Kam in kateri del Sardinije izbrati za kampiranje?
Hojla,
imamo že nekajletne lepe izkušnje s Korziko, a letos bi šli na Sardinijo. Prosim za pomoč in ideje, kateri del izbrati, ne ne bi bilo preveč…ne vem, komarjev. Kje je lepo in ste imeli lepe izkušnje? Šli bi z avtom, šotorom, dvema 4 letnikoma, zadnji teden v juniju in teden in pol v juliju.
Hvala za ideje in predloge.
K.
Mi gremo letos prvič na Sardinijo, pa ti še ne morem svetovati kaj izbrati. Izbrali smo kamp Cala Ginepro, blizi Oroseia – to je nekje na SV obale Sardinije. Po slikah so plaže zelo lepe, v kampu je otroško igrišče, senca itd. Tik poleg kampa ješe rezervat, Biderrosa, tako da upam, da som izbrali v redu. Siceer pa bomo nastlanjeni v kamp hišici, ne v šotoru.
lp,
Ne bom predlagala konkretnih kampov, ker se (izpred kar nekaj let) ne spomnim imen. Predlagam pa, da ste pozorni na to, da je kamp ob morju, sicer je na Sardiniji marsikje težko priti do plaže – plačljiv parking pa marsikje še plaža.
Pa v marsikaterem kampu ne smeš imet avta poleg šotora ampak na parkirišču pred kampom, će vam je to pomembno.
Itak so pa kampi na netu z vsemi opisi, lokacijami, pa na google maps pol pogledaš, kakšna je okolica, plaža…
Še link apartmajev pripenjam http://www.calaginepro.com/home_categoria.php?pl=3
Tako. Vrnila sem se s Sardinije in z eno besedo lahko rečem čudovito. Vsaj meni (in tudi 13letni hčerki) je bilo zelo lepo . Plaže so lepe (mivka), tudi ta v vašem kampu je super. Voda je čista kot bi plaval v bazenu. Splača se iti z ladjo v Golfo Orosei in uživati dve urci na plaži Mariolu. Tudi v Biderrosi je lepo, vendar te oskubijo za 12 EUR za avto, ter 1 EUR na osebo za vstopnino. Ostale cene so pa podobne našim. Nikjer nisem zasledila da bi kje pretiravali. Če te še kaj zanima ti z veseljem odgovorim.
Hvala za poročilo. Me veseli, da sta se imeli lepo in sta bili zadovolnji. Mi gremo naslednji teden. Kakšna je pa kaj gužva na plažah? Pa če lahko še kaj več poveš o izletu z ladjo v Golfo Orosei. Kje ste šli na ladjo, kaj ste si ogledalii in koliko stane? V Biderosso bomo šli pa kar peš 🙂 Kako je pa kaj s trgovinami na tistem koncu? A so blizu, ali je potrebno z avtom? Hvala. Če se bom pa še kaj spomnil, te bom pa še vprašal. Preveč pa itak ne smem vedeti. Nekaj mora oststi za presenečenje 🙂
Gužve še ni bilo. Če greš malo stran po plaži, so ljudje bili zelo na redko.
V Golfo Orosei gre ladja Imperiatrice. Gre iz Marine Orosei ob 10.00 in se vrne ob 18.00. Cena je 40 EUR, otroci do 12 let pa 20 EUR. Ni poceni, se pa splača iti. Rezervacijo sem kupila v Sos Alinosu. Ko boste šli iz kampa zavijte levo proti Oroseiu in tam po cca 1 km je na levi strani parkirišče kjer je market (tja sva hodili in je v redu založen), desno od marketa pa je hotel kjer sva bili. Na tem parkirišču je lesena hišica kjer prodajajo rezervacije za ladjo. Je bilo zelo zanimivo. Ustaviš se na treh plažah. Najlepša pa je Mariolu, kjer se ustaviš dve uri.
V market sva hodili edino v tega, tako da ne vem če je v vašem kampu še kakšen.
Še moje kratko poročilo iz Sardinije, točneje kampa Cala Ginepro. Lahko rečem, da smo se imeli super. Kamp je urejen, WC zelo čisti in precej manj zasedeni kot so ti na Hrvaškem (verjetno so ravno zato bolj čisti), smeti se zbirajo ločeno, deponija je zelo urejena :), velliko sence, razne animacije, odbojka, nogomet itd. Zvečer muzika za otroke, na drugem koncu za odrasle. Ni, da ni.. .Moteče je, da 2 do 3x na dan glasno po mikrofonu nekaj govorijo. Seveda ravno takrat ko otroci spijo. Plaže zelo lepe, voda neverjetno topla, čista. Italjani pa nepričakovano prijazni. Tudi če ne znajo angleško so se vedno potrudili, da so se z nami kaj pogovorili in celo kaj prinesli. Z vsemi sosedi smo se res dobro razumeli. Kapa dol.
Aja. Bankomatov ni, oz. so le v mestu Orosei, kjer je banka, tako da je dobro nekaj gotovine imeti s seboj.
Naslednje leto bi takoj ponovil, ampak kaj ko je ta trajekt takoooo drag 🙁
lp,
Najbolj se ti splača Sardinijo čimbolj obkrožiti, 14 dni je skoraj premalo. Zares je čudovito čudovita! Ko prispeš v Olbio odrini proti severu. Potem pa nadaljuj v smeri ure. Kampi so ok (samo v enen nisem smel imeti avtomobila pri sebi). Edino, kar je vseeno izpustiti, je severozahodni del, povsod drugod je rajsko.
Če greš iz Olbie na sever, greš v nasprotni smeri urinega kazalca.
SZ del je bil čist fajn za pogledat, Costa Smeralda – Porto Cervo, Porto Rotondo, Golfo Aranci… Res, da tja ne bi šla na počitnice (tud če bi hotla it, mi najbrž denarnica ne bi dopuščala), je pa čist lušno za pogledat in se mal sprehodit okoli. Kampov pa mislim da itak ni na tem delu obale.
Forum je zaprt za komentiranje.