Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna peresnica 1.r.

Kakšna peresnica 1.r.

Zanima me kakšna peresnica je najbolj primerna za prvi razred. Prazna, polna? Jaz bi naredila tako, da bi kupila eno navadno okroglo peresnico v katero bi dala šolček, svinčnik in radirko, ostalo barvice in flumastre pa ima v original embalaži.
Kakšne pa so praktične izkušnje?

Naredi tako kot si napisala.

Odvisno, kakšna je originalna embalaža. Lahko se zgodi, da se bo kartonasta embalaža strgala po nekaj odpiranjih. Barvice namreč otroci v prvem razredu uporabljajo pri vseh predmetih. Morda lahko kupiš dve peresnici z enojno zadrgo. V eni ima otrok barvice in svinčnike, kar potrebuje vsak dan, v drugi pa flomastre. Peresnice je v redu imeti tudi zato, ker ima otrok večji pregled nad potrebščinami.

Za vse sem vedno kupila enojno peresnico. In potem barvice sama naložila. Razen, če sem Staedtlerjevo kupila.

pri nas dvojna za zadrgo, barvice rabijo stalno, flomastre bolj malo.

Jaz sem vedno kupila peresnico, ki nam je bila všeč. Polne so imele običajno eno iks robo not, to smo imeli za čičke račke doma, za šolo sem jo napolnila z “zaresnimi” rečmi. So bile pa tako majhne razlike v ceni, da nisem bila pozorna na polna/prazna. Polne sem kupovala za cca 6, 7 EUR, prazne pa za 3, 4. Vse so zdržale šolsko leto BP, potem so se jih pa itak naveličali in želeli novo (kar bi se zgodilo tudi če bi kupila puščico za 15, 20 ali več EUR).

Enonadstropna peresnica, z eno zadrgo, ki je v obliki kvadrata, zasede malo več prostora na mizi, a otrok ima vse pred sabo in ne išče in odpira napačne žepe. Naj bo dovolj kvalitetna, da vam bo trajala. Če že ima vsebino je najbolje to pustiti za doma in jo napolniti z dovolj kavlitetnimi barvicami, flomastri, svinčnikom, radirko in šilčkom, ki služijo svojemu namenu.

mucamacacom se popolnona strinjam s teboj tudi jaz sem naredila popolnoma isto,barvic in flomastrov pač ne rabijo kar naprej,je pa fajn če imajo pri roki takoj svinčnik in radirko kadar ju potrebujejo mu ni treba iskati in razmetavati po celi peresnici

Na začetku šole je imel eno tisto ta pravo peresnico, kjer zatikaš barvice in flomastre za tiste gumice. Flomastre so morali na začetku leta pospraviti ven (v 2. polovici leta pa so spet prišli nazaj). Pa je bilo tisto nenehno zatikanje tako štorasto, da smo kupili dve čisto navadni okrogli peresnici, v eni ima barvice in svinčnik in radirko, v drugi flomastre in škarje (kar ne rabi vedno). Se super obnese, v šoli si tako in tako vse strese na mizo in potem en-dva-tri pospravi nazaj noter. Sicer pa tudi jaz priporočam kvalitetne barvice (če ne, je samo matranje in nenehno šiljenje in lomljenje) in midva sva se zmenila, da jih ima v šolski puščici max. 12. Letos v 2. razredu bo enako.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close