Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kakšne so prednosti tega, da človek dela?

Kakšne so prednosti tega, da človek dela?

Kakšne so prednosti tega, da človek dela? Jaz poznam samo te:
– zaradi dela človek zboli za poklicnimi boleznimi;
– zaradi dela človek nima časa za zabavo in sprostitev;
– zaradi dela trpi družinsko življenje;
– zaradi dela človek doživi nesrečo pri delu;
– zaradi dela človek zboli za hudimi boleznimi, ki sicer niso poklicne, so pa tesno povezane z delom (kot je npr. visok krvni pritisk in diabetes zaradi preveč sedenja);
– …

Ne pozabi tega omeniti svojemu delodajalcu.

Odresil te bo muk, upam da v najkrajsem casu, ti pa bos potem verjetno v kratkem sam-a prisel-a do odgovora na zastavljeno vprasanje.

Kdo pa koga sili delat v moderni družbi? Komot lahko spizdiš na Kiribate lovit ribe pa prasce po đungli za hrano…druzga ne rabiš…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Nimam delodajalca in brez njega se prav super počutim. Ne rabim delodajalca, ne rabim nikogar, ki bi mi nalagal delo. Ne rabim dela.

Nimam delodajalca in brez njega se prav super počutim. Ne rabim delodajalca, ne rabim nikogar, ki bi mi nalagal delo. Ne rabim dela.[/quote]

Najlažje je naštepat tri mulce, pa vlečt jurčka od države…ja, pol pa res ne rabiš hodit delat naslednjih 18 let…

¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸¸ Ne prekidaj ženu dok šuti... °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Tudi otrok nimam, ker mi jih ni treba imeti. Zame skrbijo moji zlati starši in bodo skrbeli do njihove smrti. Hvala jim. Vsak mesec dobim dovolj denarja za vse stroške, ki jih imam. Ko pa bosta umrla, pa itak podedujem vse njuno bogastvo (sem namreč edinka). Ali vi nimate možnosti, da bi od staršev kaj dobili in se vam ne bi bilo treba toliko mučiti in si kvariti zdravja?

Provokacija,k da bi mavro pisal. :))))

Potem pa kar uzivaj, ce ti starsa omogocata. Onadva sta delala, ocitno dovolj in tebi zdaj ni treba. Tudi taki so.
Bolj bi pihala, ce bi zivela na racun drzave, torej mene.

Tebi tako pase, ok. Meni pa pase delati, se izobrazevati in ziveti pestro, pa se denar dobim in lahko jaz starsem pomagam. Vsak po svoje, ne?

Kakšne so prednosti tega, da človek dela? Jaz pri svojem delu preprosto uživam. Rada delam z ljudmi, rada se izobražujem. Ker imam to srečo, da sem se v delu, ki ga opravljam zadnjih nekaj let, povsem našla, se ne bojim poklicnih ali drugih bolezni, povezanih z delom. Možnosti zanje so takorekoč nične. Sprostitev in zabava mi nista tuji, družinsko življenje zaradi mojega dela ne trpi, prej obratno. Nesreča pri delu? Se mi še ni zgodila in upam seveda, da se mi tudi nikoli ne bo. Pride kakšna frustrirajoča situacija sicer, vendar pa nič tako zelo hudega, da se tega ne bi dalo predelati in prenesti. Visenje na plečih staršev ni v moji navadi, ne predstavljam si kako bi se počutila, kot vzdrževani član ali kako se temu sploh reče. Itak pa gre najbrž le še za eno v nizu provokacij, ki so se zvrstile danes, kajne?

Za poklicne bolezni in nesreče pri delu so možnosti manjše, kot za depresijo, če ne delaš.

Če človek ne dela, ne rabi zabave in sprostitve – oziroma ima tega preveč in mu ne služi več za svoj namen. Če imaš časa preveč in se stalno zabavaš in sproščaš, ti tudi to presede. Zato je delo koristno – da se lahko potem tudi zabavaš in sprostiš, ker se imaš od česa sprostit.

Družinsko življenje trpi zaradi nedela, ne zaradi dela. Moji doma bi me bili že krepko siti, če bi me cele dneve gledali doma. Se raje vsak dan umaknem za 8 ur drugam, v drugo okolje.

Krvni pritisk, diabetes… to vse prej dobiš, če nisi zaposlen, kot če si. Povezano je lahko tudi z nezadovoljstvom s samim seboj, ki je posledica občutka nepripadnosti, nekoristnosti, neustvarjalnosti… skratka duhovnega životarjenja.

Dobro če ti mama pomaga ali ti tud moraš kaj delat
pa makar da pospraviš i nešto za druge na napraviš

ako češ biti bez dela možeš pošašavit

Kakšne so prednosti tega, da človek dela?

Prednosti? Jih ni!! Zato sem doma:-))

Prednosti?
Zame najprej seveda finančna neodvisnost od kogarkoli (razen seveda od delodajalca) – torej samostojnost.
Nato možnost vseživljenjskega učenja, dodatnega izobraževanja in izpopolnjevanja.

Ne predstavljam si, da bi bila celo življenje vzdrževana ženska oz. da ne bi prav ničesar ustvarila.

vse te stvari ki jih naštevaš se ti dogajajo, če si brez dela. me zanima kakšna zabava te čaka če si brezposeln? tudi odnosi v družini se precej pokvarijo če si vzdrževan od nekoga drugega! niti “poklicne” bolezni ti ne uidejo – depresija, občutek manjvrednosti, načeto zdravje zaradi slabe hrane itd.
to mora biti grozen občutek biti brez dela, brez plače, stalno doma, brez dopusta, izletov, brez šans, da kaj spremeniš v svojem domu, vedno odvisen od nevem koga….

Se absolutno strinjam … da ne omenjam kakšnih samomorilskih misli …
Danes sem dobila 3 obvestila o neizbranem kandidatu, in verjemi, če ne bi bilo otroka, tudi mene več ne bi bilo …

poznam eno tako, kot bi ti rada bila (itak, da je to provokacija, kajne Sandi1), ki ji čisto vse omogoča njena zlata mama, ki služi denar nekje v rusiji. seveda je na to punco priklopljenih petnajst pijavk, ki so z njo samo zaradi tega, ker jim pač nenehno daje darila in posoja denar.

Se absolutno strinjam … da ne omenjam kakšnih samomorilskih misli …
Danes sem dobila 3 obvestila o neizbranem kandidatu, in verjemi, če ne bi bilo otroka, tudi mene več ne bi bilo …[/quote]

čaki čaki… hočeš rečt da bi se UBILA, ker si dobila 3 zavrnitve??? pa nisi normalna, majkemi.

še zmer ti ostane soc. pomoč, lahko mal kelnariš, pospravlaš po tujih bajtah… lahk greš v tujino in tam najdeš človeka vredno in lepo plačano delo.

da, slovenija je greznica, težka greznica. najbolje vem sama, sem tudi doživela xy zavrnitev v zadnjih 2 letih, pa imam odlične kvalifikacije. tako je, jebiga. zarad pomanjkanja dela se še ni treba ubit! pejt na sprehod, povohaj rože….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close