Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kam hodite smučati

kam hodite smučati

Kam hodite smučati, kako je tam in kakšna je cena smuč. karte??

Mi smo bili te dni na Krvavcu in na Voglu. Povsod je bilo suuuupeeer:-)

Največkrat na Krvavec, karta 26€.

Čist različno … če greva brez otrok, ponavadi Nassfeld, Katschberg ali Bad (cene kart različno, kadar ima skipass popuste, kar ugodno, drugače drage).
Kadar hodimo z otroki pa tudi različno: v nedeljo smo bili v Podkorenu, ker se tamala šele uči, v ponedeljek na Tromeji (Arnoldstein), danes sta šla mož in sin v Trbiž in na Višarje, v petek gredo spet v Podkoren … Včasih tudi na Roglo ali na Celjsko kočo.

Gerlizen, Samnaun, Laax, Moltal_??

Višarje in Trbiž, Bad, Katchberg, Turracher, Gerlitzen, skratka tujina. Od kar smučamo v Avstriji, me slovenska smučišča ne privlačijo – žal.

Enako! Le da jaz ljubim Francijo, Les 3 Vallees 600 km prog 🙂

Ker imamo letos dva tečajnika, smo ob nedeljah na Rogli. Kljub slabi zimi so proge odlično pripravljene. Že nekaj let tudi čez vikend ni več gneče in se s triurno karto dovolj nasmučaš.

Na začetku moje smučarske kariere (nekaj let nazaj) sva začela na slovenskih smučiščih (Cerkno, Krvavec, Kanin, Vogel), vendar ne hodimo več, zaradi prevelike gneče. Štiri leta nazaj smo odkrili Italijo oz. Dolomite, hodimo v najcenejšem terminu januarja, letos je bila petdnevna karta 143 eur (Alpe Cermis, Alpe Lusia, Latemar, Oberreggen, Predazzo,..). Ta vikend smo bili v Nassfeldu, vendar me je kultura na smučišču precej razočarala, najverjetneje nas Avstrijci ne vidijo več. Dvodnevna karta 96 eur.
Prisegam na Dolomite – dolge proge, “poceni” karte, odlična smučarska kultura, nobene gužve, odlično pripravljene proge,.. same pohvale.

Dolomiti.

Na enodnevne smuke ne hodimo, je predrago.

Zoncolan, Forni di Sopra,Piancavallo, Sapada, če pa za 2-3 dni: San Martino di Castrozza,Falcade in ostalo v radiusu 3-eh ur vožnje.
Cena vozovnic: od 20E-35E.

Nassfeld/Mokrine je precej znan (če sodim po smučarskih forumih) po nekulturi na progah in po tem, da tja hodijo smučarji divjat in kazat svoje “znanje”.
Sama sicer še nisem bila tam, ker se ga izogibava po bližnjem srečanju mojega partnerja, ki ga je nek smučar zbil na progi in jo je odnesel z zlomljeno ključnico.

Gerlitzen/Osojšica je samo malo proč po km in svetlobna leta naprej po kulturi, prav tako Bad Kleinkircheim.

Midva hodiva v glavnem samo v Avstrijo, tako na tedensko smučarijo kot na dnevna smučanja, na Kope (čeprav imava manj kot 15 km do tja) greva samo na začetku sezone na kako nočno.

V Jugi smo smučali v Sloveniji. Potem pa smo šli enkrat v Avstrijo in NIKOLI več nismo smučali pri nas.

Evo ravno sva se iz možem vrnila iz Vogla. Bila sem prvič in bilo mi je zelo všeč. Proge so lušne je pa res, da so naprave stare (sidro in enoseda) in zaradi tega ne bi mogla iti z otroci. Drugače pa hodimo za en teden v Italijo pa morda enkrat v sezoni na Cerkno, Roglo, Krvavec.

Podobno kot koprčanka 2, zraven še Kanin in Sv.Višarje. Imamo sezonsko družinsko karto za vsa Promotur smučišča.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close