Kakšna oblačila vzeti s seboj v Egipt
– velik klobuk ali kapo s šiltom
– dobra sončna očala
– kremo za sončenje in po sončenju
– dolge majice in dolge hlače, bolj tanke, samo naj prekrijejo čimveč kože
– udobne čevlje (bolj zaprte), saj je polno peska in močnega sonca
– dobre nogavice
– nahrbtnik za okoli pasu ali na hrbtu
– zelo prav pride mini zložljiv stolček, ki se zloži pri nahrbtniku ali kot pohodna palica (velikokrat bi se kam usedla, pa se nimaš kam)
Jaz sem imela s sabo sama kratka oblačila, vendar niso primerna, saj je močno sonce in sem si morala nadeti dolgo ruto. Vroče pa ni tako zelo, saj je drugačna vročina, bolj suha, ne tako vlažna kot pri nas.Tanke platnene hlače in dolgo tanko majico.
Ne pozabit na oglje.
Upam, da sem ti pomagala.
Mi smo se ravno v soboto vrnili iz Egipta – iz Sharma, Naama bay. Joj, kolk sem ti fouš!!! Gremo lahko nazaj s tabo? Ma to je fantastično! Nepozaben dopust, nas so ful strašil z zastrupitvami, tako da sem šla čist prestrašena tja dol. Pa ti povem takole: pazit moraš res – niti slučajno pit njihove vode, mi smo si tud zobe umival z ustekleničeno oz. smo si jih tisti teden bolj malo umivali. Nič sladoleda na ulici – greš pač v Mc Donalds, nobenega ledu v pijači – jaz bi itak svetovala samo ustekleničene pijače. Glede bazena – naša malčka sta ga precej popila, pa ni blo nič. Sicer pa ni problema. Samo uživajte.
Kam pa greste? Mesto, hotel?! V tem zalivu, kjer smo bli mi, ne piha, je ful toplo dol – 35 stopinj, vročina super, ni težka tako kot pri nas, sonce, skratka fantastično. Lahko si misliš, kako nam je težko v tem sranju tukaj. Sicer pa ne pretiravat z dolgimi oblekami. sem brala zgornje odgovore – ne vem, kaj jim je, ampak glej, mi smo vsi svetlopolti, imeli smo faktor 30 in če se boste mazali NI NITI NJMANJŠE možnosti, da vas opeče. Kakšni dolgi rokavi???!!! Ne rabite res! Nam so govorili, da je ponoči samo 15 stopinj, ne vem sicer kje, ker mi smo moral celo noč imet klimo oz. ventilator na klimi, sicer bi bilo too much prevroče. Če greste v bolj vetroven predel, pa res za zvečer vzemi kakšne lahke dolge hlače in jopico, ampak je dovolj po en kos.
Stolčki za sedet? Halo??!! Če je že treba, se lahko usedeš na robnik al kej…Zaprte čevlje? Kakšnega peska? Sej pravim, če boste hodili po puščavi, mogoče res, sicer je pa pesek (mivka) samo na plaži.
Za vreme se po mojem nimate kej bat, ker kot pravijo egipčani sami, imajo dež vsake tri leta za pol ure. joj, sem vam res fouš.
Uživajte!!!! Pa čim manj komplicirajte!!!!!!!!!!!!
Mama2831 živjo in hvala!
Egipčanka, Hurgade ne poznam, ampak gotovo velja isto. Sej ni na drugem koncu sveta. Tudi mi smo šli na familijarno varianto. Vodo kupiš povsod, seveda tudi v hotelu, le da v hotelu stane 10 funtov, v trgovini pa 2 funta (1,5 litra). Je pa razmerje približno takole: 1 eur = 8,5 funtov (egipčanskih, seveda).
Glede denarja pa res težko rečem. Ne vem, koliko mislite zapravljat. če imate AI, hrane ne boste kupovali, se pravi voda, kakšen sladoled, pa spominke. Splača se vam kupit majice. Njihov bombaž je izredno kvaliteten – takega pri nas ne dobiš – pa ful so poceni. pri nas so bile otroške majčke po 5 eur, ker smo kupili 4 nam jih je dal po 4 eur, smo se vrnili še po dve in nam jih je dal za 3 eur. majice za odrasle so bile pa 10 eur. ne vem kako drago ni.
Za kartice pa ne vem. Lahko pa tam kupuješ z njihovim denarjem, evri ali dolarji, tako da sploh ni panike. v njihovih trgovincah si mislim, da kartic nimajo. v hotelih pa verjetno ni problem.
Pozdravljena
tudi sama sem bila ne dolgo nazaj v Egiptu,to je z moje strani.
-nekaj dolgega ti nebo škodilo ker se večeri hitro ohladijo in zna kruto pihat
-kremice očala in kape so skoraj obvezne
-kar se hrane tiče pa takole (imeli ol inkluziv) jedli kar smo hotli in koliko smo hotli pazili pa pri njihovih sladicah in hrani ki je njihova značilna (začimbe…), ker te poterajo tudi če nočeš:)
-smo bili v lepem kompleksu pa sem bila razočarana ker kupit nisem imela kej kje pa še trgovince so ble za tak hotel kot pri ciganih
-obutev za na plažo-nikoli brez gumjastih sandalov ker je vsega v tisti vodi da se nebo kdo poškodoval
vzemi si tudi kaj za branje saj ne da nimaš kaj početi vendar ti bo prišlo prav
-ŠE OPOZORILO
Jaz nisem nikoli prej kam šla tak da nisem niti vedela da nesmeš imeti v pritljagi školjke in podobno je 50e kazen po komadu če ti najdejo.
Drugače pa uživaj
živjo,
letos poleti (julija) se s fantom odpravljava na potovanje po Egiptu.
Pa me zanima kako je glede oblačil ampak ne v smislu temperature ampak tamkajšnega načina življenja. V nekaterih državah lahko namreč ljudi užališ če si premalo oblečen (npr. kratke hlače. majice brez rokavov).
Skrbi me ker bo zelo vroče in me zanima ali je primerno, da hodiva po mestu oblečena tako kot v Sloveniji v tem času ali naj se raje malo bolj zakrijeva?
Bom vesela če bo kdo pripravljen deliti kakšno izkušnjo in nasvet (tudi glede ostale prtljage).
lp
Ne vem sicer , kako hodita okoli v Ljubljani, ampak v turističnih delih Egipta lahko hodita enako oblečena. Ponavadi videvamo predvsem dekleta iz t.i. Zahoda hoditi po teh delih sveta v majicah z naramnicami pa kratkimi hlačami- pa je potem predstava o “lahkosti deklet” iz zahoda seveda razumljiva.
Kar pa se tiče potovanja po Egiptu ( če je to kar sta napisala res in ne gresta v turizem ) pa je seveda iz več razlogov dobro imeti široko krilo ali hlače, pa pokrita ramena ( nima nobene zveze z moralo ampak vročino in soncem), pa kaj na glavi – kape so vroče,zato imajo tam ženske rute, pa seveda sončna očala.
Pri nas vedno vzamemo malo prtljage, pa tam doli kaj kupimo – galabijo,kakšno majico ( Egipt je znan po zelo kvalitetnem bombažu) pa še kaj. Torej z obleko se ni za obremenjevat, saj je Egipt na turiste od katerih živi, navajen že vsaj 100 let.
V prtljago za tako pot je seveda vedno dobro dati vrv za obešanje pa ščipalke za perilo, nekaj za pranje v potovalni tubi ( dobi se v DM), pa si potem čisto oblečen vsak dan, pa zamašek za lavabo bo tudi potreben, saj teh ni.
Drugače pa se da v pralnico vse kar imaš, pa še poceni je. V vseh večjih mestih in hotelih to storijo za nekaj malega funtov.
Lepo potujta.
Forum je zaprt za komentiranje.