Najdi forum

kalabrija

pozdravljeni!
odpravljamo se z motorjem kampirat v kalabrijo. ker se nikoli nisem bila v teh koncih, pa tudi v kampih v italiji nasploh, bi rabila pomoc.

gremo pa v napoli, potem amalfitana, paestum, pa potem dol v kalabrijo, vibo valentia.

v bistvu iscem kampe preko interneta in ob mojem bornem znanju italijanscine, je vse kar najdem en mali milijon villagio-ev v tej regiji. se pravi nek resort s hotelom, aprtmaji, bungalovi, prostor za camperje, potem pa imajo se nekateri prostor za nase male sotorcke. nekako mi ne disijo taki kempi.
je bil ze kdo v tej regiji, obstajajo tudi majhni privatni kempi, kot je to v grciji, hrvaskem…za sotoriste in pac niso oglasevani ali je v italiji vsepovsod tako…velik turisticni kamp?

mi lahko kdo svetuje?

Mi smo bli v luštnem kampu na koncu (južno) Sorrenta, kjer gre potem naprej cesta proti Amalfiju. Je prijazen manjši kamp, pa fajn, ker prideš peš v Sorrento. Bili smo z avtom, ampak smo šli v Neapelj od tu kar z vlakom, da smo se izognili gneči po neapeljskih ulicah. Dobiš tudi kombinirano karto še za ogled Pompejev spotoma. En kamp sem videla tudi čisto zraven Pompejev. Od tu smo šli tud enkrat na izlet na Capri. Amalfitsko obalo boste verjetno preleteli z motorji, mi smo šli rajši z busom, ker je cesta kar ozka in se nam ni dalo gužvat z busi, avtodomi in ostalimi avti.
Kalabrijo smo pa samo prevozili na poti na Sicilijo.

Brez znanja italijanščine pa lahko najdeš ogromno kampov tule in tule .
Ima pa po mojih izkušnjah Italija dve vrsti kampov. Tisti bolj ob morju so bolj počitniški, tudi z ogromno stacionarnimi prikolicami, kjer znajo Italijani (podobno kot Slovenci v istrskih kampih) zijat pred prikolicami pozno v noč. Mi s takimi kampi nimamo dobrih izkušenj in se v njih ustavimo samo izjemoma, za prespat, če ni druge možnosti. Druge vrste italijanski kampi, jaz jim pravim “popotniški”, so pa bolj po notranjosti, namenjeni bolj popotnikom, ki se ustavijo za dan, dva, si malo ogledajo okolico in potujejo dalje. V takih kampih (sploh Toskana ima nekaj krasnih) je bolj umirjeno, nobenega džumbusa zvečer, za nas veliko bolj prijetno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close