Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Kakšen voznik/šofer ste?

Kakšen voznik/šofer ste?

Kako vidite sebe za volanom? Ste tisti s sočnim besednim zakladom ali umirjeni, kršite pogosto prometne predpise? Se razlikuje vaš način vožnje po tem, če ste sami v avtu ali če imate družbo, celo otroke v avtu???

ne delam prekrškov, pizdakam pa 100 uro…

Dosti maham, pizdim, sem pa prijazna, dam komu prednost, ga spustim, ko izsiljuje. Večkrat rešujem debilizme drugih. Sicer pa super vozim.

Skušam čim manj prekrškov naredit, sočne so na jedilniku kdaj koli, ko so zraven otroci pa bolj kake tristo kosmatih al pa luba gela vidi konja. Se pa imam za kar vredu šoferja.

maham in trobim nič, preklinjam pa ko sem sama ali v dvoje precej, sploh čez nevrotike, divjake in izslujevalce, saj sem sama bolj med umirjenimi vozniki 🙂

*izsiljevalce (haha kako se mi je ratalo tako zatipkat)

Jaz upoštevam vse znake, noben pogled ne izpustim, ko grem v rikverc vedno vklopim vse 4 smernike.
Res vedno gledam če imam prosto, če zavijam desno gledam če je kje kakšen kolesar, tega se res pazim.
Rondoje obvladam, in se pravilno razvrščam in ne vozim čez polno črto.
Ko prehitevam nikoli ne pozabim dat smernika in nikoli ne vozim po levem pasu na AC. Uporabljam ga samo za prehitevanje, kot piše v CPP.
Med vožnjo sem ves čas skoncentriran na vožnjo in me nič ne zmoti.

Imam pa 2 slabosti:

Zelo pogosto preveč naglas poslušam glasbo, in vozim čez omejitve.

Opažam pa da tudi takrat ko poslušam glasbo in spremljam GPS, še vedno vozim 50% bolje kot vsi ostali.

Ma jst se trudim bit čimbolj umirjena in tako tudi vozim. Na easy pa z očmi na pecljih. Pazim nase in na druge. Ker pri kulturi slovenskih voznikov se ti hitro lahko strga če se preveč vpletaš. Ali pa nikoli več ne voziš 😉 Sploh v mestu je vsega. Če ne vidiš, ne bi verjel, kaj folk dela…

No, meni greste pa ravno taki na živce.
Glavno da ste vi umirjeni in na “easy” drugi naj se pa jebemo, in zgubljamo živce, ker 5 minut pospešujete do 50 km/h.

Ko se prižge zelena, pa traja 10 sekund da dojamete da je treba speljat.

Glavno da ste vi umirjeni in na “easy” drugi naj se pa jebemo, in zgubljamo živce, ker 5 minut pospešujete do 50 km/h.

Ko se prižge zelena, pa traja 10 sekund da dojamete da je treba speljat.[/quote]

dizlarr in kolerik? Slaba kombinacija, boš hitro skuril avto.

Ko se prižge zelena, pa traja 10 sekund da dojamete da je treba speljat.[/quote]

Preveč kave piješ.

Sicer se ni lepo hvaliti vendar se to pot bom:-) kajti spoštujem vse predpise, še več, za volanom sem prijazna do soudeležencev v prometu in nikoli se na nikogar ne jezim. Vozim previdno in pozorna sem na ostale voznike saj mi je moj učitelj v avtošoli rekel: pazite na druge, na pločnike z otroki, sebe boste že očuvali! In prav je imel. Do sedaj hvala Bogu nisem še imela težav, ker se trudim biti nadvse strpna voznica in se mi to obrestuje. Moram pa povedati, da se na daljše vožnje od 60 km v enem kosu ne odpravim, hitrost striktno prilagajam predpisom. Pač letom primerno. Edino kar me malo “baše” je tipična ženska težava in mogoče tudi težava nekaterih moških: vzvratna vožnja..Takrat imam napete vse živčke in oči na pecljih. Do sedaj se je kar izšlo:-))
Vsem srečno vožnjo želim!

dizlarr in kolerik? Slaba kombinacija, boš hitro skuril avto.[/quote]
Zakaj že?

Ker ima 2.0 dizel ogromno navora in je kot narejen za pospeševanje?

Jaz se celo z mercedesom striktno držim hitrostnih omejitev. Res pa je, da le pri vzvratni vožnji.

Ja kok si pa ti duhovit! Skor tako kot BMW 540!

Pejt še na njegovo novo poslovno priložnost – akademijo za razbite vrče!

Zdele se bom mal pohecu iz žensk, pa brez zamere 😀

Evo ženska vožnja !

http://www.avtoarena.si/6500/voznja-iz-garaze-ji-dela-tezave

Toleranten, vedno spustim čakajočega, se v križišču ne razburjam, ko voznik pred mano ne potegne takoj , je pa res, da sem običajno prehiter in to kar konkretno , sicer nikoli v naselju ampak, ko sem na odprti cesti takrat pa kolikor duša in avto dasta 🙂

Vozim že dobrih 20 let, brez nesreče. Sem hitra voznica, običajno prehitra. Za tiste, ki se cijazijo 60 tam, kjer je omejitev 90, nimam lepe besede, ampak sem se z leti naučila tudi potrpežljivosti. Če imam kdaj v kakšnem križišču občutek, da se nikamor ne premaknemo, pogledam naokrog in če ni nikjer nobenega okostnjaka, potem imam upanje, da tudi jaz pač ne bom umrla na tem križišču:). Vozim pa veliko lepše, če se z mano vozi še kdo, sploh če so to otroci. V tem primeru postanem prav vzorna, da sem še sama sebi všeč. Drugače pa mora pri meni avto dat dušo:)

hmmmm….jaz se pa le sprašujem….pa kje ste vsi vi dobri vozniki/voznice, kadar sem jaz na cesti? Ravnokar na tečaju varne vožnje?

Ko je bog delil talent in veselje za vozit, sem bolj zadaj stal. Sem ena povprečna žalost na cest.

O, kako sem se nasmejala! Tole bom pa verjetno še sama začela kdaj uporabljat, čeprav nisem Gela…..;)))))))))

haha,dobro vprašanje…, jah 99% časa po predpisih, strpno,spuščam oz. dam prednost…., so pa seveda tudi taki ekstremi…, da jih mon nekako ne bi prenesel….

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Kot recimo?? Daj raje varno vozi, če ne zaradi sebe zaradi ostalih.

New Report

Close