Kakšna je možnost, da moški z otrokom po koncu 10-letne veze takoj najde popolnost v drugi?
Velika verjetnost je da je že velik prej bil skupaj s to partnerko, ki je zdaj trenutno in varal da se ni vedelo. Tko si mislim vsaj. Težko da bi tako hitro vzljubila otroka od prej, sicer je pa možno vse. Ampak to se je kuhalo nekaj že prej. V sebi je on tolko prazen da išče takoj drugje neko pozornost in vedno mora biti očitno v vezi, ker mu je tuje da je samski, sam s sabo.
1. Če si boš ti novo omislil, te bo tvoja žena, pravnica itak ogulila do kosti, ne pa da boš ti njej otroke odpeljal. Odšel boš samo s kufrom umazanih cunj, morda se boš lahko odpeljal z avtom, če bo glih zima in se te bo usmilila, da ne boš kar zunaj spal.
2. Če si boš ti novo omislil, bo to mogoče kaka iz štange sneta ofucana lajdra, ker druga te še pogledala ne bo.
3. Če te bo kdaj po naključju pripravljena gledat kaka druga, kot tvoja žena, prav gotovo ne bo gledala tvojega razvajenega pamževja, kateremu služinčad odnaša krožnike z mize in gate izpod riti.
[/quote]
Če si boš ti novo omislil, te bo tvoja žena, pravnica itak ogulila do kosti, ne pa da boš ti njej otroke odpeljal. Odšel boš samo s kufrom umazanih cunj, morda se boš lahko odpeljal z avtom, če bo glih zima in se te bo usmilila, da ne boš kar zunaj spal.
Verjetno ja. Ona točno ve, kaj bo če se loči. Tri kufre dobi in adijo čau. Ji je to precej jasno.
Če si boš ti novo omislil, te bo tvoja žena, pravnica itak ogulila do kosti, ne pa da boš ti njej otroke odpeljal. Odšel boš samo s kufrom umazanih cunj, morda se boš lahko odpeljal z avtom, če bo glih zima in se te bo usmilila, da ne boš kar zunaj spal.
Verjetno ja. Ona točno ve, kaj bo če se loči. Tri kufre dobi in adijo čau. Ji je to precej jasno.
[/quote]
Ona ima med znanci in prijatelji ter sodelavci dovolj dobrih odvetnikov + dovolj denarja, da te oguli, odpelje otroke in te finančno sesuje. Bistveno boljših, kot si jih lahko privoščiš ti.
Tebi to očitno še ni jasno.
Ona ima med znanci in prijatelji ter sodelavci dovolj dobrih odvetnikov + dovolj denarja, da te oguli, odpelje otroke in te finančno sesuje. Bistveno boljših, kot si jih lahko privoščiš ti.
Tebi to očitno še ni jasno.
[/quote]
Zakj bi me ona ogulila? Kje ima ona mene pravico ogulit? Kar je moje je moje, kar je njeno je njeno. Kaj ti je? A to v Sloveniji imate čist ene svoje vizije glede razhoda.
Midva točno veva kaj je njeno in kaj je moje. Niti za eno stvar ne more nič zahtevat. Nič.
Zakj bi me ona ogulila? Kje ima ona mene pravico ogulit? Kar je moje je moje, kar je njeno je njeno. Kaj ti je? A to v Sloveniji imate čist ene svoje vizije glede razhoda.
Midva točno veva kaj je njeno in kaj je moje. Niti za eno stvar ne more nič zahtevat. Nič.
[/quote]
Do otrok ima, za vsakega, 266x več pravic kot pa ti.
In doseže tudi prepoved približevanja!
[/quote]
Ah ja, avto si kupil ti s svojo plačo, hišo si kupil ti s svojo plačo, hrano kupuješ ti s svojo plačo, položnice plačuješ ti s svojo plačo.
Ona svoj denar porabi samo za svoje lastne obleke in kozmetiko.
Potem ja, potem res lahko gre samo s svojimi stvarmi in pobere otroke.
Ah ja, avto si kupil ti s svojo plačo, hišo si kupil ti s svojo plačo, hrano kupuješ ti s svojo plačo, položnice plačuješ ti s svojo plačo.
Ona svoj denar porabi samo za svoje lastne obleke in kozmetiko.
Potem ja, potem res lahko gre samo s svojimi stvarmi in pobere otroke.
[/quote]
No vidiš. Saj ti gre počasi.
Ne, tudi ona prispeva. Oba enako položiva na skupni račun. Torej vsak enak znesek iz katerega trošimo za potrebe družine. Do centa imava ločeno. Do centa. Moj vikend, moja hiša, njeno stanovanje, živimo pa v občinski bajti, ker sem jo dobil jaz glede na poklic. Še kaj rabiš vedet?
Ne, tudi ona prispeva. Oba enako položiva na skupni račun. Torej vsak enak znesek iz katerega trošimo za potrebe družine. Do centa imava ločeno. Do centa. Moj vikend, moja hiša, njeno stanovanje, živimo pa v občinski bajti, ker sem jo dobil jaz glede na poklic. Še kaj rabiš vedet?
[/quote]
Ti si pa en tak lolek bolek. Ti moram priznati, da se tako nasmejim tvoji zarukanosti. Odrascala sem v zdravniski druzini (vsi primariji: od travmatologije pa do nevrologije). Pa ti nisi z od zdravnika ali d od doktorja. Ampak kot pravim, meni je vseeno kaj ti si, ker si tako nor, da si simpaticen. Lep dan ti zelim :).
[/quote]
Ko bo šla (in ne, če bo šla), ti bo pustila TVOJO hišo, TVOJ vikend, NJENO stanovanje bo njeno in pobrala bo otroke.
Čeprav – težka bo. Kolikor vem, se tudi v Avstriji skupno premoženje, torej vse, kar je nabavljeno v času trajanja zakona, deli na pol. In ona zasluži več kot ti.
Pa alimenti za otroke ti potem pripadajo, boš še tam plačeval.
Verjamem, da bi bila tudi jaz, kot bivša partnerka, v taki situaciji zagrenjena in prizadeta, dokler ne bi prebolela. Kdo točno v tej zgodbi si ti in zakaj si zagrenjena ti, ne vem.
Ampak to, da ima moj otrok nekoga dodatnega rad in nekdo dodatni njega, ne vidim kot minus, še manj, da bi si vzela za tolažbo “saj, ko bo nov otrok, itak piškotek več ne bo imel časa za mojega otroka”, v bistvu bi me skrbelo za to, da se bo moj otrok, ki ima tega piškotka verjetno iskreno rad, po rojstvu novega otroka počutil kot knof, ki odpade od gat.
To pa že ni pisala prijateljica…..mislim,da je to pisala kar dotična oseba in svoje hčere ne rabiš klicat mula….. no že tu se vidi kakšen odnos imaš do hčere……polna si besa in ljubosumja….. na vse…. to da imaš tudi ti partnerja in,da ga ne predstaviš hčeri je tvoj problem….morda je pa tudi prav,da ne mešaš otroka,dokler ne boš sigurna v vezo…. in vedi,da s prikrivanjem partnerja bi rada izpadla samo boljša mama kot je pa oče….
Če si pa hčeri izkazovala pravo materinstvo se pa ne rabiš bati,da te bo zamenjala in ne bodi ljubosumna,če je poleg tebe sposobna imeti še koga rada….. bodi vesela,da ji je lepo….bolje kot pa obratno……sedaj pa pozdravi še prijateljico v sebi…
Res je, gre za dvostopenjsko žalitev… :)))))))))
Mula je mešanec med kobilo in oslom. Če torej osebi rečeš, da je mula, s tem označiš njeno mamo za kobilo, očeta pa za osla.
Beri: Vaš link
[/quote]
Na primorskem se izraz mula dostikrat uporablja. Mula za punčko, mulo (kar je v bistvu izpeljano iz besede mulc) pa za fantka. V bistvu niti ni mišljeno tako slabšalno, kot se vam morda zdi, vsaj v moji okolici ne. Je bolj mišljeno tako, ko hočemo otroka malce okarati. “Ej, mulo, daj pazi malo s tisto žogo, si jo že dvakrat brcnil v šipo.” Ali pa ko otrok skoči izza vogala in zakriči BUUU, ter nas prestraši, pa se zasmejemo skupaj z njim in mu za šalo požugamo “ej ti mulo/mula ti, le čakaj, da te ujamem”. Sklepam, da je avtorica s primorske.
Glede zgodbice pa…. Hja, mogoče hčerka čuti mamino žalost in obup, pa jo zato ozračje pri mami mori in je zato raje z očetom in piškotkom, ker je tam vzdušje dosti boljše. To pa ne pomeni, da mame nima rada. Bo pa po moje zamenjala ploščo, ko bo enkrat prišlo dete na svet in ne bo več časa zanjo, še kdaj jo bodo okregali, ker se bo dete spotaknilo ob njene razmetane čevlje, ker bo polilo sok po preprogi, ker ga je pustila na dosegu deteta, ker se bo glasno smejala risanki ravno ko bo dete zaspalo in ga bo zbudila….. Ko bo še nekajkrat morala pospraviti igrače za detetom in nesti umazane plenice v smeti, potem bo mama spet boljša od piškotka in očeta.
Super,
bi rekla jaz, če se s ta novo ujame.
Veš koliko je takšnih, ko ta nova otroke od prej neprenaša in to javno in jasno pokaže. Potem pa otroci trpijo tisti čas, ko so pri fotru s ta novo.
In ja, fotr je že dolgo prej namakal. To je jasno.
Jaz bi naredila pakt s ta novo, da delata za šolo.. IN malo izpregla doma ko je ta mala doma. Pa fotru jasno povedala, da mora delat za šolo, koo je pri njemu.
In ja, č eimaš nekoga rad, imaš rad tudi njegove otroke. Četudi so od druge mame.
Tako je pri normalnih ljudeh.
Brala sem in se smejala. Torej prvo, vtikuješ se v drugo zivljenje in kot drugo gledas samo na to kako je tvoja prijateljica in kaj se nje dogaja. Kaj pa otrok in njegovq sreča? Mislim, da je najbolj pomembno to!
Da pa samo na kratko povem, sama sem v tej situaciji, spoznala sem moskega, ki pa nima samo enega otroka z prejsne zveze,…
Sva se zaljubila in sva ze en lep čas skupaj. V otroke sem se zagledala ze prvi dan, napolnili so mi srceka. Sedaj jih imam kot za svoje, ker otako cutim in ker jih imam rada, obozujem jih. In tud oni imajo radi mene. Tako da ni pomemben cas kako hitro se na koga navezes pomembno je kaksen clovek si po srcu. Otroci so custveno najbolj realni. Cisto preprosti, ta piskotek je otroku dost boljsa mama kot prava mama, ker morda dobi od nje to ljubezen ki bi jo morala dobit od prave mame. In boljse da sta vidve z to tvojo prijateljico srecni, da je njen otrok v dobrih in ljubecih rokah takrat ko ni pri njej.
Lp
samo glede otroka, 23.01.2021 ob 07:27
Prvo… MULA?
ima ta moski otroka ali osla?
Oprosti, ampak ze tvoj odnos je pod vsakim nivojem!
Drugo, kje je vez met tem otrokom in mamo?
Pri 9ih letih je mama se vedno zakon, deklice jo oponasajo in si zelijo biti kot mama, za fantke je pa v teh letih mama ena in edina zenska v njihovem zivljenju.
Kje je ta vez in zakaj je ni?
Kaj je sproduciral ta moski in njegova tanova, je njuna stvar, ne loznamo ne njiju, ne okoliscin in dejstev, tako da se o tem ne da razpravljat.
se strinjam
sebe postimi
baba glupa
zase se brigi
Ok saj mi je jasno da nisi prijateljica ampak mama, ampak če hočeš to igrico igrat tudi ok. Povej svoji prijateljici da v resnici nima nobene veze kdaj je to žensko spoznal, dejstvo je da se očitno razumeta in da se razume tudi z njenim otrokom. Kar bi normalna mama bila zelo hvaležna. Menda si ne želi da bi hči trpela vsak drugi teden al kaj? Tvoja prijateljica je zagrenjena. Kar je sicer razumljivo, ampak to prenaša na hči. Hči to čuti. In ji verjetno ni prijetno v takem okolju. Novo partnerko nima raje kot mamo. Ne gre to tako. Mama je mama. Nova partnerka je pa bolj prijateljica. Z njo se zabava in tako. Skoraj najstnica je. Jasno da ji je bolj lušno nekje kjer se 24/7 zabava in kjer ima osebo ki jo ne vzgaja ampak se ima samo dobro z njo. Takih stvari ne smeš osebno jemat. Naj tvoja prijateljica odmisli vse to, naj se ne ukvarja s stvarmi ki se je v bistvu ne tičejo in naj se posveti svojemu življenju. Naj najde malo veselja v življenju, da ga bo lahko delila z otrokom. Dvomim da se “piškotek” in bivši partner ukvarjata z njo. Zakaj potem ona dovoli bivšemu in novi da zastojn stanujeta v njeni glavi?
Po zagrenjenen stilu pisanja sklepam, da avtorica ne piše o tretji osebi ampak opisuje svojo izkušnjo. Življenje gre dalje, polovica parov se loči, vara skoraj vsak, ne vem kaj se tu sploh čudite. Lahko ste veseli, da se otrok razume s piškotkom. Izraz mula tudi ne vem kje ste našli, žalostno. Je pa res, počakajte še do rojstva piškotkovega dojenčka pa bo vaša hčerka samo še pri vas, ker za piškotka ne bo več pomembna, najbrž ji bo nadležla.
744668, 22.01.2021 ob 21:37
Imata otroka in njegova nova je “piškotek”. Je tud že noseča 12 tednov, se hvali po fejsu z uz, igra nagradne igre za otroške cunje, objavlja slike njih treh skupaj in se obnaša, kot da je mula njena. Hodijo okrog skupi, pod fotkami cel kup lajkov in smeškov…
Njen bivši govori, da jo je spoznal po koncu veze in “bila je ljubezen na prvi pogled”, jaz pa mislim, da ni mogoče, da se nista poznala že prej, na grd način povedano, je narcisoidni vase zagledan lažnivec in da se zaljubi po 1 tednu, da 9-letna mula drugo žensko sladko sprejme, kakšne so možnosti?
Mulo si delita vsak po 1 teden, ko je pri pravi mami ji je dolgčas in sili k njemu, ker je tam “piškotek” tolk super, ker ne dela nikjer in otročja za v vrtec, jo baje uči kuhat, igrice nabijata skupi in kar “moj srček” kliče mulo, prava mama pa mora v času, ko je pri njej delat. Se trudi sam ji ne uspeva.
Danes ji je mula rekla, da ima obe isto rada, samo, da je “piškotek” čisto malo boljša od nje in da če bi izbirala, bi izbrala obe, malo bolj pa bi bila pri mačehi a njo bi še tudi rada kdaj videla.
Mene boli, pa se ne gre zame, jaz bi se že obesila.
Kakšna je možnost, da moški z 9 letnim otrokom omreži žensko v 1 tednu, ženska pa se zaljubi v njegovega otroka, da jo mula naziva s “piškotek”?
Saj ona tud ni brez, si je najdla za občasno, ni pa nora, da bi drugega moškega vozila pred otroka in ga vpeljala v sekundarno vlogo, ker bi izpadla….
Saj veste kaj mislim. Je že kdo slišal za kaj takega? Ko poslušam sama sebe, saj otrok ni kriv, sam jaz osebno ne bi mogla sprejet tujega otroka, čez nekaj let ok….razumljivo, ti priraste k srcu, ne pa srček in piškotek po 1 tednu, po 5 mesecih pa že 12 tednov noseča in mula objema njen trebuh, se oblačita kot dvojčici v istih trenerkah in lupčkata na lica.
Malo sem zašla, je pa menda logično, da sta se poznala že prej, da se tak odnos ne razvije v 1 tednu?
mrbit pa to osebo pozna ze od prej, pa ne v ljubezenskem smuslu, ampak prijateljskem.
Cist mogoce.
Je kar je, moški hitro najdejo zamenjavo. Prej boš sprejela to in prej boš vesela, da ima piškotek rada tudi tvojo malo, prej boš normalno zaživela. Življenje gre naprej. Bodi v tukaj in zdaj, iz preteklosti samo predelaj lekcijo, imej rada sebe in svojo hčerko in verjemi, da bo vse bolje. Saj ko bodo dobili še enga cukerčka ne bo več toliko časa za tvojo malo. Naberi si moči in bodi voji mali vedno v oporo. Vate mora biti 100%, da bo čutila da je ljubljena, da ima podporo, da jo razumeš in da sta vidve, ali morda kasneje tudi trije ali štirje dobra družina. Z malo se igraj, sprosti se ko si z njo, bodi100% z njo… pa če tudi samo 15 minut na dan. Te minute so vajine. Potem pa delaj, pospravljaj…naj ti tudi pomaga. Obe bosta boljše boš videla. Čas pokaže svoje in resnica pride na dan. Kar jebilo je bilo. Konec, začni na novo živeti. Bodite srečnejši vsi, ti tamala in vsi ostali. Srečno.
Forum je zaprt za komentiranje.