Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kakšnega šefa želite imeti?

Kakšnega šefa želite imeti?

A imate idealnega šefa?

Imam!

Zaenkrat sem kar zadovoljna s svojim šefom, tako da si novega ne želim.:)

Po izkušnjah je ključna lastnost spol – moški 🙂

Kakšnega šefa bi imela? Takšnega, ki mi ne bi znal reči ne, ko bi sitnarila za dopust, sikala za višjo plačo in moledovala za manj dela :-)))

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

A to zato, ker nas je lažje raznežiti in doseči svoje, ko ženske uporabite svoje čare ? 🙂

a sebe se ne vidiš kot šefice?

Meni je vseeno, glavno da je pošten.
Imet za sodelavke ženske, ki jim je ključen spol šefa (moški seveda), pa poden od podna.
Res so same nastavljačke.

Fajn so takšni šefi, ko se zaposlene žesnke zelo dobro razumete z njimi, ker hitro padejo povišnice in napredovanje. 😀 Če bi pa bili šefi bolj stari ali pa impotentni, pa bi morale zares delati, ne bi bilo to internetnega surfanja v delovnem času po MON forumu.. :))))

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Matjažko, jaz nimam nobenega šefa, tako da lahko kracam 24h na dan po mili volji.

[center][i]"Woman without a Man is like a fish without a Bicycle."[/i] [sub]-Triumph[/sub][/center]

Men se najbolj dopadejo odgovori tistih, ki nikoli niso delali pod nadrejenimi:). Matjazko, zahvali se bogu, da si lahko sam svoj šef:).

A to zato, ker nas je lažje raznežiti in doseči svoje, ko ženske uporabite svoje čare ? :)[/quote]

Ker se v poslu odločajo bolj racionalno kot emocionalno in jim stvari lahko prodaš z “argumenti”. Ker se je z njimi enostavneje dogovorit in niso venomer obsedeni z idejo, da se nekaj dogaja mimo njih ali se jih ne upošteva dovolj. Ker se praviloma ne počutijo ogroženi od druge ženske, ker to kar se zmeniš, drži (ne rečejo ja in mislijo ne). Ker niso tako pogosto čustveno prizadeti, če stvari ne gredo po njihovo, so manj zamerljivi, žleht in maščevalni kot ženske. Malce moraš pazit na njihov ego, in to je to. Ker nimajo PMS in se ne derejo po hodniku na čisto vsakega, če imajo slab dan. Ker te ne obravnavajo kot svojo hčerko, čeprav si ji po starosti “blizu”. In še bi lahko nadaljevala… pa mislim, da bo za zdaj dovolj. 🙂

a sebe se ne vidiš kot šefice?

[/quote]

Ko sem v tej vlogi, opažam, da me pogosto mika, da bi delala vse tiste neumnosti, ki jih sovražim pri ženskih šeficah. Npr. da bi se vtikala v vsako stvar, ki jo počnejo podrejeni, ker želim imeti vse pod nadzorom… Ali da bi začela komplicirat z neumnosti – npr. prisotnostjo na delovnem mestu – namesto da bise ukvarjala le z rezultati dela. Ali da bi vse predalčkala in urejala tako, da bi bilo vse tipi topi, zraven pa ustvarila še goro birokracije…

A to zato, ker nas je lažje raznežiti in doseči svoje, ko ženske uporabite svoje čare ? :)[/quote]

Ker se v poslu odločajo bolj racionalno kot emocionalno in jim stvari lahko prodaš z “argumenti”. Ker se je z njimi enostavneje dogovorit in niso venomer obsedeni z idejo, da se nekaj dogaja mimo njih ali se jih ne upošteva dovolj. Ker se praviloma ne počutijo ogroženi od druge ženske, ker to kar se zmeniš, drži (ne rečejo ja in mislijo ne). Ker niso tako pogosto čustveno prizadeti, če stvari ne gredo po njihovo, so manj zamerljivi, žleht in maščevalni kot ženske. Malce moraš pazit na njihov ego, in to je to. Ker nimajo PMS in se ne derejo po hodniku na čisto vsakega, če imajo slab dan. Ker te ne obravnavajo kot svojo hčerko, čeprav si ji po starosti “blizu”. In še bi lahko nadaljevala… pa mislim, da bo za zdaj dovolj. :)[/quote]

Ti imaš pa res ful dobro mnenje o ženskah. In kaj si ti? Monstrum ali cvetka – jaz pa nisem taka kot druge ženske, jaz sem nekaj posebnega, edinstvena joj joj….. seveda samo druge ženske so žleht, maščevalne, zamerljive.
Res pa je, da moški niso tako neumni, da bi take pisali o drugih moških kot ti ženska pišeš o drugih ženskah. Zamisli se nad sabo.

Ker se v poslu odločajo bolj racionalno kot emocionalno in jim stvari lahko prodaš z “argumenti”. Ker se je z njimi enostavneje dogovorit in niso venomer obsedeni z idejo, da se nekaj dogaja mimo njih ali se jih ne upošteva dovolj. Ker se praviloma ne počutijo ogroženi od druge ženske, ker to kar se zmeniš, drži (ne rečejo ja in mislijo ne). Ker niso tako pogosto čustveno prizadeti, če stvari ne gredo po njihovo, so manj zamerljivi, žleht in maščevalni kot ženske. Malce moraš pazit na njihov ego, in to je to. Ker nimajo PMS in se ne derejo po hodniku na čisto vsakega, če imajo slab dan. Ker te ne obravnavajo kot svojo hčerko, čeprav si ji po starosti “blizu”. In še bi lahko nadaljevala… pa mislim, da bo za zdaj dovolj. :)[/quote]

No, zdaj se bo pa oglasila ena “šefica”. Če bi bila ti, Pandora, v vlogi šefice, bi bila verjetno hujša od zgoraj opisanega. Ti si tip človeka, ki opazi slabo voljo samo pri drugih ljudeh, pri sebi pa ne. Ti verjetno nikoli nimaš PMS in si vedno nasmejana in dobre volje. Tudi šefice slutijo kdaj so nekomu same trn v peti, kdo jih opravlja in kdo jih spodkopava. Zato se ne čudi, da ti morda kdaj kakšna šefica ne bo naklonjena. Ali pa tudi šef, saj spol niti ni tako važen.

Draga kameleonka,

če bi prebrala še moj naslednji post, bi ti bile stvari bolj jasne in te moji komentarji morda ne bi tako zbodli.

No, in s svojim postopm si dodala še eno slabo lastnost – opravljivost :). Moški šefi se za to ne zmenijo 🙂 Ženske pa … saj si sama napisala 🙂

Ti imaš pa res ful dobro mnenje o ženskah. In kaj si ti? Monstrum ali cvetka – jaz pa nisem taka kot druge ženske, jaz sem nekaj posebnega, edinstvena joj joj….. seveda samo druge ženske so žleht, maščevalne, zamerljive.
Res pa je, da moški niso tako neumni, da bi take pisali o drugih moških kot ti ženska pišeš o drugih ženskah. Zamisli se nad sabo.[/quote]

Če bi prebrala še en post dlje….

Zamislila pa se seveda bom, kot veliš 🙂

A spol določa o strokovnosti in sposobnosti šefa? Če, potem je tu nekaj narobe, zelo narobe. :)))

Dobro Pandora, ti si itak razred zase … Kolikor sem te uspela prebrati na MON-u, gojiš nekoliko podcenjujoč in posmehovalen odnos do lastnega spola.

Če bi kdaj par dni prenašala mojega nekdanjega (MOŠKEGA) šefa, ko sem delala kot študentka, ne bi pisala teh črno-belih hvalospevov moškim šefom in graj ženskim kot tukaj. Moj (moški) šef je posedoval vse slabe lastnosti, ki si jih ti naštela za ženske (razen tega, da ni imel PMS-ja, temveč je meni neznan razlog za njegovo obnašanje najbrž tičal drugje).

Obtoževal nas je, da krademo, štel cente od napitnine. Ko je prišel iz malice, je svoje lastne smeti (ki niso bile smeti iz sedeža firme) vrgel na tla pod naše noge in to še pred strankami (češ, ti jih poberi), da je izgledalo še bolj podcenujoče. Včasih je bil tempo dela takšen (ogromno strank), da iz logičnih razlogov nisi mogel sproti takoj čistiti vsake drobtine in se je začel dreti, čemu le, morda zaradi neraziskanega moškega hormonskega vihra??? Delati smo morale ogromno nadur, ki niso bile plačane. Po koncu dela nas je spraševal, kdo hodi po nas, če morda kak dečko, če smo dečka zamenjale … Občasno pa je bilo na vrsti pecanje in gnavljenje, če nas lahko pelje domov, kar se je prepletalo s podcenujočim odnosom. Imel je celo idejo, da bi hodile službo eno uro prej, ampak je ne bi plačal … 🙂

Z ženskami delodajalkami sem imela vsaj korekten, fer odnos in komunikacijo na nivoju, če ne kaj drugega. Jaz takih katastrofalnih izkušenj z ženskami, kot jih ti opisuješ, nisem imela. Ne vem, povsod so izjeme (najdeš tudi zafrustrurane, zavidne ženske, ki bi najbrž bile podn od podna in neobjektivne šefice), ampak jaz slabega in dobrega šefa ne bi sortirala glede na spol.

Dobro Pandora, ti si itak razred zase … Kolikor sem te uspela prebrati na MON-u, gojiš nekoliko podcenjujoč in posmehovalen odnos do lastnega spola.

Če bi kdaj par dni prenašala mojega nekdanjega (MOŠKEGA) šefa, ko sem delala kot študentka, ne bi pisala teh črno-belih hvalospevov moškim šefom in graj ženskim kot tukaj. Moj (moški) šef je posedoval vse slabe lastnosti, ki si jih ti naštela za ženske (razen tega, da ni imel PMS-ja, temveč je meni neznan razlog za njegovo obnašanje najbrž tičal drugje).

Obtoževal nas je, da krademo, štel cente od napitnine. Ko je prišel iz malice, je svoje lastne smeti (ki niso bile smeti iz sedeža firme) vrgel na tla pod naše noge in to še pred strankami (češ, ti jih poberi), da je izgledalo še bolj podcenujoče. Včasih je bil tempo dela takšen (ogromno strank), da iz logičnih razlogov nisi mogel sproti takoj čistiti vsake drobtine in se je začel dreti, čemu le, morda zaradi neraziskanega moškega hormonskega vihra??? Delati smo morale ogromno nadur, ki niso bile plačane. Po koncu dela nas je spraševal, kdo hodi po nas, če morda kak dečko, če smo dečka zamenjale … Občasno pa je bilo na vrsti pecanje in gnavljenje, če nas lahko pelje domov, kar se je prepletalo s podcenujočim odnosom. Imel je celo idejo, da bi hodile službo eno uro prej, ampak je ne bi plačal … 🙂 [/quote]

Kaj pa je to bilo za eno smet? Če je šlo za študentsko delo, ne vem zakaj se raje nisi čimprej umaknila, ni ti bilo treba prenašati budale za vsako ceno, mar ne? Je pa res nekaj kar tudi sama opažam, nekateri (ne glede na spol), ko so v poziciji, da drugim odmerjajo delo in plačo, se vedejo, kot da si lahko privoščijo kar se jim zazdi….ali je res ta zloraba moči takšna fajn doza (nadomestilo) za vse tisto v kar verjamejo, da jim je nekdo nekoč vzel ali za kar so bili prikrajšani za razliko od drugih ljudi, ali se morda svojega ravnanja niti ne zavedajo? No, ne vem, vem pa da sem raje brez službe, kot pa da bi delala za takšno gnido, kakor si opisala zgoraj.

zmedena_ samica, nisem iz Ljubljane ali Maribora (tam je največ možnosti za študentsko delo), za “boljša” dela, kot so na DARS-u, Pošti, pa itak rabiš veze oziroma imajo prednost otroci zaposlenih, preverjeno, sem poslala ogromno prošenj.

Ampak saj s tistim šefom ne delam več, je mimo.

Skratka želim si šefa z dovolj avtoritete, poštenega, ki bo s podrejenimi ravnal kot z ljudmi, ne živalmi, nagradil tiste, ki si to zaslužijo (ne tiste z vezami), ne glede na spol.

Obtoževal nas je, da krademo, štel cente od napitnine. Ko je prišel iz malice, je svoje lastne smeti (ki niso bile smeti iz sedeža firme) vrgel na tla pod naše noge in to še pred strankami (češ, ti jih poberi), da je izgledalo še bolj podcenujoče. Včasih je bil tempo dela takšen (ogromno strank), da iz logičnih razlogov nisi mogel sproti takoj čistiti vsake drobtine in se je začel dreti, čemu le, morda zaradi neraziskanega moškega hormonskega vihra??? Delati smo morale ogromno nadur, ki niso bile plačane. Po koncu dela nas je spraševal, kdo hodi po nas, če morda kak dečko, če smo dečka zamenjale … Občasno pa je bilo na vrsti pecanje in gnavljenje, če nas lahko pelje domov, kar se je prepletalo s podcenujočim odnosom. Imel je celo idejo, da bi hodile službo eno uro prej, ampak je ne bi plačal … 🙂

Z ženskami delodajalkami sem imela vsaj korekten, fer odnos in komunikacijo na nivoju, če ne kaj drugega. Jaz takih katastrofalnih izkušenj z ženskami, kot jih ti opisuješ, nisem imela. Ne vem, povsod so izjeme (najdeš tudi zafrustrurane, zavidne ženske, ki bi najbrž bile podn od podna in neobjektivne šefice), ampak jaz slabega in dobrega šefa ne bi sortirala glede na spol.[/quote]

Hehe, ne razumeš! Namreč če nekdo tako stereotipno oz. seksistično napiše za poklic, ki ni ne moški in ne ženski, pomeni samo eno.. :))))
Če bi spala s šefom, bi bila tudi neobjektivna in polna nostalgičnih spominov, kjer so moški šefi seveda daleč boljši od nerazumskih, čustveno labilnih, nesposobnih, zavistnih in histeričnih žensk… 😉

Morda je res, kar se tiče MB in LJ, ne vem pa koliko od tega je študentsko delo rezervirano za žlahto in podobno svojat, si pa upam trditi, da so slabi šefi povsod na voljo ne glede na lokacijo ali organizacijo…ali morebiti celo spol, kakor ste se tu nekateri na to lastnost omejili. No, če izhajam iz sebe, ne bi želela zaposliti človeka, ki ima problem s tem kakšnega spola je njegov nadrejeni, to pač ne spada v neke želene lastnosti iskanih kadrov oz tistih, ki bi kazali izrazite znake, da imajo s tem težave pa bi se po potrebi raje znebila. V smislu služb je danes vsakdo nadomestljiv.

Morda je res, kar se tiče MB in LJ, ne vem pa koliko od tega je študentsko delo rezervirano za žlahto in podobno svojat, si pa upam trditi, da so slabi šefi povsod na voljo ne glede na lokacijo ali organizacijo…ali morebiti celo spol, kakor ste se tu nekateri na to lastnost omejili. No, če izhajam iz sebe, ne bi želela zaposliti človeka, ki ima problem s tem kakšnega spola je njegov nadrejeni, to pač ne spada v neke želene lastnosti iskanih kadrov oz tistih, ki bi kazali izrazite znake, da imajo s tem težave pa bi se po potrebi raje znebila. V smislu služb je danes vsakdo nadomestljiv.[/quote]

Res je!

Kozarec je lahko pol prazen ali pol poln, kot pač vzameš. Raje sem kritična do lastnega spola kot do drugega. Ker sem ženska in ne moški 🙂 in se mi zdi, da je najlažje (pa ne vedno najbolje) kazati s prstom na druge. Zato o ženskah napišem kakšno pikro več. Moški pa naj sami sebe ocenjujejo…

Pa ne jemlji me ttako resno. Saj je vendar MON. Ne strokovna razprava na televiziji 🙂

[/quote]

No, vidiš. Jaz pač imam druge izkušnje. In pri meni je bilo pač tako, da sem z moškimi vedno našla neko sprejemljivo ravnovesje. Z ženskami pa sem imela več težav in včasih mi je bilo prav mučno hodit tja…

No, ena moja ženska delodajalka se je vtikala v moje zasebno življenje, mi talala nasvete o družini, ki jih nisem želela ali prosila, za kakršenkoli dopust sem morala razlagat kam grem in s kom. In ko sem kaj pripomnila, kar ji ni bilo všeč, sem doživela “silence treatment”, opravljanje, kreganje (kot da bi bila otrok…), celo to, da mi ni vračala pozdrava in zapirala vrata v nos. Pač, užaljenost je bil edini način, kako je znala reagirati, ker se s kritiko ali pa tudi s kakršnokoli še tako nežno pripombo ni znala soočiti. Sprejemala je popolnoma bedaste odločitve in zaradi navedenega si nihče ni upal nič reči, saj ti je potem nagajala, ti ni dala informaicj, ki si jih potreboval za delo – In potem ko je zadeva šla pospešeno navzdol… O tem, da bi prevzela kakšno odgovornost ni bilo ne duha ne sluha… Škoda besed.

Verjamem, da so tam zunaj super duper ženske šefice. Ampak jaz si na osnovi lastnih izkušenj želim moškega, ker se očitno znam z njim bolje zmenit kot z žensko. Pa brez zamere. 🙂 (in mimo matjazkovih nesresn(ičn)ih pripomb 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close