Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam greste za krompirjeve počitnice?

Kam greste za krompirjeve počitnice?

???kam…

A moramo kam it? 😉

Jaz bom v službi, ker v tem času ni mogoče dopusta dobit. Žal…

enako kot huu 🙁

Nikamor.

Nekaj dni dopusta smo si vzeli poleti, drugo pa smo doma, kadar pač nismo v službi. Večinoma šparamo in gradimo. Nič hudega nam ni. Imamo vrt in živimo mirno življenje, brez cirkusa kam bomo kdaj šli in kako, pa kaj bomo s seboj vzeli, koliko brisač, pa koliko mesa peljali čez mejo… ;)))

Jaz pa poleti nisem mogla koristiti dopusta tako da si bomo privoščili potovanje po Turčiji.

Nikamor. In zakaj se reče krompirjeve počitnice?

Ker naj bi se ravno takrat pobiral krompir.

V topliceeeee in to celo en teden pred počitnicami.

Lep pozdrav !

Ker naj bi se ravno takrat pobiral krompir.[/quote]

Ja, ampak izraz smo prevzeli iz dežel severno od nas, ko so te počitnice dejansko imeli takrat, ko se je pobiral krompir, torej bolj poleti. Pri nas krompirja konec oktobra že zdavnaj ni več v zemlji 🙂

Ker naj bi se ravno takrat pobiral krompir.[/quote]

Ja, ampak izraz smo prevzeli iz dežel severno od nas, ko so te počitnice dejansko imeli takrat, ko se je pobiral krompir, torej bolj poleti. Pri nas krompirja konec oktobra že zdavnaj ni več v zemlji :)[/quote]

Saj zato, ker se takrat krompir sploh ne pobira več, je izraz bedast.

Malo se bomo po Poljski potepal.

---------------------------------------- Novi štajerski pregovor: Kjer je dim, tam je tudi radar

Na morje, juhuhu…

Konec avgustasva z možem imela 10 obletnico poroke in gremo vsi šterje člani v toplice.
Komaj čakam topla voda relax….

Mi smo ena od mnogih družin ,ki si lahko samo enkrat na leto privoščimo počitnice.Jaz bon z otrokoma doma,upam da bosta zdrava,mož pa bo v službi.

Bajsala bom otroško sobo. Komaj čakam. Ker dobi novooooo. Jupi.Jaz se bolj veselim kot ona.

Najprej za 1 dan na Ciper, potem v Firence za nekaj ur, potem pa do Trsta tam na križarko in z njo za 5 dni po Sredozemlju. Ko se vrnemo če bo še kakšna ura ostala pa še v Benetke na čaj in na Bled na kremšnito.

Zima 1 ti si carica. Najraje te berem. Vedno imaš preprost in najbolj “zdrav” odgovor. Verjamem, da imaš MIR V SRCU in da ne rabiš za svojo dušo tekat po trgovinah in izletih. Doma je najlepše. Sploh, če je hiša na vasi in kakšen vrt…

Ok, reci da šparate in da ne morete nikamor. Ne opravičuj se, kako da vam je lepo in oh in sploh. Mi gre kar na kozlanje, ko berem take bedarije.

Cirkus, kam boste šli in koliko brisaČ BOSTE VZELI…za znort, no:)

nikamor,
ni denarja za dopuste.

Nikamor….ni denarja. Imamo še poletni dopust za odplačat…uh. Bi pa šli, ker radi gremo.

Mi tudi gremo na morje – smo se tako navadili ker je imel škrat težave z pljuči in mu je morje samo koristilo.
POnavadi gremo v tem času k prijateljem, ki oddajajo apartmaje, mož pomaga okrog hiše kaj postoriti, v zameno za brezplačno bivanje. Nam je tako prav 🙂
vedno sedaj planiram svoj dopust, z počitnicami otroka, da smo lahko skupaj.

Sonja 277, kaj se pa huduješ? Seveda nam je lepo in radi smo tudi doma. Marsikaj je treba naredit na vrtu, delamo si park, se ukvarjamo z našimi rožami, zelenjavo in sadjem, s konjem in psom. Pa šparamo tudi, to sem napisala.

Da pa kam ne bi mogli, pa ni čisto res. Smo na trdnih tleh, na več let si privoščimo potovanje, ki nam ostane za vedno v spominu, nazadnje Rusijo. Nekaj dni smučanja pozimi je pa obveznih. Da bi pa zaradi več dopusta celo leto gledali v denarnico pa ni šans. Morda bo kdaj tudi tega več, ko bo zgrajeno vse tako kot si želimo.

Tisto o brisačah itd. je pa “letelo” na razna pisanja in hudovanja na to temo. Malce si beri. Pa ne bodi tečna, to škodi lepoti. 😉

No pri nas je pa takole: mala dva imata te dni oba rojstni dan in namesto, da delamo fešto, gremo rajši za nekaj dni v terme. Tudi mi nimamo veliko denarja, ampak moje mnenje je, da na vsake toliko si pač moraš nekaj privoščiti,… Tudi mi gremo vsako leto za 14 dni na morje, to je pa tudi vse,,,

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close