Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kakšna večerja za “pres….”

Kakšna večerja za “pres….”

Na obisk prideta kolega (ne ravno prijatelja), ki sta znana snova, vsega imata polno r.. Kaj naj pripravim oz. ponudim. Bilo naj bi nekaj kuhanega, pa da ne bom bankrotirala in da bo primerno srednje usposobljeni kuharici. Hvala!

Naši “najbogatejši” imajo najraje najbolj domačo hrano, pražen krompir, dušeno kolerabo ali repo, pire krompir, grah v omaki in podobno. Verjemi, da imajo fenseraja taki povsod dovolj in ti se temu najbrž težko približaš. Jaz ti svetujem, da skuhaš tisto, kar ti največkrat najbolje uspe in ne obremenjuj se s tem, kaj vse sta že pojedla v fensi restavracijah. srečno!

Danes je petek in ob petkih se ne je mesa (za verne).
Ponudi npr. njoke ali pašto z gorgonzolo, polento z brodetom, enolončnico s palačinkami…. Saj meso itak jedo vsak dan in so ga najbrž že (presiti). Skuhaj kavo, zraven kakšen sok, mogoče kozarec vina, kakšno sadje. .
Če sta dve presiti riti, pa se sploh ne sekiraj. Naša dolžnost je, da ljudi pogostimo, če so revni in če nimajo kaj jesti. Tisti, ki imajo polno denarja, lahko jedo karkoli, saj ni problema, gredo v restavracijo in si naročijo hrano po želji.

Ne vem sicer, kaj mislis s *pres…* ( novinar?)

predlagam ti pa fileje lososa na posteljici iz rdece lece, zraven rukolo v solati. Za predjed pa fige in prsut.

Od dragih jedi za preseravanje se mi ne sanja kaj dosti, ker ne spadam v tiste kroge, ampak lahko postrežeš z najboljšimi deli govedine, morda s pljučno, zraven pa lahko brokoli, šparglje, riž, priloga.. lahko jima narediš več jedi v manjših količinah, ki si bodo sledile ena za drugo (kdo bo vse to kuhal?), tudi to spominja na preseravanje.

kaj vam ni jasno…, kako naj ona “parira” nekim takim in onakim finim restavracijam, kjer kuhajo profesionalni kuharji, ona pa pravi, da niti ni tako zelo izkušena… Ne jo tako fopat no, ker se bo kvečjemu le osmešila… efekta pa ne bo nobenega… Predvidevam, da taki niti ne pričakujejo ne vem kaj od gostiteljev, če so vsaj malo ostali pri zdravi pameti. K njej ne pridejo po fenseraj, ampak verjetno zaradi drugih stvari… Za “naše” že vem, da je ona neskončno srečna, da ji ni treba doma kuhat in streč (ker skoz pa tudi ne hodijo po restavracijah) in ji je bolj kot ne vseeno, kaj dobi na krožnik, da je le vsaj povprečno dobro…

Avtorici še enkrat svetujem, da skuha tisto, kar najbolje zna, le tako bo sproščena in kot taka dobra gostiteljica…

Lej, saj tako nesposobna kuharica tudi nisem, ampak si ne predstavljam, da bi gostom skuhala repo in krompir in to zdaj, ko je zunaj še 25 stopinj. Če bi se vračali s smučanja, OK, se ti ne zdi? Pa še mimogrede: pražen krompšir je specialiteta in če ni najboljši na svetu, je totalno brezveze. Npr. kje na DFoljenjskem, ko ti servirajo čist belga …

Lej, saj tako nesposobna kuharica tudi nisem, ampak si ne predstavljam, da bi gostom skuhala repo in krompir in to zdaj, ko je zunaj še 25 stopinj. Če bi se vračali s smučanja, OK, se ti ne zdi? Pa še mimogrede: pražen krompšir je specialiteta in če ni najboljši na svetu, je totalno brezveze. Npr. kje na DFoljenjskem, ko ti servirajo čist belga …[/quote]

Kakor hočeš, jaz sem ti povedala svoj nasvet iz LASTNIH izkušenj s takimi presranci, ti pa boš itak naredila po svoje. Nisem nikjer napisala, da naredi tisto, kar imajo naši radi, to je bil le primer, no…. Pa oprosti, če sem tvoje kulinarične sposobnosti s svojim neizbranim besednjakom zmanjšala pod nivo tvoje tolerance 🙂

Pa btw, repa in krompir sta čisto okej tudi v poletnem času, le zakaj ne? Je morda boljša pečenka???

ponudi 2 skledi mešane solate in skledo sadja. reci da si od včeraj veganka :)))
bodi še bolj presrana kot onadva 🙂

Par različnih sirov, kakšen namaz, 2 ali 3 različne vrste kruha, če ne morete brez mesa, še malo narezka. Pa sadje.
Saj gre za večerjo, torej ti ni treba delat kosila z xy številom hodov…

Lej, saj tako nesposobna kuharica tudi nisem, ampak si ne predstavljam, da bi gostom skuhala repo in krompir in to zdaj, ko je zunaj še 25 stopinj. Če bi se vračali s smučanja, OK, se ti ne zdi? Pa še mimogrede: pražen krompšir je specialiteta in če ni najboljši na svetu, je totalno brezveze. Npr. kje na DFoljenjskem, ko ti servirajo čist belga …[/quote]

Kakor hočeš, jaz sem ti povedala svoj nasvet iz LASTNIH izkušenj s takimi presranci, ti pa boš itak naredila po svoje. Nisem nikjer napisala, da naredi tisto, kar imajo naši radi, to je bil le primer, no…. Pa oprosti, če sem tvoje kulinarične sposobnosti s svojim neizbranim besednjakom zmanjšala pod nivo tvoje tolerance 🙂

Pa btw, repa in krompir sta čisto okej tudi v poletnem času, le zakaj ne? Je morda boljša pečenka???[/quote]

in dala si ji odličen nasvet. Tudi sama bi ji svetovala, da skuha tisto, kar res obvlada. Pa magari repo ali golaž. Mogoče so pa taki snobi, da sploh ne vejo, kaj je repa ?

Če pa so njene kuharske sposobnost na nivoju kuharjev v ta nobel restavracijah pa sploh ni problem. Pogledaš na njihovo internetno stan in vidiš jedilnik. In skuhaš 🙂

Ubistvu, avtorica sploh nima problema…..

Jst bi ga imela 🙂

Mene pa nekaj moti – prideta na obisk, ti ju pa obkladaš s presrancema? Onadva vesta, kaj si misliš o njima? Zakaj potem sploh prideta, če imaš o njima tako mnenje? Jaz osebno s takimi ljudmi ne bi šla niti na kavo, ne pa, da prideta k meni domov.

glej, jaz bi startal z kako hladno ribjo solato , pol malo ribje juhice, kasneje kako fino pastico z jastogom pol kaka ribica v pecici , mogoce se bolje v soli, zraven malo mlade zelenjave na zaru, na koncu minimum tris razlicnih dietnih tortic, seveda vsaki jedi ponudis primerno vino, vodo, na koncu pa imej vsaj 3 razlicne kavne mesanice za ponudit… glej to je minimum 😉 … ce sploh ne pridem!!

Ti to resno? Za večerjo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close