Kam na dopust, a ne Hrvaška?
Sem preletel komentarje in opažam da ima večino Slovencev mentalno v glavo zabito in zažgano da se mora na dopustu obvezno vrečt v morje. Sploh ženski del populacije. Brez tega si dopusta ne predstavljate. Sploh tisti letniki rojstva od 1950 do 1980.
To vam je najbrž mentalno naredila bivša država, ki je s tem namenom tudi uvedla regres, da se je denar neslo na nerazvito Dalmacijo. Drugega kot morje pa bivša država zaradi revščine pač ni mogla ponudit. In ta navada se še danes ponavlja.
Ljudje, na dopustu se dela tisto kar vas najbolj veseli. Če je to obisk glasbenega festivala in žuranje na njem se dela to. Če vas veseli kultura obiskujte muzeje, če vas veseli potovanje in videvanje novih krajov se odpravte nekam z ruzakom, če hočte ležat, spite doma na kavču 14 dni itd. Skratka še najbolj všeč mi je bil komentar od uporabnika Italije. Pejte v Rim in Neapelj. Glejte mesta, kulturo, naravo…. V morje ali jezero se pa vržte v tistih 14 dneh mogoče enkrat ali dvakrat.
Ne mi pa prodajat istre, Kefalonije, Krete, Mallorce…. Folk brez domišljije pride nazaj še bolj živčen, ker se je na morju uscal dež in pol niso mogli namočit svoje riti, ker jim je to vrhunec doživetja, čeprav je vsako leto eno in isto. Voda je pa enaka povsod al je to Izola al pa Bali. Za stavbe, muzeje, zabave, tehnologijo, ljudi itd. pa tega nebi mogel reči.
Uuuu tole je tudi super predlog, ker imaš vse na voljo: kultura, velemesto, narava, morje, še vulkan Vezuv greš lahko pogledat. Edino… glede varnosti pa nisem prepričana. Jaz sem bila 10 let nazaj, pa je bilo že tedaj vse migrantsko, zdaj se je pa zadeva verjetno še precej zaostrila.
[/quote]
Ne vem, kje si ti bila, mi smo tole potovanje obdelali lani, pa ni bilo nikjer nobenega migranta. Saj veš, da so Italijani bolj temnopolti od nas? :))
No, šli smo preko Hrvaške. Direkt v Beograd za par dni. Kopanje na Adi – doživetje, obisk Dedinja – vsakokrat nam je fajn, Hram Sv. Save – odprta je kripta za javnost in je vredno ogleda, Kalamagdan, Skadarlija, nočni izlet z ladjico po sotočju, KnezMihajlova ulica,
….. da ne govorim odobri hrani, prijaznih ljudeh, zgovornih taksistih … . En dan obisk Novega sada . Nato pa na Zlatibor , Šarganska osmica, Drvengrad, Tara, nato še reka Drina in etno turizem. Za nas popolno, doživeto.
Forum je zaprt za komentiranje.