Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kakšno je življenje v ZDA?

Kakšno je življenje v ZDA?

ok zmenjeno hpcolor… pričakujem mail

S takim izrazjem in manirami ne pricakuj blescece kariera v tujini. Tvoja pot bo sla samo navzdol.

HP Color
Ze sam ime pokaze koliko iustvarjalne domisljije imas, po moje ne vec kot Printer. Obnasas se kot prostak in obenem fehtas za pomoc , Nimas sanse dragi moj takih kot si ti noben ne mara, kdo te pa bo poslusal. Naredi vsem uslugo in se odstrani ali pa zapri ker smrdi.

Clovek Bozji Ameriki sta dva velika kontinenta, Severna Amerika je vecja ko cela Evropa.
Slovenija je majnsa ko kaksna najmansa drzava samo v ZDA. Slovenija je manjsa kot New Jersey.
Ne mores primerjati ZDA z Slovenijo. So obmocja kjer imas mnogo Slovencev kor Clivlend Ohio.
Ali tudi drugih Slovenov, predvsem ponekod na severu. Lahko najdes svoj koscek Slovenije tudi v ZDA.

Razlika je da v ZDA nimas narodnih drzav, tako kot v Evropi. In da zakoni veliko bolj scitijo, individualno osebo, najbrz na federativni ravni.

Si v srediscu nekaksnega imperija danes, tu ni nobene vojne, Vse vojne so na starih celinah, vsaj z orozjem (fizicni spopadi).
Drugace je pa Skoraj isto kot povsot drugot. Mogoce najdes sreco tukaj. Barak Obama mislim da sedaj nekaksne imigrantske reforme.

In en namig: Na severu ZDA ali ponekod so pozimi ceste zelo slabo spluzene. Ljudje niso vajeni snega.
Ce je malo snega, ponekod zapreje vse zaradi nemogocih vremenskih razmer.
Tako se da priti kot strokovnjak, za pluzenje cest pozimi. Ker lahko takoj dobis vizo, ce primankuje strokonjakov na kasnem podrocji v ZDA. Obstajajo priloznosti.
Ker Finci in Russi ne znajo pluzit cest, ker za njih so slabe vremenske razmere ko je poletje in ni snega.

10 reasons why so many people are moving to Texas

Se enkrat vam povem kaj je amerika.Mednarodna zdravstvena oganizacija je organizirala obisk ta pravih doktorjev v ZDA v eni od tistih bolnic ki so zastonj. 4000 ljudi se je prijavilo za pregled. Kaj takega niti ti doktorji niso pricakovali, ceprav so hodili po afriki itd. Ne radi stevila ljudi temves bolezni ki so jih imeli nezdravljene. Tam ljudje ne hodijo na letne teste za diabetiko, srcne napake itd. Na kratko receno vsi ti testi stanejo denar ki si ga ne morejo privoscit . Presednik Obama je hotel to preprecit, in ustvarit da imajo vsi amerikanci dostop do zdravstva toda senat ga je zavrnil. Vprasaj se zakaj, Slovenec???? Zato je USA za tiste ki imajo denar ok za druge pa je najvecje sranje na svetu. Tam ni socializma. Ce ne uspes je revscina na prvi stopnji. Je noro misliti da tebi se ne bo nic zgodilo, da si zavarovan.Ni zavarovalnice v ZDA ki te bo vzdrzevala vec kot eno leto. Ce ostanes bolan do konca zivljenja se bos znasel v gheto kot je ze tam miljon amerikancev. V USA Tam se ustvarjajo razne verske grupe, ki si pomagajo med seboj toda slovenci poleg samega sebe ne verjamejo v nic. Slovenci pa ne pripadajo nikamor ker ne verjamejo v nic zato ste na slabsem polozaju kot suznji. Ameriski dream danes je bolj ameriska mora. Da je senat zavrnil Obama, kaj vam to ne pove nekaj?

Ja, Brit, socijalizem je kronan dosezek civilizacije. Spokaj se…

V ZDA ni pes poti, samo tu in tam je kaka pes pot, ce slucajno kdo nima avteja.
V Jugoslviji ni cest, samo tu in tam kaka cesta, ce kdo slucajno ima avto.

Sem sicer Slovenc, preživim pa kr precej časa v ZDA, predvsem zaradi posla. V mojem primeru, je življenje v ZDA zelo dobro, kajti lahko si privoščim veliko več kot v Sloveniji, ali kjerkoli v EU.. je pa res, da tudi v Sloveniji živim daleč nad povprečjem.

Prednosti ZDA, kar se mene tiče:

– Vsak skrbi zase in se ima, tako kot je zase poskrbel
– Ni sociale, ni porodniških dopustov in ostalih bedarij, ki so pri nam ukoreninjeni ostanki socializma
– Nizki davki, tako na osebne prejemke kot na dobiček podjetja
– Ljudje drugim privoščijo uspeh!

Kar drugi navajajo, da je negativna plat, da ni zdravstvenega zavarovanja, plačana malica – porodniškega dopusta, da lahko hitro izgubiš službo in podoben non-sense – to jaz ravno vidim kot ogromno prednost – kajti konec koncev, vsi tisti, ki to v Sloveniji dobivajo (večina populacije) parasitira na moj račun!

Kar se tiče kriminala, je tam povsem enako kot v Evropi – morda celo kanček bolje, kajti ko se sprehajaš po napačnemu delu Pariza ali Berlina ponoči, je nevarnost popolnoma enaka, da se ti kaj zgodi – razlika je edino v tem, da če storilca v Ameriki dobijo, ga je “najebal” – v Evropi pa bo najprej dobil psihijatrično pomoč, ker je verjetno imel težko otroštvo – ter bo nato v hotelu s 5imi zvezdicami (Evropski zapor) se malo odpočil…

Ne American
Ti si perfektno opisal kaj je narobe z USA. Vsak zase pri uspehu in kurc gleda ostale.V tem ni bodocnosti. Vem kaj bos ti rekel na to:kaj me briga, jaz zivim danes.Pac taka je Amerika, pojdi tja ce ti pase meni sigurno ne, pa nisem komunist. Pa jejo kace.
Lp Brit

Brit, kolikor te citam, tudi ti le na lastno rit gledas…

USA
Sem prezivel dva meseca dopusta v nasi domovini in spremenil svoje mnenje. Kot si posteljes tako spis in kar je tam danes so si sami ustvarili ali obratno zajebali, kakorkoli pac za koga, jebe se meni.
Lp

Bravo American.

Tu garam kot norc pa mi debilna slo država pobere skoraj vse. Da ne govorim o tem, da te tukaj (v Sloveniji!) gledajo skoraj kot kriminalca, če imaš firmo.

Slovenija je gnila in pika.

Iščem poti za tujino. Še najraje v ZDA. Ni Amerika zastonj Amerika.

Zaplankani Slovenceljni; marš nekam ! Slej kot prej boste videli v kakem kurniku živite. Mende se slo dolg približuje že 40 mrd $ pa 2 mio prebivalcev (za primerjavo bivša YU jih je imela samo 25 mrd$).

In kaj dela vlada ???? Namesto, da bi postavila gospodarstvo , šeta DURSovce po kafičih , da štrafajo še tisto ubogo kar je… Boljše firme so pa itak že pokradli.

Lubi slovenceljni, kdaj se vam bodo odprle oči ???

Ne moreš voditi države v krizi s končano tekstilno ali mlekarsko šolo…

Bush,

To, da je Slovenija gnila je dejstvo. To, da so Slovenci in njihovi politiki gnili je pa tudi dejstvo. Kaksni gnoji vodijo to drzavo in kaksni gnoji jih volijo in podpirajo je nepredstavljivo. Ob tisoc aferah, krajah, poneverbah, malverzacijah se tem bednikom Slovencev se vedno ne odprejo oci. Eni bedaki za leve, drugi idioti za desne. Bumbarji volijo Jankovica samo zato, ker ne marajo Janse in obratno. Butalci kako lahko podpirate enega mafijca, ker ne marate drugega? Sam zivim v tujini in se mi ne bi bilo treba sekirati zaradi vas. Mi je pa zelo hudo, ko vidim kako moja domovina propada tako ekonomsko kot moralno. In se seveda ne slepim, vam ni pomoci. Morate propasti ekonomsko, ker drugace ne boste spregledali.

Da bi tu pri nas imeli samo 30% toliko afer kot jih imate vi bi bila tu ze zdavnaj revolucija. Vi bedniki se pa zmerjate s tardecimi in s tabelimi. Drzava bo propadla do konca ali ne vidite? Samo bancna luknja je 7 miljard EUR. Kje boste dobili denar za vracati te kredite? Bebeci vi ste krivi, da zivite v bedi, da boste ziveli v bedi in, da bodo tudi vasi otroci ziveli v bedi. Zakaj podpirate slovensko politicno mafijo????

Glede davkov pa tako. Vecina drzav ima take vrste davkov in ne vem zakaj bi bili vi izjema. Problem je samo velikost teh davkov. Ampak tudi tu vam ni pomoci, ste vodilna drzava na svetu. Ze to bi moral biti zadosten razlog, da bi ljudje morali oditi na ulice. Normalni ljudje seveda, ne pa vi Slovenci. Zal moram se enkrat reci, da ste eni najvecjih bednikov in porsrancev dalec naokoli, ki si zaradi svoje ozkoglednosti ter idiotizma vec kot pa zasluzi to bedo v kateri ste in se boste!

Zanima me, kje v Virginiji živiš, ker je tudi moja hči tam že 6 let, poročena z Američanom

Edina dobra stvar iz Amerike je bil Elvis. Sedaj pa nimajo kaj dobrega tam.zero

Joj toliko slabega napisanega o ZDA. Brezveze je primerjava o kakem porodniskem ali pa o kakem pokojninskem zavarovanju.

Sam sem v ZDA od leta 2000 sem zdravnik ( anastezija) v koloradu. Studeral sem v sloveniji in odsel. Porocen sem z slovenko ki je tudi zdravnica studerala v sloveniji in nedela ker vzgaja otrkoke tako da je doma ze priblizno 7 let. Bilo je tezko in polno preprek vendar mi na misle ne pade da bi se vrnil v Slovenijo. Kolorado nama nudi vse, vracam se v slovenijo vsaj 6x letno zaradi druzine in sestre ki je zdravnica v UKC. Moja druzina zivi american dream vendar je bilo veliko truda in dela vlozenega v to da sem uspel. Nekaj casa tudi brez denarja in hise nad glavo vendar na koncu se je vse izplacalo. V ameriki ti ni nic dano vse si moras priboriti in vzeti. Kar se pa tice zdavstva smo pa vsaj 100 let pret Slovenijo, in tudi ne puscamo ljudi pred bolnico.

A mi lahko potem razlozis, zakaj se Americani poskusajo seliti v Kanado, in prosijo za vize on compassionate grounds, ko ima kdo od druzinskih clanov resno in kronicno bolezen? Jih par poznam osebno.
In zakaj se Americani vozijo v kanadske lekarne po zdravila?

Se eno vprasanje. Recimo, da bi vsi vlozili toliko truda in dela v izobrazbo kot ti in postali zdravniki in ziveli American Dream. Kdo bi jim pa prodajal hrano, obleko, avtomobile? Kdo bi jim pocistil bolnico, kdo bi jim spekel kruh. Se ti ne zdi, da zato, da ti lahko zivis svoj American Dream, veliko stevilo ljudi lahko samo sanja o njem?

mene zanima kolko denarja rabim na karico ce grem zivet v ameriko

najmanj $250.000. ko carinikom na letasliscu poves, da si prisel zivet v ameriko, najprej cez terminal potegnejo tvojo kartico, da vidijo, ce je gor vsaj toliko. ce je manj, te ne spustijo cez. ce imas pa na kartici vsaj $750.000, ti pa ze na meji dajo green card. ce ims vsaj $1.000.000 pa avtomatsko dobis drzavljanstvo.

Ne vem zakaj tolk rinete v ameriko….avstrijo imate pred nosom,4 procentna brezposelnost,zdravstvo zastonj,socialna politika zelo prijazna se posebej do druzin z otroci,place- navaden delavec na gradbiscu brez tezav zasluzi 2000 eur pa naprej montag bis freitagzivljenjski stroski nic drazji kot v slo..v linzu za 3 sobno stanovanje s stroski vred dam manj kot v ljubljani samo za najemnino 2 sobnega…bencin ceneje…hrana isto.se kaksen razlog za odhod na tisoce kilometrov stran od doma?

Na vlaku sem prespal avstrijo, pa sem se v ameriki zbudil,zdaj pa ne vem kdaj je vlak za nazaj!

Lp. vsem !

Več kot dovolj sem tu izvedel kako in kaj da postaneš državljan zda. Ne razumem pa kako lahko vsak ki se spomni prit v slo to lahko uredi skoraj brez posebnih problemov. tukaj se seveda vse konča in tukaj začne zakaj je slovenija tako prijetna država za nas ki živimo tu in čedalje pogosteje študiramo oz. planiramo odhod v tujino. tudi jaz sem med tistimi ki bi rad šel v zda – teksas tam imam prijatelja ampak po tem kar sem prebral nimam več veliko upanja. glede na to da ima moj prijatelj svoje avtoprevozništvo in da mi je povedal da niti moja vozniška ne velja. da je potrebno na novo položiti še poleg vseh papirjev ki jih seveda zelo zelo težko dobiš. in da tudi ko enkrat dobiš vse potrebno ne smeš vozit 2 leti govorim npr. kamijona.

Ampak me zanima nekaj glede na to da je moj prijatelj pripravljen odpreti novo firmo oz. podjetje ki bi ga dodelil meni. bi prosil za kakšen odgovor tudi glede tega.

hvala vsem ki delijo informacije z nami ki res ne vemo nič in bi radi nekaj dosegli kar v sloveniji ne moremo oz se ne splača sploh poskusit ne da bi prej poštudiral ali bom imel kdaj možnost kot pravijo :
idealen slovenec ima hišo,službo,avto,ženo in psa???

to so sanje vsakega slovenca kot tudi american dreams.

Green Card Through Investment

Entrepreneurs (and their spouses and unmarried children under 21) who make an investment in a commercial enterprise in the United States and who plan to create or preserve ten permanent full time jobs for qualified United States workers, are eligible to apply for a green card (permanent residence).

Up to 10,000 visas may be authorized each fiscal year for eligible entrepreneurs.

You must invest $1,000,000, or at least $500,000 in a targeted employment area (high unemployment or rural area). In return, USCIS may grant conditional permanent residence to the individual.

For more information, see Section 203(b)(5) of the Immigration and Nationality Act (INA) and 8 CFR 204.6.

Kaj je brez veze, brez zavarovanja , ali creditne carte te tvoja bolnica niti ne sprejme. Take preusmerijo v posebne bolnice za reveze in smo videli dokumentarne programe o tem. Tam grejo vsi brezposelni in nega je primerna temu. Saj je prav doktor da si uspel toda bodi realen, ce si se lahko?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close