Kakšna starostna razlika med partnerjema je sprejemljiva?
Najboljša razlika je tam 2-3 leta starejši, oziroma max 5 let, govorim seveda zase. Mlajši pa največ do 1 leta.
Že od nekdaj. Vsi moji fantje, vključno z možem so bili v teh mejah, v starejšega ali mlajšega se ne bi mogla zaljubit, pa jih je kar nekaj skakalo okoli mene. Pravzaprav mi je bilo slinjenje starih dedcev okoli mene zoprno in nadležno in sem jih hitro odpravila.
Imaš pa punce, ki jih mlajši sploh ne zanimajo in tako se najde za vsakega nekaj. Jaz nisem pravilo, ampak obstojamo tudi take, ki ne maramo razlik, pa ni važno ali imaš 20, 30, …50…let.
Zakaj pa zmerjaš Slovence, če imaš 33 let mlajšo? Te je pač izbrala in če sta oba zadovoljna, je super.
Kako bo, je pa vprašanje.
Ljudje smo različni, jaz pri svojih 53 ne bi hotela imeti 86 let starega moža, pa če bi bil še tako fit, mi ne bi mogel slediti, torej bi se jaz morala prilagajat 86-letniku. Bilo bi mi tudi zoprno, če bi bil moj mož že penzionist, ker to marsikaj povleče za seboj.
Morda si preveč občutljiv in misliš, da gre le za toleranco, a večinoma se te zgodbe slabo končajo. Moje znanke podobnih let, kot sem sama, v vezah s precej starejšimi, ampak veliko manj, kot 33 let, bi ti vedele povedati precej več.
Pač, boš videl, do kdaj bo šlo ali pa se bo morala tvoja partnerka na silo starati s teboj.
Zame osebno je bolj pomembno od starosti ujemanje v vrednotah in interesih. Nisem tip človeka, ki bi iskal od te do te starosti, saj tko življenje niti ne izgleda. Ljudje se spoznamo po naključju. Je pa res, da ne bi imel starejše od sebe, ker se takšne zveze kasneje res slabo končajo. Pa tukaj ne mislim eno leto, ampak več let razlike.
Nekako tako pravijo za moške: njegova leta deljeno z 2 + 7. Torej če je moški star 40, je njegova partnerka lahko stara min. 27 let. ipd. 🙂 Bolj pomembno kot leta se meni zdijo moralni nazori, skupni cilji za prihodnost (če si ona pri 33 želi otroka, on pa pri 50h ne, ker ima že 2 skoraj odrasla, to najbrž ne bo šlo – ne moreš biti srečen, če svoje želje podrediš željam partnerja), in splošno veselje do preživljanja časa drug z drugim.
Sprejemljiva? Koga briga. Lahko sta istega letnika pa ne bosta šla skupaj. Lahko sta 20 let razlike pa jima bo čist fajn šlo. Če sta mentalno na istem nivoju, leta niso važna. Sestrična je 12 let mlajša, sestra je 12-13 let mlajša, mami je 8 let mlajša, kolegica je 10 let mlajša, druga kolegica je od moža 15 let mlajša…vsem gre čist fajn. Tudi 30 let razlike poznam. Če jim gre zakaj pa ne.
Če je ženska veliko starejša, se zveze težje obdržijo, ker je manj naravno.
Ženske so ponavadi čustveno zrelejše od moških, pa tudi fizično prej dozorijo.
Npr. en 40-letnik s 50-letnico v menopavzi, ni najbolj naravno, obratno po spolu pa je.[/quote]
Kaj po tvoje tukaj ni naravno? Si mogoče že slišal za andropavzo? Ljudje smo si različni in časi se tudi spreminjajo. Današnje 50 letnice se težko primerjajo s tistimi pred 20 leti in več. Če že govorimo o naravi in njenih zakonitostih potem naj bi v paru, da dočakata starost skupj, bila ženska 7 let starejša. Toliko naj bi v povprečju ženska živela dlje. Vglavnem tole so kar ene teorije in neka družbena pravila, da je naravno in sprejemljivo edino, da je moški starejši.
“ni normalno”
Kaj po tvoje tukaj ni naravno? Si mogoče že slišal za andropavzo? Ljudje smo si različni in časi se tudi spreminjajo. Današnje 50 letnice se težko primerjajo s tistimi pred 20 leti in več. Če že govorimo o naravi in njenih zakonitostih potem naj bi v paru, da dočakata starost skupj, bila ženska 7 let starejša. Toliko naj bi v povprečju ženska živela dlje. Vglavnem tole so kar ene teorije in neka družbena pravila, da je naravno in sprejemljivo edino, da je moški starejši.
Ja, ampak kako bo 50 -letnica ‘tekmovala’ s 30-letnico, ki bi jo lahko imel ta isti 40-letnik, torej njeno hčer po letih? Biološki (naravni) vidik privlačnosti ženske določa njena plodnost oz. neposredno starost.
Moški s precej starejšo žensko ima materinski kompleks. Ponavadi bo moški ob taki ženski v pasivni, podrejeni vlogi, tako finančno kot čustveno, kjer bo ona imela glavno besedo.
Forum je zaprt za komentiranje.