Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšno darilo še, če si poročna priča?

kakšno darilo še, če si poročna priča?

Kaj kupiti še, če si poročna priča.Že tam boš veliko plačeval, ampak neka malenkost bi skoraj vseeno moralo biti tudi v darilu za spomin.
Kaj svetujete, premišljevala sem nekje do zneska 10.000,oo.
Imate kakšno idejo??Aja pa s pričo si nisem tako blizu, izbrala me je kot neko nujo, bolj zaradi denarja, kot kaj drugega,se mi dozdeva, ampak okej ji pač grem.

Ja mislm da greš nekomu za pričo, ker pač nima drugega je pa mal čudno. To je pa ja en poseben dogodek in nimaš kar enih brezveznjakov zraven sebe. Darilo bi bilo pa lahko kaj več kot neka “malenkost”.

poleg tistega, kar “zahteva” nevesta (če je to plačevanje šampanjca ipd, ok-je pač to), ji kupi še nekaj bolj “osebnega”. Bolje obema: 2krat kaka parfumčka (zanj in zanjo) ali knjigo za oba…

Pred kratkim sem bila priča prijateljici in svetujem ti, da se z nevesto pogovoriš in vprašaš kaj pričakuje od tebe!

To, da priča plača ne vem kaj vse na poroki je minilo, to so prakticirali včasih.

Moja “naloga” je bila, da sem z njo (seveda z veseljem) šla izbirat poročno obleko, čevlje, vabila, zahvale … se šla pogovarjat o dekoraciji cerkve, gostišča … za darilo pa sva jima z možem dala denar.

Tako je bil najin strošek to, da sva se oblekla in pa darilo.

Če pa ste že dogovorjeni in veš, da boš imela stroške na sami poroki ter zato zbiraš manjše darilo, ti svetujem kakšen lep okvir za poročno sliko ali pa 2 kristalna kozarca z izpisanimi imeni neveste in ženina.

********************************************************************************* Življenjska sreča se ne meri s številom vdihov, ki smo jih naredili, temveč s trenutki, ki so nam dih vzeli!

Priča ima pri poroki zelo pomembno vlogo in v bistvu predstavlja precejšen strošek.
Pri nas je navada, da nevestina priča nabavi vso cvetje, šampanjec in seveda darilo, vsekakor v precej večji vrednosti kot 10000, ženinova pa naj bi kupila prstane, plačala “šrango”, pa verjetno še kaj.

Prošnjo za pričo lahko odkloniš, če je finančno ne preneseš, mislim, da ti ne bo nihče zameril.

Ni povsod isto za priče, tako da je najbolje, da se pogovoriš z nevesto in ženinom kaj pričakujeta in kaj jima ti lahko nudiš.

jaz sem od svoje priče pričakovala samo to, da mi bo stala ob strani. da bo vedela, da imam prav, ko bom rekla DA.

plačat ni rabila ničesar, čeprav je hotela. dobila pa sem darilo, veliko vec kot 10.000.

po moje razmisli, če si sploh vredna, da stojiš ob strani. mogoče pa le ni vse v denarju.

VSE je odvisno od VAJINEGA dogovora. Jaz priče nisem imela zato, da mi je ob moji poroki bankrotirala. Nikjer ni določeno, kaj priča naj plača. Gre samo za običaje, ki so pa v večini že mimo, ker enostavno ljudje takšne finančne zalogaje težko prenesejo.

Moja priča je z mano izbrala vabila, mi pomagala pri pripravah in predvsem mirila napete živčke. Njeno darilo je bil aranžma za avto, poročni album in voucher (z določenim zneskom) za medeni teden ter ogromno kristalno vazo za spomin. Za moje pojme absolutno preveč, za voucher smo se kar hudo sporekli, vendar smo se na koncu pogodili…. :-))

Jaz mislim, da v današnjih časih velikokrat izdatki prič, botrov….. presegajo vse meje zdravega razuma.

Odloči se po tvoji presoji in zmožnostih, predvsem pa “bližini” z varovanko…

Moja priča me vsako leto pokliče na obletnico poroke in povpraša, če imava kaj poln koš umazanega perila…… verjamem, da je tudi njej v veselje, da je priča zaenkrat dobro stoječemu zakonu.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Na najini poroki sva z možem pričama (brat in sestra) rekla, da nista obvezana karkoli plačevat in da je financiranje poroke izključno najina zadeva.
Prosila sva ju samo, da ob začetku sprejmeta in pozdarvita vse goste ter jim pripneta naprsne šopke. No, kot priči sta imela še tisti uradni del naloge.
Oba pa sta nama kupila darilo kot ostali povabljenci (pa ne da bi jima midva rekla da morata :-)) …….

Hm, najini priči nista nič plačali. Tudi jaz nisem ko sem šla za pričo. V vseh primerih so imele priče določene organizacijske naloge ki so vzele malo časa in živcev, ne pa denarja. So pa priče podarile poročno darilo (veliko več kot 10 jurjev), v enem primeru sofinancirali fantovščino 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} (drugo polovico pa povabljeni na fantovščino).

Kot so ti že povedali… zmeni se z njo, kaj pričakuje.

Jaz sem imela za pričo osebo, ki sem si jo za to najbolj želela imeti, da je ob takem dnevu ob meni. Finančno je nisem obremenila (za vse sva plačala sama, kermislim, da to, da se pač ti poročiš, ne sme biti v obremenitev nekomu drugemu), mi je pa že prej povedala, kaj bom (bova dobila) – vedela je namreč, kaj rabiva, in rekla, da naj nikar ne stokam, da ni treba, ker bo v vsakem primeru nekaj prinesla, pa je bolje, da dobim nekaj, kar rabim kot pa nekaj čist mimo.

V glavnem, govori z njo, pa bo najmanj zadreg. .

Moja priča je bila moja sestrična, ki je bila takrat stara 18 let. teta (njena mama) in stric sta nama kupila kovčke. Ona mi je bila priča ker jo imam rada in sem si jo želela ob sebi na ta dan. Kupila mi ni nič ekstra, plačevala tudi ni. Še celo jaz sem ji kupila obleko, spodnje perilo in čevlje pa tudi frizerja sem plačala. Kar se tiče obleke sem imela željo da je v rdečem, nič drugega. Ful mi je trapasto, da s tem nekoga finančno obremeniš. Možu je bil priča prijatelj s faksa. Kupil nama je posodo za sangrijo, ker jo večkrat napravimo. Ne obremenjuj se preveč!
Mya

GRDO RAZMISLJAS!

Nevesta te verjetno ni izbrala zaradi finačnih zalogajev (Če se ti zdi, da se to skriva v ozadju lahko mirne duše in pravočasno zavrneš!).

To, da te je izbrala za pričo je čast. Verjetno ji kot oseba pomeniš veliko in te je izbrala zato.

Strinjam se z ”ib”, ki pravi: ”Po moje razmisli, če si sploh vredna, da stojiš ob strani, mogoče pa le ni vse v denarju.”

Jaz od svoje priče NE PRIČAKUJEM NIČESAR! Vesela bom, če bo zraven mene… Vesela bom, ker se bo podpisala v knjigo kot priča… In vesela bom, ker bo skupaj z mano delila navdušenost poročnega dne…

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Hmm, jaz pa sploh nisem vedela, da naj bi priča kaj plačala. Moja priča ni ničesar plačala, dobila pa sva poročno darilo nekako srednje vrednosti. Je pa organizirala dekliščino. Tudi jaz njej nisem ničesar plačala, dobila pa sta darilo podobne vrednosti in seveda sem organizirala dekliščino. Ko sem bila priča drugič, tudi ničesar plačala, darilo je bilo spet podobne vrednosti.

Jaz pa sicer razumem, da človeka malo preseneti, če ga povabijo za pričo, pa si nisi ravno najbližje. Ravno v tem drugem primeru je obstajala bližja prijateljica, ker pa je bila poroka neformalna in organizirana v enem tednu, te prijateljice nevesta ni mogla dovolj hitro dobit, pa je mene kot drugo v vrsti prosila za pričevanje. Sem bila zelo počaščena, ampak precej presenečena.

Ne more pa človek zavrniti, če se ga prosi za pričo, to se mi zdi pa res grozno. Res pa je, da jaz to dojemam izključno kot častno funkcijo, če bi pa res pričakovali od mene, da full plačujem, pa ne vem.

Jaz sem za poročno pričo izbrala brata, ker mi veliko pomeni in sem želela, da mi na tak pomemben dan stoji ob strani. Nisem pa od njega pričakovala nobenega plačevanja na poroki ali kakšnega dragega darila. Pravzaprav od njega sploh nisva dobila darila, ker je bil v tistem času finančno bolj šibek. Imel je sicer namen nama kupiti pralni stroj, vendar sva ga prej kupila sama, ker se mi je to zdelo absolutno predrago darilo. Bi bila bolj vesela kakšne lepe čestitke in pozornosti, ker mi materialne dobrine ne pomenijo toliko kot medčloveški odnosi. Se mi pa zdi podlo, da si izbereš pričo samo zaradi denarja.

Hvala vsem, ja lahko je vse organizirati, če si si z osebo kateri si priča blizu.Seveda naj bi tako bilo vedno,tudi sama sem bila prepričana, da si izbereš pričo osebo, ki ti je ljuba, del tvojega življenja naj bi bila, ne pa skoraj tujca, znanca. Ampak v našem primeru pač ni tako kot ponavadi in enostavno nisem mogla odbiti in reči ne , ne bom priča in ja Slonček, priča sem zato, ker sem ji najbolj pri roki, veš obstajajo tudi taki ljudje,ki na tak dogodek gledajo drugače kot ti ali jaz itd, brez veze pisat romane, dejstvo je, da sem jaz lahko užaljena, ker me je potunkala v vse to in dobra duša kot sem, ne morem reči ne in zato ji tudi ne morem reči, kaj pričakuješ od mene, bom raje pri darilu skromna in več plačevala pri sami poroki, prepričana sem, da si to tudi sama želi.Bomo že preživeli,hvala še enkrat vsem.

Hojla Rozi… Sej ne da ne verjamem tvoji oceni… Ampak kaj pa ce te ima ona za vec kot samo bezno znanko?

Pa zakaj mislis, da je treba na poroki ful placevati… Sej lahko jo pa vprasas kaj pricakuje, pa namignes, da nisi glih pr denarju (tudi ce si)…

Ker, ce te je pa izbrala samo zato (oprosti izrazu) ker si ”bogata tetka”, ki jo je treba ”izcuzat”….

Potem bi pa jaz vljudno pojasnila, da sem skrajno počaščena (in še par podobnih skrajno prijaznih in vljudnih fraz) ampak da ne morem, ker nisem pri denarju. Ko bo videla, da ne bo cvenka (če je res tako požrtna kot praviš), bo že obupala in iskala nekjoga tretjega.

Sloncek

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Jest sem bila svojemu bratu porocna prica.Placala sem sampanjce na gradu,polovico za fotke,plus darilo,ki je bilo vredno okoli 100 tisoc.Aja pa se srango.Tko da sem plačala vse skupaj okoli 250 tisoc.In ni mi zal,pa brat ni nic zahteval.

Zdej pa,ce ti smatras,da nevesti ne bi bila primerna prica,potem odkloni in ji povej svoje razloge.
Drugace pa se z njo pogovori,kaj ona pricakuje da placas,ker 10.000 je res malo premalo,vsaj s strani porocne price gledano.

Lepo in osebno darilo je kakšen portret. Posamezen, družinski, ljubezenski, otroški… Ma vse sorte… Kolegica riše ful lepo in za đabe:
http://metkaonlinehallofart.blogspot.com/

Torej bi v tem primeru poleg kakšnega denarja priporočal še portret para, ki se poroči, da je darilo malo bolj osebno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close