Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam na dopust v Grčijo

Kam na dopust v Grčijo

Kam v Grčijo, KRF in Rodos odpade….
Z majhnim otročkom pa da je kaj zanimivega….

Priporočam Zakintos – zakon za družine, lepe plaže so praktično povsod, lepa sta Lefkada in Kefalonija, še bolj zanimiv je Karpatos – to je od teh, ki smo jih mi videli. So pa sigurno tudi drugi krasni, Krf, Rodos in Kreta pa tudi mene ne vlečejo.

sama osebno mislim da Grčija kamorkoli greš je fajn, sicer še nimam majhnih otrok, ampak želim povedati da v bistvu to ne igra vloge, razlika je mogoče le v hotelih, ker imaš pač v nekaterih bolj v drugih manj možnosti da zamotiš otroka, sicer pa je Grčija povsod lepa, na vsakem otoku najdeš plažo, kjer je 1,5km mivke, tako da otroka lahko malo pustiš- lep in zanimiv pa je vsak posamezni otok, le da moraš nujno vzeti rent-a-car in si ga ogledat.

kefalonija je super za otroke
zakintos tudi

Zakaj pa ravno Krf in Rodos odpadeta? Saj sta vendar čudovita otoka! Dosti bolj kot Zakintos, Karpatos ali Santorini, kjer nimaš praktično nič za videti. Sploh Rodos je krasen, veliko za videt, super plaže, kristalno morje…

Se strinjam s Petjo… Nekaterim bi pa priporočal, da malce odprete oči ali pa nataknete očala in se ozrete še malo naokoli. Na Santoriniju ni nič za videti??? Seveda ne, saj ima vsaka vas v Sloveniji aktiven vulkan, ki je nekoč že povzročil največji vulkanski izbruh na svetu, katerega posledice je čutilo celotno vzhodno sredozemlje (za primerjavo tsunamiji v Aziji pred leti so bili mini varianta tistih s Santorinija). Antični Akrotiri (veliko znanstvenikov meni, da je bil Santorini Atlantida), kot eno najpomembnejših najdišč iz časa minojske kulture je sicer zaprt. Kdo ne pozna slik belih hiš z modrimi strehami??? To so cerkve praviloma iz ribiške vasice Oia, ki so bile zgrajene po katastrofalnem potresu pred cca 50 leti. Pa plaže, kot so rdeča, črna in bela, ki so tako obarvane kot posledica vulkanskih izbruhov.
Pa vulkanski otoki, pa Thirasia, pa samo mesto Santorini (Thira)…
O Kreti pa raje ne bom pisal, da spomina na strežniku ne zmanjka…
Najemite avto in odprite oči pa bo en mesec za Kreto premalo.

Z možem sva se zaljubila v Santorini in vsekakor bova tja še odšla. Sva pa bila skozi na skuterju in si ogledovala izkopanine,muzej, plaže, hišice, uživala v uličicah, bila na vulkanu, na Thirassii,… tako da je bil en teden absolutno prekratek.
Tudi Kreta je bila prečudovita- čeprav je precej večja in jo težko prevoziš v enem tednu, če želiš še lenariti.
Druge Grčije pa zaenkrat še ne poznava, a naju čaka še veliko tega, ko bo hči stara kakšnih pet let.
Uživajte v Grčiji – je prečudovita.

zakaj rodos odpade? nam je bilo ful všeč. najbolj mi je ostala v spominu dolina metuljev, ker smo bili tam med prvimi in je bilo še noro veliko metuljev.

na santoriniju pa 6-letnici niti sekundo ni bilo dolgčas, ker je res otok za doživet!

Na Karpatosu piha.Vedno. Vsaj tam kjer sem bila jaz, tako da se je dobro pozanimati na kateri del otoka greš.

Tisti, ki se prilagajamo otrokom, sprašujemo zaradi nekih specifičnih zahtev, ki jih imamo. Z dveletnico ne bom vsak dan hodila v hrib na Santoriniju, niti ne bom raziskovala Krfa. To sem z veseljem počela ko otrok nisem imela in bom tudi, ko otroci odrastejo. Santorini je krasen otok, a kot rečeno… Vem pa, da se vsi ne prilagajate otrokom ter da vsi otroci niso enaki.

Dopust z dveletnikom si predstavljam tako, da je plaža z veliko plitke vode, da lahko na ležalniku berem knjigo in imam na očesu hčero, ki se igra z mivko. Da so okrog še drugi otroci, pa da imajo kakšne animacije, igrala in podobno. Kakšen dan si bomo prav gotovo vzeli za pohajkovanje, ampak če se otrok ob ogledu cerkva in ruševin dolgočasi bo siten, posledično tudi starši ne bodo imeli dosti od tega.

Se opravičujem, kar skačem v to temo, ampak me zanima, na katerem otoku se julija (1.polovica) da zdržat, da ni res pasje vroče. Na Santoriniju vem, da je še avgusta tako vroče, sploh na tistem vulkanskem pesku, da ni za zdržat.
Kako je na Kefaloniji? Kateri hotel (ne nujno najdražji) priporočate, da je blizu kake lepe (ne mivkaste) plaže… Hvala!

Mi smo bili dve leti zapored v prvi polovici avgusta na Santoriniju pa smo še živi. Na Santoriniju je ponavadi vsak dan zjutraj rosa. Zvečer pa je v kratkih rokavih včasih kar malce hladno. Čez dan pa avgusta res dobro greje. Sploh izlet na vulkanski otok zna biti naporen (priporočam prvi jutranji odhod), ker so okoli poti ostanki lave, ki se zaradi svoje skoraj črne barve lepo segrejejo, pa spodaj vulkan še malce kuri, gor pa sonce žge… Na samem Santoriniju pa je večji del peščen, take mivkaste barve, le črna plaža ter plaže v Kamariju, Perisi so bolj temne. Na otokih drugače sploh ni tako zelo vroče. Vseskozi malce piha in ponoči se kar lepo ohladi, tako da s spanjem ni večjih težav. Precej huje je na celini.

Če si že spraševala za mnenje, ne rabiš skakati v nas, če ti svetujemo Santorini. Omenila si – “pa kaj zanimivega”.
In ne obtožuj nas, da se ne prilagajamo svojim otrokom! Še kako dobro se jim prilagajamo!
Mi je kar pritisk dvignilo!

Ti tudi brez otrok nisi lezla v hrib na Santoriniju, kajne? Saj še nisi bila tam, kajne? Kaj če bi raje govorili vsi iz lastnih izkušenj? 😉

tudi jaz se preveč obremenjujem z dopusti, si pač želim, da tistih par dni dopusta letno preživimo kar najboljše… in odkar imamo 2 otroka, se mi zdi normalno vprašanje, koliko je transfer od letališča do hotela, pa če je tudi senca na plaži, če je peš pot do mesta, ipd…

enostavno se ne morem prepričati, da bi rekla pri listanju kataloga: evo, to se mi dopade, gremo!

ne, najprej iščem o hotelu 14 dni vse mogoče informacije, gledam posnetke googl eartha, pa po forumih mnenja lanskih gostov :))) pa se je že zgodilo, da sem po enem mesecu šla na agencijo menjat za drug hotel.

ma, že sama sebi grem na živce…
ampak na dopustu sem pa ful zadovoljna in za vsak naš dopust rečem, drugo leto pridemo spet. Pa seveda gremo vsako leto drugam 🙂

v glavnem, vsem želim uspešno iskanje in super izbiro destinacij!
lp

Lep pozdrav, letos sva počitnikovala s fantom na Zakintosu, v kraju Laganas. Hotel Natali.

Z nastanitvijo sva bila zadovoljna kot tudi z vodičkama.

Vse se je končalo v soboto, ko sva rentala štirikolesnik v izposojevalnici Iyonian Rentals. Zgodila se nama je nesreča, na poti v Porto Lynionas. Prijele niso zavore in ne volan, zato sem odskočila, fant pa je zgrmel v prepad. Še dobro, da se je prijel za drevo, sicer se ne bi dobro končalo.

Štirikolesnik je bil seveda v večini uničen.
Poklicala sva v izposojevalnico in čez tri ure so prišli po naju in po vozilo.

Zvečer sva bila poklicala v agencijo, kjer sva ga rentala. Rekli so nama, da je najina krivda in da morava vso škodo kriti midva, to je pomenilo 2000 evrov. Takrat se nama je podrl svet. Vozilo ni bilo ne zavarovano in ne registrirano.
Tudi obe vodički sta prišli tja in se želeli dogovoriti, ampak se Grki niso dali.
Tako sva plačala to kazen in z grenkim priokusom zapustila Zakintos.

Danes sva srečna, da sva živa in da sva odnesla le z nekaj praskami.

Janja, žal mi je za tvojo izkušnjo. Tudi sama sem bila letos v Laganasu in smo najeli sicer avto, ampak samo s celotnim zavarovanjem za vsak primer, če se zgodi kar koli. Verjamem, da ti je to uničilo dopust. V bodoče pa vedno “full insurance”!

Sem bil več kot 30 krat v Grčijo in lahko kažem da je res njihovo morje čedno.

Večina ljudje bi šlo na Kasandro ker je najslavno mesto za turizem, sem tudi bil večkrat tam v Pefkohoriju, ampak. če nekdo išče nekaj različno oziroma z manj ljudi in več pokoja, mu lahko preporičim Sitonijo, to pa je drugi “prst” Halkidikija od vsih tri oz. Kasandra, Sitonija in Aton. Na Atonu ima le samostana, Kasandra je komersijalno mesto za turiste, kjer grejo skoraj vsi, Sitonija pa je najmanj slavna med vsemi tremi prsti, vendar pa je zelo prikupno in čedno mesto. Tam ni hotelov vendar pa sob ali apartm, ki jih lahko dobiti zelo poceni primerjano s cenami, ki jih nudijo na Kasandri. Če načrtujete pokojni dopust po mojemu menju to je pravo mesto za vas.

Če pa iščete mivko z veliko kakovostjo in imate dovoj denarja lahko grete na Rodos, ki je prekrasen otok, ampak tam pa je vse preveč drago.

Lepo se imejte!

Ziujo!

S fantom se to leto odpravljava v Grčijo. Že zelooo dolgo časa si želim iti na otok Santorini, ker je res nekaj posebnega 🙂 Pa me zanima, tisti ki ste tam že bili, kateri hotel predlagate, da so cene dokaj normalne. Kaj vse se splača pogledati in kakšne imate vi spomine iz tam 🙂 Hvalaaa!

Cene na Santoriniju so nekoliko višjega ranga kot na večini drugih grških otokov. Kaj je “normalna” cena, je seveda zelo relativno. Pri izbiri hotela moraš najbrž imet tudi malo sreče, midva sva bila enkrat v dokaj poveni in kar v redu hotelu, drugič pa v nekoliko dražjem in totalno zanič (oprema sob, osebje, zajtrki).
Kaj se splača pogledat – ja tisto, kar te zanima. Otok je tako majhen, da ga itak v enem tednu komplet obdelaš. Imaš pa itak vse na spletu, kaj tam je, pa izbereš, kar se ti zdi vredno videt.

Bila že marsikje v Grčiji, ne samo na otokih. Prekrasen je Peloponez. Od otokov me je najbolj navdušila Kreta. Toliko za videt in počet, prekrasni prijazni ljudje, odlična (in poceni) hrana, krasno morje, prazne plaže…

Definitivno Kreta me je najbolj prevzela … pa sem bila že na par otokih v Grčiji.

ravnokar prsla z rodosa….noro dobr…hotel ambassador v centru mesta, blizu plaze….ful prjazni lastniki in zaposleni, cisto, ni da ni…ful prjazni ljudje, dobra hrana, rent a car 75 eur za tri dni…se vrnem definitivno…celo mesto zivi, nocno zivljenje odlicno..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close