Kakšno barvo kuhinje, da ni bela ali njene variacije?
ga44
če meni poveš več, ti bom pomagal. odvisno kdo si ti, kakšna oseba si. če boš veliko v kuhinji. bo to full luxuz. kako majhno, veliko. kolko uporabljaš. več moraš povedat. je možno ,da se boš preselila pa bo nekdo drug moral to uporabljat. če si samska, feminsitka, lezbačika, kvazi umetnica, bi ti verjetno rada neki drugega, ker te spominja na bolnco. bolnca te spominja na starost. starost te opimnja na tvoje zafurano življenje. najlepše je belo, svetlo sivo. karkoli bi ti dala noter na tvojo inkluzivo, umetnost , lezbičnost, bo težko nekomu prodat. to je že fajn če so neke osnovne stvari, neke normalne farbe. jaz bi dal svetlo sivo, svetlo modro, rjavo, drab, karkoli zelo svetlega, da tudi deluje večje. bolj kot farba je važno da je dost veliko. da imaš dva lijaka za vodo, dobro pipo, plaz za delat, da je veliko. samo se ne bo kuhalo. pa pucalo tudi ne. ne vem če ej barva tak ful važna. ti raje razmišljaj na kaj bolj osnovnega pa cenej.
Naša kuhinja je v stilu hello kitty, ker je to že nekaj časa v modi. Pulti so rozasti, omare so bele, a so oblečend v belo kosmato odejico. Tudi hladilnik in štedilnik sta puhasta, na vrhu kuhinjske pipe pa imamo še rozasto pentljico, kamor damo sušiti krpe in gobice. Napa je rozasta z belimi mačjimi uhicami na vsaki strani in brkicami ob strani. Tudi stoli mize, zavese…vse v tem stilu.
Na vikendu imamo kombinaciji pretežno vanilije in malo češnje, malo mi je žal, ker takih dodatnih elementov ni več mogoče dobiti.
Doma imam mat skoraj belo. V bistvu je bila v salonu med belimi – da res ni bela, se opazi ob belih skodelicah, krožnikih.
Prejšnja je bila rjava in zdajšnja izgleda precej večja, cel prostor je lažji, bolj zračen. Za poživitev brez težav zamenjam skledo za sadje na pultu, tekstilne serviete … Definitivno še enkrat svetlo kuhinjo, če sam prostor ni res velik in s par okni.
Če imaš obilico svetlobe, se lahko igraš z barvami, če malo, pa z dodatki.
Najboljša izbira je kakšna lesena italijanska kuhinja, ki jo prebarvaš vsakič ko se je naveličaš. Ultrapas ali plastificirano v folijo težko karkoli narediš. Trenutno so moderne mint do turkiz. Uskladis ročaje in pulte. Če pobrskaš med rabljenimi, ne boš imela dve leti kredita. Glej fb marketplace italija. Nore stvari najdeš poceni. Če imaš dovolj keša da boš menjala vsakih nekaj let, super, če nimaš, pa vseeno kaj kupiš. V nekaj letih bo vsaka dolgočasna in zastarela.
Hjvj, 12.06.2025 ob 15:31
Bela je klasika in nikoli iz mode.
Bela, čisto bela ni klasika, do pred desetletjem kuhinje nikoli niso bile bele, vsaj ne bolnišnično bele, kot so sedaj. Mizar mi je rekel, da belih prakično ne dela več, ja, smetanosto belo še kakšno, vse drugo je barvno, od temno sive do vijoličaste.
yep, važno bo… ali se bo v tej kuhni realno vsakodnevno kuhalo, bo kaj dejanskega po loncih in ponvah, bo kaj domačnosti, topline, …bo dišalo do sosedov, …ali bo draga, samo za gledat , bog ne daj kaj popackat, polit, razbit…- mali otroci…, notri pa hlad in praznina in boste hodili ven jest , v gostilne, restavracije, dostave…taka familija gre v propast in ne v prosperiteto… pravi naša nona…
ga44, 12.06.2025 ob 20:47
Bela, čisto bela ni klasika, do pred desetletjem kuhinje nikoli niso bile bele, vsaj ne bolnišnično bele, kot so sedaj. Mizar mi je rekel, da belih prakično ne dela več, ja, smetanosto belo še kakšno, vse drugo je barvno, od temno sive do vijoličaste.
Kje pa ti živiš?? 50let nazaj so meli moji stari starši in starši vsak svojo belo sijaj kuhinjo. Kirurško svetli sta bili.
Pod kamnom, 12.06.2025 ob 22:07
Kje pa ti živiš?? 50let nazaj so meli moji stari starši in starši vsak svojo belo sijaj kuhinjo. Kirurško svetli sta bili.
Babica in dedek sta imela snežno belo kuhinjo pred več kot 50 leti tudi pri nas.
Še pult je bil marmorirano skoraj bel.
Forum je zaprt za komentiranje.