Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kakšno bo letos poletje in kdaj bi bilo primerno za na morje?

kakšno bo letos poletje in kdaj bi bilo primerno za na morje?

Mene samo to zanima, kakšno bo letos poletje in kdaj bi bilo primerno za na morje? (beri: da ne bo ves dopust deževalo)

[list][/list]

Bomo vidl, a ne … Lahko cakas do septembra …lahko pa koristia dopust kot zamisljeno in se prepustis – odkrijes, da je tudi v spremenljivem vremenu ok …

Po par dni skupaj bo letos poletni oddih, vsaj tako mi pase, pa se glede na spremenljivo stanje na nebu je to pametna odlocitev. Zakljucek pa septembra v sredozemlju.

Planiraj dopust med 17.7.in 25.7., ali med 4.7. in 12.7., ali pa 13.8. do 22.8.
V ostalih terminih bo deževalo.

Meteorološka znanost še ni tako razvita (kljub množici različnih aparatur in satelitov), da bi lahko vreme napovedovala dolgoročno. Vsakršna taka napoved je tvegana in se je lotijo samo šarlatani, ki mislijo, da vedo vse.

https://youtu.be/wvUQcnfwUUM

Ha, jst sem že danes izvedel dva skoka v vodo. No, ne v morje ampak jezero, pa vseeno…začetek kopalne sezone mam za sabo, kako bo naprej, bomo pa še videli🌞

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Evo, sem v hrvaški Istri.
Ravnokar je po radiu povedal dolgoročno napoved. Poletje bo izredno vroče, po 15.8.se bo pa hitro ohladilo zaradi večjih količin padavin.

Ravnokar je po radiu povedal dolgoročno napoved. Poletje bo izredno vroče, po 15.8.se bo pa hitro ohladilo zaradi večjih količin padavin.

…ko bi le bilo … a kaj ko so tudi “protinapovedi”, ki govore, da bo še cel junij nestanoviten …

ja, celina je v dežju, spet …

p.s.: sredozemlje ima prijetnih 25 …

Dolgoročno se vremena NE DA napovedati, ker je preveč odvisno od lokalnih razmer, teh pa se ne da predvideti zaradi lokalnega segrevanja in posledično neviht ali oblačnosti. Lahko je v Zadru sonce, istočasno na Pagu dež. Lahko je na Pagu ves teden dež, v Dubrovniku pa isti teden ves čas jasno.
Kdor verjame vedeževalcem, verjame tudi brezveznikom, ki napovedujejo vreme na dolgi rok.
Pamet v roke!!!!
Osebno imam rad sneg. Zato ga poleti poiščem visoko v evropskih gorah.

Se vremenarji ne vedo, pa od nas pricakujes odgovor 🤪

Odvisno kam greš na morje.

Bolj južno greš, več sonca lahko pričakuješ.

Ga ni, ki bi lahko to z gotovostjo napovedal. Že napoved za en teden vnaprej dostikrat udari mimo, za dva ali tri mesece pa sploh.

No, poglej tole:

What is the climate on St Helena?

St Helena boasts a sub-tropical climate kept calm and equable by the South East Trade Winds.

The hottest months are between January and March and the coldest months between June and September. For much of the year the temperature remains between 20-27 °C. The Rainy Season is usually from late March to early May and then again from July to September.
http://www.sainthelena.gov.sh/visitors/

In tole:
https://www.accuweather.com/en/sh/jamestown/309992/weather-forecast/309992

Zdaj imajo tam zgodnjo jesen.
Južni Atlantik, otok, zgubljen v oceanu. Še “hujši” je južnejši otok Tristan da Cunha, ki spada pod guvernerja otoka Saint Helena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close