kam, če ne na hrvaško???
Svetujem ti da dopustuješ na Hrvaškem.
Pa naslednjih 20 let tudi. Po možnosti v istem apartmaju pri istem lastniku, da boš razumela jezik, ki ga govori.
In od Urala do Triglava govorijo vsi isto – money,euro,lira,dinar, dolar………….pa še kune jasno.
Če pa še ne zastopiš ti pa naredijo tisto gesto ko palec in kazalec malo drug ob drugega podsaš.
Če pa iščeš destinacijo in bo še otrokom v veselje pa pojdi v Gardaland. V bližini so hišice ki jih najameš. Pa kopaš se lahko v jezeru. Ne bo 10 dni, ampak zelo aktivnih 5. In otroci si bodo to bolj zapomnili kot večerni sprehod in sladoled 10 dni.
Če vam je res všeč tam za 400€ potem dejansko ne iščite kaj drugega, sam pa dvomim v to, saj app za ta denar ne more biti kaj prida (razen, če je od kolegov, preko veze ipd.). Sam vem, da je tak dopust le neka rutina, ki jo pozabiš že 2 tedna po prihodu domov, sorry po celoletnem divjanju (služba itd.) se mi prileže kaj bolj nepozabnega. Sam imam npr. še jasne slike dopusta pred petimi pa tremi… leti in to ne na hrvaškem. Na teh straneh je dovolj predlogov in opisov destinacij, ki so tudi cenovno dostopne, Letos gremo v Tunizijo, rezervirali smo že januarja, včeraj se je spomnila še ženina sestra da bi šla pa je žal v juliju v našem terminu že vse prodano, torej Slovenci se podajajo tudi drugam, pa verjemite, da bi za to našo stvar plačali na hrvaškem skoraj enkrat več ! Lep dan še naprej !
Apartma za 400€ mora biti precej bogi in verjetno nekje bogu za hrbtom,ter povrhu še z(mi smo najbolji na svijetu) lastnikom.
Za tak denar se težko dobi nepozaben dopust.Sploh pa zame ni pravi dopust,da deset dni gledaš”dosadne face”,ki samo čakajo na kakšno tvojo napakico in potem znorijo.Zavedat se morte,da letos na hrvaškem ne bo luštno,prej mučno.Poskusite reskirat za dopust kakšne 200€ več in prepričan sem,da boste navdušeni.Predlagam Grčijo ali Sardinijo.
dosti je apartmajev ki se dobijo za 35 ali 40 eur na noč….nekaj smo jih že tud preizkusili in je blo uredu, saj luksuza ne zahtevamo, slabo pa tud ni blo….ne vem zakaj pravte da se ne da dobit?
aja pa od plaže so oddaljeni max. 100m
ker imamo dva majhna otroka, nam je pač to odgovarja in ne moremo ravno bog ve kaj početi, ampak enostavno uživamo skupaj
smo pa mislili preizkusiti in it kam drugam, zato sem pač spraševala
Prebiram tele odgovore nadobudnih počitnikarjev in ne morem verjeti nestrpnim odgovorom, ki jih je dobila “pomoč09”, na svoje vprašanje, ki je klicalo po POMOČI, ne kritiziranju svojega načina preživljanja počitnic in želji po spremembi. To slednjo razumem predvsem, ker se mi zdi, po vsem prebranem na forumih, da bodo nas Slovence, napadli takoj, ko prestopimo hrvaško mejo in tudi sama, kljub temu, da sem že rezervirala počitnice Hrvaškem, kar malce obupujem nad svojo odločitvijo.
Nimamo vsi toliko denarja, da bi si privoščili hotel ali apartmaje, katerih cena presega 70 evrov na dan… imamo pa veselje do tega, da se nadihamo morskega zraka, se nakopamo v morju, uživamo tisti teden v družbi drug drugega…za malo manjše stroške. Če je družina večja, npr. trije otroci, kot pri nas, pa še niso več vsi malčki, ki imajo 50% ali več popusta ali pa celo zastonj nočitve v hotelu… je zelo težko si privoščit take počitnice.
Tudi dejstvo, da bi radi poskusili iti nekam dlje, ni jemati kar tako, sploh če družina ni vajena- resda je treba enkrat narediti prvi korak, pa je potem lažje in vendar si človek ne zasluži, da ga takole “anonimno” obmetavmo z raznoraznimi izrazi.
In nenazadnje, vsak ki piše na ta forum, ponavadi išče konkreten nasvet, link, telefonsko št. in ne splošnih povezav na način “znajdi se”…
Zatorej bodimo strpni!?!
Laura
Res je, tudi mi smo šli enkrat prvič v tujino. Ampak, a se boš res odločila na podlagi odgovorov na forumu?
In na to temo je bilo že toliko napisanega v zadnjih mesecih (Hrvaška da ali ne), da se ne čudim, da gre enim to že na živce in potem napišejo ne ravno najprijaznejši odgovor.
Moj odgovor je pa, da pojdi na Hr, če vidiš v tem kakšno prednost. Če ne, je pa toliko možnosti…
Grčija, Italija (Sardinija, Sicilija, Kalabrija….), Avstrija (je super poleti ob kakšnem jezeru, zelo zrihtano), Korzika…
Baby3, tudi mi nimamo toliko denarja, da bi plačevali drage apartmaje, zato kampiramo in si tako lahko privoščimo zanimiv dopust tudi kje drugje.
Zdravo!
Če sam misliš, da se v drugih državah ne boš znašel, je potem verjetno najbolje, da se odpraviš na Hrvaško. Moje osebno mnenje je, da tudi tam lahko najdeš dobre plaže in veliko drugih kulturnih, ter naravnih znamenitosti in res ni tako slabo. Res pa je, da je precej draga,če naredimo primerjavo z drugimi destinacijami.
“Našmu morju” (če je s tem mišljeno slovensko?) manjka predvsem en kup prijaznih turističnih delavcev, ki dajo gostu občutek, da je zaželen, ne pa v napoto, ki ne sedijo z mrkimi obrazi v recepcijah in se ne vlačijo kot megle in grdogledi po lokalih, kjer strežejo… Bili v zadnjih letih dvakrat po par dni, na dveh različnih koncih – in nikoli več. No, pa tud morje samo, urejenost plaž in okolice ni bogve kaj.
Hodimo rajši v tujino (ne na Hrvaško), kjer smo vedno povsod prijazno sprejeti in marsikaj dobimo za svoj denar.
Že 2leti sem bila na dopustu na Korčuli, apartma za dve osebi naju je prisel za 10.dni 300eur, in je bil prva liga…5min od plaže, lastnik pa tako prijazen, da ga lahko iščeš,…skoraj vsak večer nam je vsem, ki smo bli pri njemu pripravil ribe, hobotnico pod peko,…vse kar je nalovil. Nevem zakaj je potrebno biti nesramen in podajat take neumne odgovore?? Sem bila tudi že v Tuniziji in Turčiji, ma ne bi sla nikoli več…pač vsak gre tja, kamor mu paše, zato res ni potrebno dajat takih neumestnih komentarjev.
Smo družina s tremi majhnimi otroci, vsako leto gremo na Hrvaško,vedno na drug otok, privat apartma ob morju, nikoli ga nismo plačali več kot 40€ na dan. Vedno gremo za 12 dni in naš celotni proračun je 1000€. Na žalost si več ne moremo privoščiti. Letos pa smo res želeli nekam drugam, pa na žalost nismo našli ničesar, kar bi ustrezalo našim željam in družinskemu proračunu. Pa bo spet Hrvaška. Ste dobrodošli vsi, ki imate kak predlog- zanima me samo privat namestitev v apartmaju (ne bloku), blizu obale, ki mora biti primerna za otroke, brez vrveža.
Lanko leto smo bili na Pašmanu, toplo priporočam vsem, ki imate podobne želje kot mi… http://free-zd.htnet.hr/apartman-ivana/
Forum je zaprt za komentiranje.