Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kakšne jedi se lahko skuha vnaprej in zamrzne

kakšne jedi se lahko skuha vnaprej in zamrzne

Jaz nisem neka bajna kuharica. Daleč od tega, kuham samo makarone pa enkrat sem celo filane paprike nekaj ščarala skupaj in potem ker niso vsega pojedli sem zamrznila in lepo imela kosilo za drugič.

To bi rada ponovila, saj se mi ful ne da kuhati, ampak nimam pojma kaj vse obstaja, da lahko zamrzneš. Rada bi kak predlog, potem pa se bom spravila kuhati, vam pa bom zelo hvaležna za vaše predloge.

hvala

Jaz zamrzujem večinoma kak golaž, razne polivke za testenine, govejo juho, pa ričet, marelične/slivove cmoke…

filane paprike
golaž
pasulj
ješprenj
goveja juha

Zamrzneš lahko kar veliko stvari.

Praktično vse vrste juh in enoločnic, raznih golažev in omak, pa tudi jedi, ki se potem spečejo v pečici, kot je npr. lazanja, vse jedi, ki se lahko pogrevajo (segedin, sarma, filane paprike …)

Praktično vse vrste zelenjave, gobe, sadje …

Poglej po trgovinskih zamrzovalnikih kaj ponujano, vse to lahko pripraviš tudi sama.

Ne zamrzuje se edino jedi, ki vsebujejo veliko škroba npr. kuhane testenine, riž, krompir … Pa še to bolj zato, ker potem, ko jih odmrzneš niso ravno okusne, pa tudi na času bistveno ne prihraniš, saj v času, ki je potreben, da se zadeva odmrzne, lahko že skuhaš sveže.

hvala, hvala…vam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close