Kakšna darila dobite od partnerja oz moža?
Jaz ponavadi kakšno malenkost kar se rojstnega dne tiče. Rožica, mal bižuterije, stvari za se umivat npr. milo pa kakšna krema. Včasih kakšen bon za frizerko. Take, uporabne stvari, stvari za uporabit pač. Te dni pa je praznovala prijateljica. Od partnerja (skupaj sta dve leti) je dobila zlato ogrlico z diamanti in to ne enim samim! Ogromen šopek, pripravil ji je tudi neka simbolična darila (npr. njegova slika iz otroštva kot kazalo za knjigo) in še neke stvari. Za vsak praznik, ji kupi zlato. Lani se spomnim, da ji je biserne uhane kupil. Zanimivo je ta ista oseba prejela darila tudi od moških prijateljev in sodelavcev. Od sodelavca (pa ne kot kolektiv, ampak njega posameznika) je dobila bon za masažo pa lep šopek ter knjigo. Med službo jo je peljal tudi na kosilo v Michellin restavracijo. Rekla je, da sta jedla jastoga. Šopke rož sta ji poslala še dva druga moška, ona pravi, da sta njena prijatelja. Jaz od moških prijateljev ne dobim NIČ. Če že od ženskih prijateljic kakšno malenkost.
Sam zanima, 06.09.2025 ob 09:33
Jaz ponavadi kakšno malenkost kar se rojstnega dne tiče. Rožica, mal bižuterije, stvari za se umivat npr. milo pa kakšna krema. Včasih kakšen bon za frizerko. Take, uporabne stvari, stvari za uporabit pač. Te dni pa je praznovala prijateljica. Od partnerja (skupaj sta dve leti) je dobila zlato ogrlico z diamanti in to ne enim samim! Ogromen šopek, pripravil ji je tudi neka simbolična darila (npr. njegova slika iz otroštva kot kazalo za knjigo) in še neke stvari. Za vsak praznik, ji kupi zlato. Lani se spomnim, da ji je biserne uhane kupil. Zanimivo je ta ista oseba prejela darila tudi od moških prijateljev in sodelavcev. Od sodelavca (pa ne kot kolektiv, ampak njega posameznika) je dobila bon za masažo pa lep šopek ter knjigo. Med službo jo je peljal tudi na kosilo v Michellin restavracijo. Rekla je, da sta jedla jastoga. Šopke rož sta ji poslala še dva druga moška, ona pravi, da sta njena prijatelja. Jaz od moških prijateljev ne dobim NIČ. Če že od ženskih prijateljic kakšno malenkost.
Za umivati ti kupi ker smrdiš!
Meni bi bilo too much furat tak lifestyle.
Vsakemu svoje.
Ko sem bila v vezi, so bile to kakšne večerje, zmenki, pa kakšna posebna stvar, ki sem jo želela.
Je pa bilo tako, da so z vsakim letom darila postajala dražja. Recimo 300 € na koncu zadnje.
Ampak brez preseravanja, ker jaz takšnega življenja pač nisem vajena.
Avtorica, izjema je tvoja nadstandardno očarljiva in zaželena znanka, ne pa ti. Večina nas je tvoje sorte, da dobimo od partnerja kakšno simbolično darilo in pa tudi dosti praktičnih obdaritev.
Tudi meni se kdaj zgodi, da mi kakšen prijatelj kaj podari za rojstni dan, vendar so to bolj skromne stvari, kot knjiga, majica z mojim omiljenim bendom recimo, kakšen manjši instrument, na sploh glasba, vinilke, cedeji.
Tudi moj dragi me skromno obdaruje ob rojstnem dnevu. Na zadnje mi je kupil zajetno kolekcijo Lushevih izdelkov visoke kakovosti. No, to je skromno glede na diamante, zame pa sploh ni bilo skromno, saj je stalo verjetno vse skupaj toliko, kot en mali diamantek, ampak ne pravi, uni od Swarovskega 😉
Zlato verižico sem pa jaz njemu kupila. Ampak mi jo je vrnil, saj mu zlato nekako ne odgovarja! Jo bom prodala in bova šla na mini potovanje na Dunaj. In ne bova pustila trebuha zunaj. On pa naj nosi svoje indijanske ogrlice, saj bojda boljš pašejo k njegpvim dredom.
Zlato verižico, ki jo nosim, sem pa podedovala po svojem bratu, ki nas je zapustil veliko prehitro.
Nakita ne nosim, tako da dobro ve, da bi se takim darilom samo.pokazal, da me ne pozna dobro.
Po navadi si kupujeva tako za rojstne dneve kot za novo leto kake karte oz.aranžmaje za koncerte, kako opremo, ki si jo kdo želi, pa ugotavlja, da ni nujna…
Pa več kot zlata ogrlica za darilo mi pomeni, da vem, da lahko vedno računam nanj, tudi če me ob enih zjutraj pelje v bolnico, da mi pomaga do mize in pojest kosilo, ki ga je on pripravil, ker se sama res slabo počutim, ki se zna skregat z mano brez kričanja, žalitev in tihe maše.
Meni je bistvo daril, da človeka, ki mu ga poklonila z tem razveselila, da mu nekaj pomeni. Torej da ti je mar, da veš česa si želi in ga želiš osrečiti… Od najbližje osebe torej od partnerja se mi zdi to še posebej pomembno. Vrednost darila pa ni važna
Tako da ni potrebno diamantov in ne vem česa, da bi se postavljal niti obdarovalec niti obdarjene da njimi pred drugimi… Ker to splooooh ni bistvo daril.
Stara forumašica (res ta prava), 06.09.2025 ob 10:24
Nakita ne nosim, tako da dobro ve, da bi se takim darilom samo.pokazal, da me ne pozna dobro.
Po navadi si kupujeva tako za rojstne dneve kot za novo leto kake karte oz.aranžmaje za koncerte, kako opremo, ki si jo kdo želi, pa ugotavlja, da ni nujna…
Pa več kot zlata ogrlica za darilo mi pomeni, da vem, da lahko vedno računam nanj, tudi če me ob enih zjutraj pelje v bolnico, da mi pomaga do mize in pojest kosilo, ki ga je on pripravil, ker se sama res slabo počutim, ki se zna skregat z mano brez kričanja, žalitev in tihe maše.
To nam je itak vsem logično. ? Se podrazumeva, da mora bit moški na mestu, ženi vedno pomagati in ne vpiti nanjo. Tudi partner moje kolegice je zelo fajn člouk. Ogromno ji pomaga, še avto ji tanka. Vedno na voljo pomagat tudi drugim. Sem želela samo podebatirat o tem, kaj dobimo za rojstne dneve. ? Tema NI o obnašanju moških.
Moja sorodnica, najbolj obicajna locena trgovka z dvema otrokoma ima zdaj ze 15 let partnerja, ki je naloudan in ji za posebne datume kupije zlate palice in nakit za par jurjev, je tudi ona najprej piskala, dokler ji ni dotajcil, da je to samo zanjo, za njeno financno varnost, ce se njemu kaj zgodi.
V tem casu sta njena otroka odrasla, je skrbel zanju kot za svoja, zdaj imata ze vnuke, ja imata, ker je njenim vnukom pravi dedek. Firmo je uradno prodal njenemu otroku, ki je tudi dejansko prevzel posle, da ne bi sla firma v dedno maso. Za svojega otroka je poskrbel z denarjem in glede na to, da je ta ze krepko cez 40 in samski, je vprasanje, ce bo imel druzino, denarja ima zase dovolj za luksuz do konca lajfa.
Vse je odvisno od stanja na trr, ker da meni moj pritroga zlate palice ali diamante za 7-8k evricev, bi ga tudi jaz kam sterala, klinc, ne bi upala po cesti hodit s tako ogrlico, z nekim drugim stanjem na trr bi pa tudi diamante nosila.
japajade432, 06.09.2025 ob 11:14
Moja sorodnica, najbolj obicajna locena trgovka z dvema otrokoma ima zdaj ze 15 let partnerja, ki je naloudan in ji za posebne datume kupije zlate palice in nakit za par jurjev, je tudi ona najprej piskala, dokler ji ni dotajcil, da je to samo zanjo, za njeno financno varnost, ce se njemu kaj zgodi.
V tem casu sta njena otroka odrasla, je skrbel zanju kot za svoja, zdaj imata ze vnuke, ja imata, ker je njenim vnukom pravi dedek. Firmo je uradno prodal njenemu otroku, ki je tudi dejansko prevzel posle, da ne bi sla firma v dedno maso. Za svojega otroka je poskrbel z denarjem in glede na to, da je ta ze krepko cez 40 in samski, je vprasanje, ce bo imel druzino, denarja ima zase dovolj za luksuz do konca lajfa.
Vse je odvisno od stanja na trr, ker da meni moj pritroga zlate palice ali diamante za 7-8k evricev, bi ga tudi jaz kam sterala, klinc, ne bi upala po cesti hodit s tako ogrlico, z nekim drugim stanjem na trr bi pa tudi diamante nosila.
Kako je samski, če ima to tvojo sorodnico za partnerico
Ve da imam rada rože, tako da dobim vedno lončnico ali lep šopek. Za zraven pa potem tisto kar rabim. Včasih greva darilo kupit skupaj, da si lahko sama izberem. Ve da nakit nosim zelo minimalistično, da ne maram rumenega zlata, zato mi tega ne kupi. Za kar sem mu hvaležna. Ne gledava pa na to koliko stane darilo, je stalo par tisoč evrov ali pa niti ne 50 evrov. Tako sem dobila že tudi športno uro, vikend izlet, romantično večerjo, torbico, knjigo, kremo za obraz, parfum, …
Od prijateljev, prijateljic dobim bolj skromna darila. Dogovorjeni smo da si ne kupujemo darila dražja od 30 evrov. Če bi mi moški prijatelj prišel s takšnim darilom kot pri kolegici, bi ga hitro prizemljila.
Vse sorte malenkost, za katere ve, da so mi všeč. Ni treba, da je ravno poseben dan, včasih kaj primese kar tako, ker se pač spomni. Nazadnje mi je prinesel en velik šopek tulipanov. Jih je dal v vazo z vodo, na mizo v kuhinji, da me preseneti. Super, hvala, lepi so…ampak po treh tednih še vedno izgledajo točno tako kot prvi dan. Rečem, uf, ti so pa vzdržljivi … jih potipam, nekam zelo mesnati so, potipam še bolj, on tipa…ugotoviva, da so umetni, neka gumijasta masa, ampak zelo precizna izdelava. Revež jih je kupil v trgovini, bili so med ostalimi, tudi živimi rožami. Sva se orenk nasmejala in ker res izgledajo kot pravi, zdaj krasijo hodnik. 🙂
Sam zanima, 06.09.2025 ob 10:32
To nam je itak vsem logično. ? Se podrazumeva, da mora bit moški na mestu, ženi vedno pomagati in ne vpiti nanjo. Tudi partner moje kolegice je zelo fajn člouk. Ogromno ji pomaga, še avto ji tanka. Vedno na voljo pomagat tudi drugim. Sem želela samo podebatirat o tem, kaj dobimo za rojstne dneve. ? Tema NI o obnašanju moških.
Glede na prebrano na forumu to, kak je normalen moški, ni ravno samoumevno.
Pa glede na to, da sva par, da recimo denar ni “moj” in “njegov” ampak skupen, so bolj pomembne pozornosti, tudi vsakodnevne, ne pa ravno vrednost darila.
Taka instagram zgodbica ta objava 🙂
Ja jaz tudi večinoma dobim nakit. Pa knjige. Kakšne posebne ki si jih želim. Ker ve da mi je to všeč. Pa tulipane in sončnice. Tudi jaz njemu tisto kar si on želi. Večinoma pa za takšne praznike kam greva sama, to nama je najbolj pomembno. Čas preživeti skupaj. Ostalo je pač češnjica na torti, ne glavni dogodek.
Bi pa kot vezana ženska zavrnila takšna povabila od drugih moških na btw jastoga? 🙂 smešno 🙂 Čisti instagram – jastog 😀 Zelo nekulturno od nje da sprejema takšna darila in povabila od moških “prijateljev”. Nespoštljivo do partnerja.
Isto je nespoštljivo pričakovati darila, ki niso v njegovem/vajinem budgetu. Nekdo na nekem povprečnem dohodku ti pač ne bo nosil nakita za par tisoč. Če to pričakuješ imaš resne probleme. Če on to naredi ima pa on še večje. Ne živimo v filmih. Živimo v realnosti. In pri darilih je važen namen. Vsaj normalnim ljudem. Raje dobim tople copate za par 10e volnene ki si jih želim kot nekaj za par tisoč kar sploh ni z mano v mislih kupljeno. Btw 99,9% slovencev ne loči pravega diamanta od cirkonija 🙂 Kaj šele pravega od narejenega v laboratoriju. Isto velja za bisere.
Ampak ja ok, fajn domišlijska zgodbica :).
Forum je zaprt za komentiranje.