Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine KAKŠNI SO STROŠKI OB NAKUPU ZA KUPCA?

KAKŠNI SO STROŠKI OB NAKUPU ZA KUPCA?

Pozdravljeni!
Mi lahko kdo pove, kakšne stroške ima še vse kupec nepremičnine (notar…itd?).. koliko moramo še računati če je brez posrednika!?

Hvala vnaprej.

Strošek vpisa nepremičnine v ZK, če sledite točno zakonu in davek na promet nepremičnin ter overovitev podpisa plača prodajalec. Če se dogovorite, da boste davek poravnali vi, pa prištejte še to (2 procenta od cene).

to je odvisno od dogovora med kupcem in prodajalcem.

pri nas je kupec nosil polovico stroškov notarja (notarsko overjene pogodbe) in polovico izpiska iz zemljiške knjige, ostalo pa mi kot prodajalci.

Načeloma nima kupec nobenih dodatnih stroškov pri nakupu nepremičnine.

Njegov strošek je potem edino vpis v zemljiško knjigo, kakor je že zgoraj napisano. No, eventuelno če je kupil preko nep. agencije, potem plača ta strošek, če je bilo tako dogovorjeno. Sicer pa kupec nima stroškov oziroma je to lahko stavr dogovora, da smo bolj natančni.

Najlepša hvala za takojšne informacije.
Pa še to prosim:

Koliko pa stane vpis v ZK?
Koliko približno str. notarja?

Hvala tudi tokrat!

Strošek vpisa v ZK je odvisen od vrednosti nepremičnine. Višja je vrednost, tem višja je taksa za vpis.

Overovitev podpisa (prodajalca) je strošek prodajalca, jaz, kot kupec, tega ne bi želela plačati razen res izjemoma. Je pa tudi odvisno od vrednosti nepremičnine, če se ne motim, ampak ponavadi je tam okoli 80,00 EUR, če sta prodajalca dva ali več, je strošek višji.

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close