljubljano: Hiša eksperimentov, Lutkovno gledališče, na Golovec po kostanj, mogoče v Bistro (vsaj v moji izkušnji je, da toliko stare otroke fascinirajo vsaj stari avtomobili), na Rakitni so svoje čase imeli hišo muce Copatarice in škratovo hišo ali nekaj podobnega.
Samo toliko, tako, na hitro …
mami
Odvisno od kod prihajajo.
Če iz Amerike ali Avstralije bodo uživali v gradovih.
Če so iz Rusije sigurno ne fališ z obalo.
Malo prilagodi izlete vremenu in njihovem zanimanju.
Meni je Logarska dolina super – poleti. Ne pa v tem blatu.
Všeč so mi Lovrenška jezera na Rogli – samo najbrž rabiš škornje.
Če tako pogledamo tudi Bled ni lep v tem dežju. Vse je odvisno od vremena. Razdeli destinacije na zunaj in notri.
Tudi glede otrok je enako. Če živijo v velikem mestu se jim bo naš zoo zdel smešno majhen. Če sta fanta je zanimiv tudi železničarski muzej.
Vsekakor bi jih pa peljala po LJ. Na tržnico in z tistim minibusom ogledat LJ znamenitosti. Pa z vzpenjačo na grad in v tanovi gostilnici na slovenske specijalitete. Baje je res super in cene niso pretirane. Dobiš pa vse od prekmurske gibanice, kolin do idrijskih žlikrofov in pršuta. Ampak pršut najbolj paše na krasu. Ob tem tem ti svetujem ogled Štanjela , Lipice in obisk turistične kmetije Ostrouška.
Pametno pa je da o krajih kamor boš vodila te ljudi nekaj veš.
Forum je zaprt za komentiranje.