Kakšna farmacevtka?
Kupujem “prehrambeni dodatek” ali kako se temu strokovno reče, glukozamin.
Po naključju rabim istočasno zase in za psa.
Da ne začnem o tem, da je 90 kapsul (400mg) zame pod 20 €, za psa pa skoraj 40 €.
Ne razumem, ampak ok.
Jasno mi je, da od lekarnarjev do zdravnikov in veterinarjev vsi forsirajo firme, ki jim največ plačajo.
Jaz pa bi rada optimalno rešitev glede učinkovitosti in cene.
Kaj pomeni 400mg – je to na kapsulo? Zakaj so na voljo še 750mg kapsule – a to potem doziram eno na dan, one prve pa po dve?
V bistvu – mi lahko priporočate optimalno zadevo (ki se dobi v lekarni) glede na količino in ceno?
Pa še – zakaj so za živali posebej, za ljudi posebej? Če (recimo) jaz jemljem po dve 400mg kapsuli na
dan, psu bi morala pa dajati po dve 200mg, a ni enako, če še njemu dam eno 400mg?
Ja koliko jih poješ na dan piše na embalaži, odvisno kaj želiš ali 400 mg ali 750 mg. Odvisno seveda od tega kako hudo je stanje. Lahko mi daš linke kaj sploh gledaš.
Glukozamin je zate in za psa enak, drugače pa te so za psa super in srednje velik pes ima to za celo leto in je 55 eur cca. http://www.ebay.co.uk/itm/172320729007
Ti zase nabavi to https://www.biovea.com/uk/product_detail.aspx?NAME=SUPERFLEX-3-TRIPLE-STRENGTH-JOINT-CARE-FORMULA-150-TABLETS-GLUCOSAMINE,-CHONDROITIN–MSM&PID=259&OS=210
Do zdaj sem jemala od Pharma Norda po 2 kapsuli na dan (po 400mg) in je pomagalo. Fuč imam kolena in približno na pol leta naredim eno kuro, po mesec, dva jemanja.
Če jaz prav razumem, je za odraslega človeka priporočljiva doza okoli 1000 mg na dan, za psa , ki ima cca 40 kil pa 400 mg na dan, je to res?
Rada bi se orientirala, ker ponudbe je ogromno – ampak nekje dobiš 60 kapsul, nekje 120, nekje po 200 mg, drugje po 1500….da o cenah ne začnem.
Je pa res, da se naročanje iz tujine še najbolj splača.
Do zdaj sem jemala od Pharma Norda po 2 kapsuli na dan (po 400mg) in je pomagalo. Fuč imam kolena in približno na pol leta naredim eno kuro, po mesec, dva jemanja.
Če jaz prav razumem, je za odraslega človeka priporočljiva doza okoli 1000 mg na dan, za psa , ki ima cca 40 kil pa 400 mg na dan, je to res?
Rada bi se orientirala, ker ponudbe je ogromno – ampak nekje dobiš 60 kapsul, nekje 120, nekje po 200 mg, drugje po 1500….da o cenah ne začnem.
Je pa res, da se naročanje iz tujine še najbolj splača.
[/quote]
No, zdaj se popravljam, tukaj berem, da je priporočena doza 1500 mg ….
Najbolje, da stopis v lekarno, kjer ti bodo najbolje znali svetovati. Tudi nabor zdravil in prehranskih dopolnil z glukozaminom v lekarni je zanesljiv v smislu kakovosti in istovetnosti. Lekarne za svoje izdelke, ki niso zdravila naredijo vsaj neko sito, kaj je res primerno za v lekarno. Na spletu pa prakticno kdorkoli lahko prodaja karkoli, ne da bi vedeli, kaj je notri.
Tudi jaz naročam večino OTC zdravil kar iz Anglije, najraje preko Amazona, kjer piše certified seller pod artiklom – ker je več učinkovine, kot v tistih, ki je registrirana pri nas, za dosti nižjo ceno, preračunano na dnevno potrebno dozo.
Naprimer: Resveratrol ( tam dobim dozo 1000mg na tableto, pri nas največ 200mg na tableto – in je brezveze takomalo na eno dozo), potem Cherry go max ( idelano protivnetno OTC zdravilo pri boleznih, ki prizadenejo sklepe), namestno glukozamina pa raje kolagenske pripravke – naprimer collagen Fortigel – ker ta zdeva se vkomponra v sklep ravno na mestu, kjer je potrebno, nadomesti pomanjkanje zdrizaste sklepne kolagenskae tekočine. Glukozamin tega nikoli ne more nadomestit.
Jaz sem to konzumirala v času avtoimune bolezni, ko so me sklepi boleli, stanje se je neprimerno izboljšalo, bolezen je pa že 7. leto v remisiji. Uživam pa še resveratrol, dnevno.
Veliki odmerki posameznih substanc tudi niso najboljša izbira. Naše telo je pametno in ko je nečesa preveč to zavrne oz. teži k temu. Bolj učinkovito je nekoliko manj in na daljši rok.
Večina terapevtov prisega na formulacije, ki vsebujejo več učinkovin. Za sklepe je dobra izbira 11 znanstveno potrjenih naravnih sestavin v dveh izdelkih Osteoaid in Ekstra kolagen.
Forum je zaprt za komentiranje.