Kakšno pogostitev pripravite za rojstni dan
Naslednji mesec bo mož imel rojstni dan, pa mi kar ne gre, da bi se spomnila nekaj novega, svežega za na mizo. Sicer ne vabiva ljudi na roj. dan, razen pač za okrogle, a pridejo kar sami in je faj da je nekaj na mizi. A sem že naveličana narezkov, pa tatarskega, pa včasih žara….rada bi nekaj drugega. Imate kakšno idejo?
Kaj pa vi postrežete?
Jaz vedno ponudim kaj novega, idej pobiram sproti in potem nekako skombiniram. Trenutno so pri nas IN obloženi kruhki:
-polnozrnati toast (polovičke, da dobiš lepe trikotnike) namazan z maslom, žlička rdečega kaviarja, čez pa dve vejici drobnjaka
-polnozrnat toast (narezan na četrtine, da dobiš štirikotnike) namazan s svežim sirom, posut z žličko seskljanih pistaciji, na vrhu pa rezina prekajenega lososa in vejica rukole
-kolobarji fr. štručke premazani z zelišnim maslom in oboženi s popečenimi paradižniki, mocarelo in listom bazilike
-kolobarji fr. štruce premazani z maslom, dva repka rakcev, posut s sesekljanim koprcem
-male okrogle rezine črnega kruha (jaz jih naredim z modelčki za piškote) s pršutim, sirom in rukolo
Za pit pa npr.:
-margerita
-jagodni daiquri
-džin s pomarančnim sokom
Za posladkat pa:
-imonina pita z orehi
-rahla makova torta
Dober tek!
Sama imam enak “problem”. Rojstni dan pa v petek (jaz). 🙁 Letos sem rekla, da ne mislim par ur preje rezati, zlagati, okraševati, … In sem oznanila, da ne bo pojedine. Sem povedala, naj ne hodijo lačni. (Ker gre za najožje sorodsvto, sem to lahko rekla.) In zdaj sem se odločila, da bom namesto palčk in čipsa dala na mizo mehiški čips in zraven dve mehiški omakci. Ravno malo “za pikniti”. Potem pa še torto – ki mora biti, saj otroka ne verjameta, da je lahko rojstni dan brez torte. :))
LP
Hej punce, tole lahko pripravite že prej.
Poli salamo zrežite na kockice, ravno tako sir. Zmešajte z majonezo, malo zenfa, sol, poper in rumenjak.
Namažite na kruhke. Naložite že namazane kruhke v pečico. Tam lahko nekaj časa počakajo. Ko pridejo gosti, prižgite pečico in popecite. Toliko časa da se sir stopi. Če imate v gosteh tudi vegetarijance, poli salamo menjajte s tuno.
Forum je zaprt za komentiranje.