Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna je minjon juha

Kakšna je minjon juha

Moja hčerka ima v vrtcu večkrat za kosilo minjon juho. Kakšna juha je to? Iz kakšnih sestavin? A je to le ime za kakšno juho iz vrečke?

To je zdrobova juha.

popražiš na olju gres zaliješ z vodo dodaš kocko in na koncu ko serviraš dodaš kroglice ali popečen kruh

Ne vem, če je to to, ampak mi rečemo milion juha, ker je iz pšeničnega griza, z mezgo. Pri nas jo imamo radi.

Minjon ali minjonska juha, jaz ji tudi rečem milijonska. Iz pšeničnega zdroba, korenček, lahko tudi peteršilj, jaz ne delam z mezgo. Okus lepo zaokroži muškatni orešček.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Vanjo lahko vtepeš tudi kakšno jajce. Njami 🙂

Ja, to je zdrobova juha. Zdrob na hitro prepražiš na malo maščobe, dodaš lahko še nariban korenček in zaliješ z vodo ter soliš (še boljše je, če imaš domačo juho). Jaz vedno dodam še sesekljan peteršilj in dostikrat na koncu vkuham še razmešano jajce.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Pri nas je to goveja juha, v katero zakuham zdrob, nariban koren in na koncu, ko je zdrob kuhan dodam sesekljan peteršilj in razžvrkljano jajce samo da prevre. Jo imajo otroci zelo radi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close