Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kam na dopust z dojenčkom, po možnosti z letalom in ne na hrvaško

kam na dopust z dojenčkom, po možnosti z letalom in ne na hrvaško

Živjo.

Mene pa zanima, kam ste potovali z dojenčki/otroci do enega leta starosti.
Prosim, za informacije tisti, ki ste šli kam z letalom ali pa npr. na trajekt (anek, minoan lines) in potem naprej…
Kaj priporočate, koliko je bil otrok star, kakšni problemi na poti ali tam,…?

Hvala za info, lep dan.

Enkrat pred leti sem letela na Mallorco.
Gor je bilo eno dobrega pol leta staro dete, ki se je drlo skor celo pot. Se mi je zdelo, da ne bomo nikol pristali…

mi smo šli lani v Turčijo z nekajmesečno pupo, brez težav. pri vzletu sem jo dojila (priporočala zdravnica, ker ko pije, se ji zmanjša pritisk v ušesih pri vzletu), je zaspala in spala do pristanka. vožnjo z avtobusom je prebedela (2 uri), malo je bila na rokah pri meni, malo pri možu. tudi pot nazaj je potekala brez posebnosti.
ker smo imeli taglavni voziček sposojen in ker se mi je že zgodilo, da sem dobila nazaj poškodovano prtljago, smo pred odhodom kupili marelo za par deset evrov. super zadeva, ker smo bebico po letališču prevažali v njej, na carini marelo enostavno zložiš in daš na trak, potem zopet narazen in bebico v njo.

letos smo šli na dopust z avtom in trajektom in priznam, da je bilo glede potovanja težje. vožnja ji je bila skrajno odveč, kar je tudi jasno demonstrirala (pa je tudi spala vmes), na trajektu pa bi ona itak vse to, kar se ne sme. 🙂

Z obema otrokoma smo večkrat potovali tako z letalom, kot tudi s trajektom. Potrebno se je pripraviti (dovolj prigrizkov, pijače, igrač, tolažilna duda..) in ohraniti mirne živce. Tudi nam se je že zgodilo, da sta jokala, smo ju poskušali potolažiti. Preden sem imela otroke sem tudi jaz na letalu doživela, da se je otrok za mano jokal/drl večino leta (ki je trajal 17 ur), pa se niti pod razno nisem zgražala. Smilila se mi je le otrokova mama, ker je bila že čisto obupana.

Če te zanima kaj konkretnega, pa le vprašaj.

S tako majhnim otrokom se mi nismo odpravili tako daleč – prvič zato, ker letalo za dojenčka ni zdravo, drugič pa tudi zato, ker me je vedno skrbelo, kaj bo, če bo karkoli narobe (kjerkoli smo bili, do zdaj smo še skoraj vsako leto potrebovali zdravniško pomoč – pa je otrok drugače zdrav. Če ne druga, je imel vneto uho ali kakšno močno alergijo).

ja tudi mi smo eni izmed tistih ki potujemo z majhnimi otroki. prvič smo šli z tamalim ko je imel 9 mesecev na djerbo, na letalu je celo pot prespal, skratka brez problema. naslednjič smo šli z 1,5 letnikom in 1 letnikom, na zakintos, tavečji je ponovno prespal, tamanjši niti minute, ampak ni bilo panike glavno da je bila duda, mleko, pa kakšne zlaganke. no kasneje smo še šli večkrat z letalom pa ni bilo nikakršnih težav, v glavnem naši fantje komaj čakajo da ponovno kam odletimo, vedno sem pa imela (ko so bili manjši) s sabo na letalo brez težav termovko z vročo vodo ter mleko v prahu, pa kakšne igračke, naši so se zelo zamotili z vstavljankami, knjigicami. Med vzletom in pristankom sta imela dodo, sedaj večja žvečilen, ker oblaži pritisk. Sedaj ko sta pa malo večja, pa vzamemo kako knjigico z nalepkami, sestavljanko ali kaj podobnega in resnično čas hitro mine (ta največji še pa itak vedno celo pot prespi). Starši pa se jim res moramo na letalu maximalno posvetiti, se igrati z njimi, jim pripovedovati in tako naprej. Skratka mi nikoli nismo imeli težav, ker jima je bilo fuul zanimivo, smo pa ju že prej pripravljali in jim pripovedovali o potovanju. Sicer smo pa šli najdlje do Krete. Letos pa bomo videli kako bo pot prenašal tretji fant ki bo prvič na letalu (1 leto) 🙂

Z majhnimi otroci običajno ne potujem z letali. tudi morje se mi zdi prevroče sploh za otroke, veliko raje gremo kam v naravo, naprimer ob reko Sočo, letos bomo pomojem šli sem http://www.prileju.si/cenik/[/url], okolica ponuja veliko aktivnosti pa še gužve ni. Soča je mogoče malo mrzla za kopat, se pa najde kak pritok ki je prav prijeten…pa še voda je veliko čistejša kot morje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close