Kam izginjajo internet povezave
Moje težave se kar naprej nadaljujejo. Še sedaj se ni rešilo tisto o večkratnem ponavlanju zagona PC – ja -več…
Pa se je pojavila nova težava : Namreč imam ISDN modemsko povezavo . Torej, narejena internet povezava se mora videti v Control panel—> Internet connections : A je tam preprosto ni. Nič ni v tej mapi, prazna je. Ampak povezava pa obstaja , ker ,če ne, ne bi mogel surfati. Ko odprem IE ali OE se mi pojavi kartica za klicno povezavo in normalno se tudi poveže. A ko grem gledat v zgoraj omenjeno mapo , ni tam ničesar. Še bolj moteče je , da ni tistih dveh ( žmigajočih) televizorčkov v vrstici poleg ure. Največja težava nastopi , ko je treba povezavo prekiniti. Ko zaprem vsa okna ( IE, OE) lahko samo upam, da se bo pojavilo okence za Auto Disconnect , kjer lahko potem kliknem na prekini. A , se vse prevečkrat zgodi, da se ne pokaže in tako ni druge rešitve , kot računalnik ponovno zagnati.
Seveda sem poizkusil tudi , da sem izbrisal trenutno povezavo ( Arnes) in jo še enkrat na novo ustvaril ( s connection wizardom) a je tista povezava takoj , ko sem prvič prekinil intenet povezavo preprosto izginila. In seveda z njo tudi tista 2 Tv -jčka poleg ure.
Kaj storiti , da bo povezava ostala tam kjer mora?
Virusa nimam , vsaj NAV 2003 ga ne zazna , navlako tudi redno odstranjujem z Adaware program.
Ali kdo ve kaj bi lahko bilo krivo?
Imam XP Professional – angleška verzija Service Pack1
Bogdan
Pojdi na Start –> Run in vtipkaj services.msc.
Poišči servise in pod status boš videl ali so zagnani ali ne.
Če niso, klikni z desno na servis in izberi Properties. Pod Startup Type si izberi Automatic.
SFC (System File Checker) je orodje, ki pride zraven xpjev in pregleda, če so vse sistemske datoteke take kot bi morale bit. Tako da kar pogumno cd notri, pa ti bo zamenjal tiste ki niso prave. Če še vedno nisi 100%, pa si najprej naredi System restore point, da eventuelno sistem kasneje obnoviš.
Jao Bogdan – pa ne no..
Se pa najbrž režiš kot – ah kaj pa vem.
Naslednjič ko boš imel težave in če ne bo snega, se bom pa
osebno pripeljal do tebe, pa da vidim to čudo tehnike, k’te heca.
Le spomni me, razen če ne bom kje papa
lp
Forum je zaprt za komentiranje.