Kakšne kvalitete ste iskale na partnerju, ko ste si ga “izbirali”?
Se strinjam. Midva sva se našla v rosnih dvajsetih in takrat nihče ni razmišljal o nekih konkretnih kvalitetah, enostavno sva si bila všeč in čez dvajset let sva si še vedno.
To iskanje moškega s spiskom je po mojem bolj stvar tistih, ki si partnerja iščejo tam okoli tridesetega leta in so že malce v paniki, da ga na bodo našla, pol pa s spiskom okoli letajo in v vsakem povabilu na kavo iščejo bodočega moža.[/quote]
ne gre za noben spisek, ampak za to, da si zrelejši, samega sebe bolje poznaš in posledično tudi bolj veš, kaj iščeš in kaj je zate sprejemljivo.
V dvajsetih letih pa pač lebdiš in se zadevaš na pojmu ‘romantične ljubezni’, ki dolgotrajno funkcionira samo v dveh primerih:
-ali partnerja ful skupaj rasteta in delata na sebi in dejansko najdeta eno globljo skupno nit (redko)
-ali pač oba ostajata na istem nivoju, brez kakšnih globljih spoznanj in razvoja (večinoma)
Največkrat pa se take zgodnje romantične ljubavi razpršijo, ko eden od vpletenih zraste v globino, preraste partnerja in odnos, drugi pa mu ne sledi.
Pri enem tipu mi je bil cilj, da se mu maščujem na tak način, da se zaljubi vame in ga potem odpikam -stara zamera, me je pred svojimi prijatelji spravil v zadrego.
Ta tip je potem pokazal svoje kvalitete in zgodilo se je, da sem se tudi jaz zaljubila vanj-sva poročena dobro 10-letje in še ohranja svoje kvalitete.
Jaz sem mojega pobrala gor na tekmi (je zatajil alarm št 1!!!! ne imej športnika, ker ti stalno hodi po treningih, tekmah, po TV hoče gledat sam šport, vsi vikendi ti bodo šli v nič zarad tekem ipd),
ko sem pomagala prijateljici za šankom in je prišel po pivo ( zatajil alarm št 2!!! ne pobiraj gor dedov s pirom v rokah!!!).
Hkrati je zatajil še alarm št3 – ne pobiraj gor tipov mlajših od tebe!!!
Zatajil alarm št4 – sploh pa ne pobiraj gor kar 5 let mlajših tipov!!!
Zatajil alarm št 5 – ne pobiraj gor študentov brez službe!
Zatajil alarm št6 – ne pobiraj gor tipov, ki še živijo doma!
Zatajil alarm št7 – ne pobiraj gor tipov, ki nimajo niti lastnega jugeca, kamoli še kaj drugega….
Ampak sonce je ravno pravi hip pod ravno pravim kotom posijalo v njegove moooodreeemooodreeee očke in vsi alarmi so bili preglašeni ;););)
Najpomembnejši kriteriji: da je inteligenten, ima sočutje do živali in je trdnega zdravja.
Pa sploh se takrat pri osemnajstih tega nisem dobro zavedala, da iščem takega partnerja. To se je pokazalo šele kasneje, ko sem razmišljala o tem, zakaj pa se nisem odločila za koga drugega, ker ponudb je bilo veliko. Jaz sem mislila, da sem ga izbrala, ker je čeden in vizuelno privlačen.
V tem času, kar sva skupaj ( četrt stoletja), se je pokazalo, da se nisem zmotila.
Forum je zaprt za komentiranje.