Kakšne so plače v Helli Saturnus?
Sem delavka v Helli, proizvodnja. Ta firma u bistvu kar naprej išče nove delavce, ker tudi na določena obdobja veliko meče ven ljudi. Za navadnega delavca prek agencije je tam čisto izkoriščanje ljudi. Veliko delaš za minimalca. Bolniške si ne smeš privoščit, porodniške še manj, če si prek agencije seveda. Tisti, ki so zaposleni prek firme, pa dobijo občutno večjo plačo. In so tudi bolj zaščiteni.
Kar se tiče pa izobraženih kadrov, kakšni razvojni ali oddelčni tehnologi, vodje proizvodnje, itd….Tu se pa splača delati za to firmo! Vsi ti našteti so izvrstno plačani.
Jaz sem bila kar vesela ko sem dobila zaposlitev v tej firmi, na začetku seveda. Potem pa sem padla na realna tla in videla vso bedo, ki se dogaja notri. Slovenščine praktično ne slišiš, ker je 90 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bivše juge noter. Zato pa je izkoriščanje proizvodnih delavcev.
Tako da ne priporočam te firme za delo v proizvodnji. Če imaš kvalifikacije, potem pa kar veselo na delo!
je podn od podna… sama kur*arija not, vsi poročeni, zasedeni se dajejo dol med sabo s ponosom. Pogoji za navadne delavce katastrofa, izkoriščevanje preko agencije na polno. Šinfanje, dvoličnost…tam ljudje z normalnim karakterjem ne zdržijo psihično. Norme ubitačne, še najhuje, da so skupinske… Tisti, ki je dober z višjim, se lahko sprehaja, ti pa moraš namesto njega delati še njegovo delo… boljši je pa vseeno on, ker je boljši z nadrejenim, pa četudi so vedno njegove reklamacije. Toliko o tem..čimdlje stran od hele
Imaš primer, ko mož in žena delata v tej firmi, na različnih oddelkih. Zakonca v letih, on se spentlja s 30 letno smrkljo tam in oba najbolj ponosna. Drug primer, dve sestri v firmi, najprej ena fu*ala z operativcem, potem ji ga sestra prevzela.., adijo pamet., vse noro tam. Ljudje brez vrednost, sramu, spoštovanja.
Sem že drugje omenil to, kako je postalo “gnilo” gnusno v tej državi, saj se o pravicah delavcev in o pogojih v katerih delajo praktično ne sliši več v medijih. Že kar nekaj let. Kot da bi izginili in da jih ne bi bilo. Še kako so in jih je kar nekaj ampak glasu pravega, ki bi jih zastopal pa ni več.
Pa še sami niso kot povezani ampak drug drugemu ovira in sovražnik, kar pa seveda ni nastalo kar samo od sebe.
Zato se lahko praktično počne kar hoče z njimi, ker se večina ni sposobna “braniti”.
In mnogi se počutijo kot sužnji, tudi sam sem se, ker to suženjstvo tudi dejansko je.
Dejansko dobiš občutek manj vrednosti in je sam proizvod več vreden kot ti. Pa je lahko proizvod, stvar dražje ali cenejše vrednosti. Izkoriščanje do onemoglosti…
Odkar sem zaposlena preko firme, moram povedat da je precejšnja razlika v plači kot prej, ko sem bila pod agencijo. Kar se tiče agencijskih delavcev, so ti res izkoriščeni. Plača v Helli, govorim za proizvodnjo, je morda malenkost višja od marsikatere druge firme. Za tri izmene. Kolikor vem, ko mi povejo po drugih firmah, koliko dobijo za isto število oddelanih ur.
Kar se pa odnosov tiče, pa hupa cupa, itd,….itd….Je pa tako po vseh firmah isti šmorn.
Pa še nekaj. Hella izplačuje dober regres, pa tudi nekaj božičnice vsako leto. Tudi letos.
Vsaka firma ima svoje nevšečnosti, veliko stresa, veliko prilagajanja, živčnosti, hitenja,…..
Jaz sem vesela, da sem dobila letos odobren stanovanjski kredit na banki. Zato ne bom popljuvala te firme za katero delam. Komur je pa toliko težko v tej firmi, pa komot gre drugam, v drugo firmo. Zakaj pa ne?
In še to. Sem psihično v ravnovesju. :)) Kot piše ena zgoraj, da smo sami psihiči v tej firmi..:))) Odvisno kako gledaš na stvari in kakšne sodelavce imaš. Jaz nimam problema s tem v Kamniku. Smo dobra ekipa. Tako da ni vse tako črno kot se zdi…
Delate vsi ali je še kdo na čakanju? So dali kakšne stran od avgusta do sedaj?
[/quote]
Precej ljudi je bilo odpuščenih. Največ agencijskih. Kljub vsemu jih je zdaj na jesen kar nekaj prišlo nazaj na delo, ko so jih klicali. Tako da… Ne vem pa, ali je še kdo na čakanju. Za Ljubljano ne vem. V Kamniku proizvodnja meglenk kar lavfa.
Forum je zaprt za komentiranje.