Kalifornija aprila
April je super mesec, mi smo bili dvakrat čez prvomajske in lani v začetku maja – klima je prijetna, narava pa je takrat najlepša, ker še ni tako suha, sploh slapovi v parku Yosemite so pomladi najlepši. Računaj le, da je v višjih legah še lahko sneg, tako da bodo določeni prelazi še zaprti (kar pa ni tak problem).
Avto najemi pri evropskih posrednikih, ker potem vključuje vse za tujce obvezna zavarovanja, računaj na ceno okoli 150€ za osnovni avto in okoli 180€ za SUV na teden (v to ceno je vključeno vse). Ugodni moteli so od 40-60$ na sobo na noč, pogosto z osnovnim zajtrkom. Dražje je v San Franciscu in v okolici narodnih parkov.
Več sem o tem pisal na svojem blogu[/url], potopisi pa so na forumu Severna Amerika.
Se strinjam z Mihaa glede meseca potovanja. Mi smo potovali avgusta, na določenih mestih je bilo zelo, zelo vroče. Slapov v parku Yosemiti sploh ni bilo. Tudi turistov je manj in posledično ni nikjer problemov glede prenočevanja v motelih. Na bencinskih črpalkah in tudi drugod se dobi knjžico s popusti za določene motele, ki se jih splača pregledati in uporabiti, če vam ustreza lokacija. Moteli niso dragi, v sobi (2 queen size bed) lahko spijo štirje (odvisno seveda od vas, če ste za skupaj), plača se soba.
Forum je zaprt za komentiranje.