kam hodite smučati
Čist različno … če greva brez otrok, ponavadi Nassfeld, Katschberg ali Bad (cene kart različno, kadar ima skipass popuste, kar ugodno, drugače drage).
Kadar hodimo z otroki pa tudi različno: v nedeljo smo bili v Podkorenu, ker se tamala šele uči, v ponedeljek na Tromeji (Arnoldstein), danes sta šla mož in sin v Trbiž in na Višarje, v petek gredo spet v Podkoren … Včasih tudi na Roglo ali na Celjsko kočo.
Na začetku moje smučarske kariere (nekaj let nazaj) sva začela na slovenskih smučiščih (Cerkno, Krvavec, Kanin, Vogel), vendar ne hodimo več, zaradi prevelike gneče. Štiri leta nazaj smo odkrili Italijo oz. Dolomite, hodimo v najcenejšem terminu januarja, letos je bila petdnevna karta 143 eur (Alpe Cermis, Alpe Lusia, Latemar, Oberreggen, Predazzo,..). Ta vikend smo bili v Nassfeldu, vendar me je kultura na smučišču precej razočarala, najverjetneje nas Avstrijci ne vidijo več. Dvodnevna karta 96 eur.
Prisegam na Dolomite – dolge proge, “poceni” karte, odlična smučarska kultura, nobene gužve, odlično pripravljene proge,.. same pohvale.
Nassfeld/Mokrine je precej znan (če sodim po smučarskih forumih) po nekulturi na progah in po tem, da tja hodijo smučarji divjat in kazat svoje “znanje”.
Sama sicer še nisem bila tam, ker se ga izogibava po bližnjem srečanju mojega partnerja, ki ga je nek smučar zbil na progi in jo je odnesel z zlomljeno ključnico.
Gerlitzen/Osojšica je samo malo proč po km in svetlobna leta naprej po kulturi, prav tako Bad Kleinkircheim.
Midva hodiva v glavnem samo v Avstrijo, tako na tedensko smučarijo kot na dnevna smučanja, na Kope (čeprav imava manj kot 15 km do tja) greva samo na začetku sezone na kako nočno.
Forum je zaprt za komentiranje.