Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna je zakonitost naslednjih orodij za samoobrambo v Sloveniji?

Kakšna je zakonitost naslednjih orodij za samoobrambo v Sloveniji?

zdravo,

trenutno sem na počitnicah v avstriji in zaradi poslabšanja vremena sem se odločil, da se za nekaj dni preselim v slovenijo. ni treba posebej poudarjati, da tega nisem načrtoval vnaprej, zato imam pri sebi nekaj stvari, ki so na češkem in v avstriji popolnoma zakonite, vendar bi na primer v nemčiji nastale težave. zato bi rad vprašal, kakšna je zakonitost naslednjih postavk v sloveniji:

poper v spreju (močna različica sabre pink)

nož (v pasu fiksno rezilo)

sekira tomahawk (v prtljažniku avtomobila)

Mi, ki smo stare šole nosimo TT-jca za pasom!

Navaden mal bolj konkreten sraufenciger je top.

Pa komot ga imas povsod s sabo.

Konkretno sicer ne vem, a vse kar lahko proglasiš za orodje (npr sekira – pripomoček za kampiranje in zabijanje klinov z zadnjo stranjo) – ni problem.

Vsaj tako mi je povedal kolega, ki je bil policist.

Sprej mislim da ne smeš met. Jaz sem ga imela od srednje šole naprej. Me ne gane al ga mam lahko al ne. Ga pa dobro nadomesti tudi lak za lase 🙂

Sekira je orodje, prvič slišim da je ne smeš v prtljažniku met. Nož pa ne vem, zakaj ga pa nosiš pri sebi? Pač reči da greš kampirat in rabiš za vrvi 🙂

Vse našteto imaš pri nas lahko. Za nož in tomahawk lahko rečeš, da je orodje ali suvenir. Solzivec pa tako in tako lahko poseduješ in tudi kupiš pri nas tudi v trgovini, edini pogoj je polnoletnost.

Odgovor na objavo uporabnika
nisem zihr, 22.07.2021 ob 10:32

Sprej mislim da ne smeš met. Jaz sem ga imela od srednje šole naprej. Me ne gane al ga mam lahko al ne. Ga pa dobro nadomesti tudi lak za lase 🙂

Sekira je orodje, prvič slišim da je ne smeš v prtljažniku met. Nož pa ne vem, zakaj ga pa nosiš pri sebi? Pač reči da greš kampirat in rabiš za vrvi 🙂

Torej, ko v trgovini kupite nož za rezanje kruha ali kateri drugi vam ga inkognito pripeljejo na dom?

Slovenistan zblodistan.

Plavci, kavbojci z orožjem za pasom pa seveda glede na hinavščino lahko za zobotrebce trdijo, da so bili orožje.

Glede na to, da se oni sredi belega dne sprehajajo oboroženi do zob bi verjetno radi videli, da so državljani kar goli, ko jih srečajo.

Ti je domišljija totalno crknila, da zdaj že z reddita prepisuješ?

What is the legality of the following self-defense tools in Slovenia? from Slovenia

Solzilec pri tebi (na meji mogoeč ne tako dobra ideja) in sekira v prtlajžniku, če ni z nam,enom napada tam sta legalna zadeva, nož kot ga omejaš je kaznivo dejanje.

Objava čaka odobritev

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close