Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kam na dopust za 4.000 eur

kam na dopust za 4.000 eur

Privarčevala sem 4.000 eur za dopust. Preden me začnete verbalno napadati, naj pojasnim, da lansko leto s hčerko nisem bila na dopustu, ker sem menjala službo. Dobila sem veliko boljšo službo, delam cele dneve (7.30 – 19.00) tako da mi je direktor tudi zaradi bistveno boljših poslovnih rezultatov, dajal stimulacijo. Denar nisem imela tudi kje zapraviti, saj cele dneve delam. Hčerka pravi, da bi želela z mano preživeti vsaj kakšne 10 dni cele dneve, kar jo razumem. Glede dopusta ni problem, šef mi je rekel, en mesec mi da brez problema.
Kaj mi predlagate? Da grem na cenejšo varijanto in dalj časa ali dražje in luksuzno? Kam bi odšli s tem denarjem vi? Greva pa le s hčerko, sva sami.

Jaz bi šla na Tajsko (kak dan še Malezija) za en mesec 🙂

Hvala za nasvet, sem pozabila dopisati, ampak Azija definitivno odpade – to je pa verjetno edino področje, kamor pa res ne bi šla.

Jaz bi šla na križarjenje z ladjo – tisto, kjer si vsak dan v drugem mestu in imaš čez dan možnost it naokoli, največ vožnje je pa ponoči.
Druga opcija, če bi rada ta denar potrošila za dopust, je da gresta na potovanje na Florido v Disneyland, recimo, in malo naokoli po ZDA. Drugače je pa, če prav razumem, hčerki najbolj pomembno, da sta skupaj, torej sta lahko tudi doma in vandrata po Sloveniji.

Zakaj pa se to ne pogovorita s hčero? Koliko je stara? Kaj bi si ona želela videti? Kaj ti? Napišita na papir želene destinacije, način potovanja in se potem pozanimaj o detajlih.
Sami bi šla na Irsko, na primer. Tudi Skandinavijo. Od eksotike pa na primer na St. Lucio.

Sama bi šla s takim zneskom v Španijo, Italijo, Francijo ali (seveda) Hrvaško meni so pač te destinacije najbolj všeč. Ne potegnejo mi ultra eksotične plaže oddaljene pol sveta raje si ogledam kakšno očarljivo sredozemsko vasico ob morju. Je pa žalostno, da se že ob začetku posta zagovarjaš, da sploh imaš denar za dopust, ki si ga sama prigarala:( Kakorkoli se odločita s hčerko, uživajta na dopustu.

na Norveško 🙂

Za ta denar pa lahko greš kamorkoli ti srce poželi. Problem pa je ja, če imaš toliko denarja za dopust, pa ne veš kam bi šel. Mislim, da se boš morala sama odločiti kam te najbolj vleče, ali pa hčero vprašati kaj si želi, ker mi ti lahko tu do onemoglosti naštevamo destinacije od A do Ž, pa še vedno ne boš vedela kam.

4000 eur je velik denar in ni garant, da se bosta imeli s hčerko hudo dobro. Vsekakor morajo biti počitnice primerne otrokovi starosti. In če je stara tja do 9h let potem ji je čisto vseeno kje sta, važno da sta cel dan skupaj pa magari če je to morje na hrvaškem ali celo pri nas. Jaz osebno ne bi nikoli zapravila toliko denarja za dopust ker se imam za bistveno manj noro dobro in tudi veliko vidim. Ja ti pa priporočam vsekakor križarjenje kjer v 7-10 dneh vidiš zelooo veliko in kjer boš uživala tako ti kot hči ne glede na starost. Vendar to križarjenje ne stane 4000 ampak 1000 plus 500.
V bodoče pa rajši kak evro manj zasluži pa bodi več s hčerko bo boljša naložba. Verjemi.

4000 € sploh ni kak velik denar za dopust. Za v Sloveniji in Hrvaški je dovolj, za kakšne daljše destinacije, ti pa že avion pol pobere, pa ne ostane prav veliko. Veliko potujem, ampak tujina je draga in 4000 € gre en, dva, tri, sploh pa še za dve osebi.

Jaz bi za tak denar na tvojem mestu šla v Stockholm ali Toscano ali Pariz ali London ali Sevillo in obema s hčerjo častila en intenziven, vsaj dvotedenski počitniški tečaj lokalnega jezika ali flamenca ali slikanja ali česa drugega, kar vama bi bilo všeč. Ker spomin na počitnice zbledi, če se pa nečesa naučiš in to potem tudi vadiš in nadgrajuješ, ti pa ostane. Na takem tečaju tudi spoznaš nove ljudi in se ti nekako odpre duša.

Jaz bi šla na turo po Italiji – Toskana enih 14 dni čisto na izi potovanje z avtom v lastni režiji. Nekaj denarja bosta prihranili, bosta pa veliko videli in se fajn imeli.

Jaz bi tudi takoj nazaj na Tajsko in vsak dan eno uro masaze z oljem, jest pa tja kjer pride komaj kaksen turist in seveda en mega star dzip in uziiiiiivat. Sam ker ti ne bi na Tajsko bi pa Avstraaaaalija in bi spet jokala ob pogledu na opero v Sidneyu. Avstralija je super draga ampak jaz bi se mal nasparala in here we come. Ce ti tudi to ni vsec bi pa Kenijo . Oz jaz bi tudi Vietnam, Brazilijo. Malo ponavljm dopuste ampak se je tako lepo vracat nazaj.

Tu je toliko možnih odgovorov, da lahko razpredamo 1 leto skupaj. Ampak če res delaš cele dneve bi si jaz na tvojem mestu vzela 1 mesec prosto. Za 2 tedna bi rezervirala počitnice na kakšni eksotični destinaciji in si dala duška. Tam imajo tudi veliko aktivnosti npr. potapljanje, jadranje itd. Ostala 2 tedna pa bi preživela doma z hčerko in ji bila na voljo, ko pride iz šle bi jo čakalo kosilo in podobno. Pač preživela bi kvaliteten čas z njo. Pa lahko skočita še na kak enodneven izlet po Sloveniji in podobno. Pa ne pozabi vprašati hčere kaj bi bilo njej všeč in km bi rada ona šla, pa potem skombinirajta. Kakorkoli se boš odločila – uživajta kolikor lahko!!! 🙂

Zavisi od želja in starosti hčerke ter od tega kaj radi počneta, kaj vaju zanima. Sam bi rajši malo manj luksuzno npr. hoteli nižje ktg, a več doživetij. Ali pa dvoje ali več počitnic oz. potovanj. Pa za začetek Evropo.Toskana je zakon, a otroci morda v njej še ne vidijo “tistega”, kar večina odraslih. S križarjenjem ne moreš zgrešit. V kratkem času lahko veliko vidiš, doživiš nekaj novega, za otroke vseh starosti se pa sploh dogaja. Ideja s tečaji, omenjena zgoraj, je pa tud super. Mogoče se kje ob morju skupaj udeležita tečaja kakšnega športa npr. kajtanje, srfanje, kar vaju bo povezovalo tudi v prihodnje.
Pa čestitke, da ti je ratalo dobit dobro službo. Naj bo to tud vzpodbuda za tiste, ki si morda ne upajo sanjat.

Uf se nekaj, ce gres po svetu mores tudi vedeti kdaj kam, da v Aziji ne prides v cas dezja ali pa kam v njihovo zimo, ko bi bilo poleti boljse ali nekam v ekstremno vroce poletje.

Ja, jaz imam pa na stotine idej, pa se pri dnarju zatakne.

Sicer je pa čisto odvisno, kakšen dopust ima avtorica v mislih. 4.000 se da “spičit” zlo na hitro, v kakšnem bolj nobel hotelu, agencijska varianta.
Lahko sama poiščeš kakšne cenejše avione na destinacije, ki vaju morda zanimajo, rezerviraš hotele in se gresta malo potepat, ni nujno, da ždita 10 dni na istem mestu.
Midva s partnerjem sva bila lani 2x po 10 dni z letalom in tam v 3 različnih hotelih + nekaj dni rent a car, pa ni blo 4.000. Letos tud že imava letalske karte za dve potepanji in rezerviranih nekaj hotelov 🙂

Jaz bi šla z letalom v London, potem Pariz, Barcelona.. Vmes seveda še bolj dodelano, ne samo tale mesta. Končala bi pa na kakšni Španski obali teden dni uživanja na plaži… in domov:)

Pa lepo se imejta!

Kaj želi hči? Če je to zabaviščni park, pojdita tja (recimo Gardaland + izlet po Italiji, Disneyland + Francija ipd). Će morje, imata izbire malo morje:) Če gore, lahko ostaneta v Sloveniji. Če tečaj tujega jezika, pojdita tja. Če želi le tebe, sta lahko tudi doma…:)

Dajati nasvete nekomu, ki ni povedal, kaj ga veseli, je težko. Nekdo hoče na morje, drugi v veliko mesto, tretji v gore, četrti v puščavo, peti v hotelski kompleks, nekdo želi mir, drugi polno turistov in animacijo na vsakem koraku. Nekdo hoče vse organizirano, drugi je samostojni popotnik.

Usedi se s hčerko in se pogovorita, kaj bi želeli početi v tem času. Najdita nekaj, kar vaju bo obe veselilo in kar vaju bo povezalo. Ni treba, da ves denar porabiš za ta dopust, ni treba, da gresta na drugo celino, ni treba, da ti mi tukaj dajemo nasvete, če boš najboljše našla doma…

Hvala za nasvet, sem pozabila dopisati, ampak Azija definitivno odpade – to je pa verjetno edino področje, kamor pa res ne bi šla.[/quote]

Raje na Aljasko, raje kamorkoli, na Tajsko pa ne…
Ne vem, zakaj…mi ne leži!

Hčerka je stara 11 let. Nima kakšne posebne želje in pravi, da mi zaupa glede izbire.

Dobila sem idejo, da bi imela dopust cel mesec in kot je ena gor predlagala: Gardeland, Aqualand, ostale pa bi v hotelu Gardaland, ki je menda nor za takšne froce:
http://www.booking.com/hotel/it/gardaland-resort.en-gb.html?aid=330623;label=gardaland-jpd9F3bkJBYxq71fR5fPUgS10222979103;sid=56a7e0dd90558d5c9aca3fc31066ce66;dcid=1

Potem sem razmišljala – Hrvaška, ki je moja najljubša poletna destinacija – kakšna dva tedna npr. Hvar ali Korčula (seveda brez kuhanja) z avtom, mogoče tudi kombinacija en teden križarjenje in en teden na otoku, pa še nekaj dni kakšno glavno evropsko mesto – kakšen luksuzen hotel z ogledi znamenitosti in letalom).

Tako da bova dali čez ladjo, letalo, avto, malo zabave, malo ležanja in odkrivanja novega, pa tudi kulture in zgodovine.

Kaj pravite?

Pa seveda nekaj dni doma sami dve … Hvala za predloge, že iščeva …

Fajn. Pa ko bosta v Gardalandu, pojdita še v Zoo Safari pri Veroni. Glede prestolnice pa se mi zdi za otroke fajn Barcelona – super akvarij, bolj pravljična arhitektura, v bližini velik aquapark.

V Gardaland greš za vikend in več kot dva dni nimaš kaj delat:). S tolk denarja si privoščiš nekaj, kar je edinstveno, se ne da ponovit vsako leto. Razmislita, česa si želita…VIDVE! Ne vidim smisla v tem, da vama pišem destinacije in kaj je mene fasciniralo.

Jaz bi vsekakor dala prednost dolžini dopusta; se pravi, da traja čim dlje. Raje kot hotel 5*.
Potem, če imam edinstveno priliko v življenju, da imam na razpolago za dve osebi toliko denarja in možnost koriščenja celega meseca dopusta, potem sigurno ne bi šla v Gardaland ali na Hrvaško (to grem lahko za vikend). Ampak, če vama to najbolj ustreza, potem seveda je to za vaju prava izbira.
Jaz bi se pa morda odpravila v ZDA ali Mehiko, Kanado ali pa do Skandinavije, ki velja za dražji cilj. Pa glede na starost hčere se mi zdi, da kljub vsemu ni za pretiravat s “koristnimi” stvarmi, ampak je treba ubrat eno zdravo mero ogledov, počitka in aktivnosti. Možnosti je pa res ogromno.

Letos nič. Poskusi še eno leto varčevati, potem pa nekam top za 14 dni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close