Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšen starš kupi nepremičnino s tako mladim otrokom?

Kakšen starš kupi nepremičnino s tako mladim otrokom?

Pa ne vzeti stavka “spoznala sem” kot da sem ga spoznala pred 1 tednom. Skupaj sva že 4 leta. Mišljeno je bilo, da sem spoznala nekoga, s katerim bi si želela prihodnost.

Vsak je svoje sreče kovač!

Dobro sta se odločila. A naj bi punco pripeljal k mami v dvosobno stanovanje? Kot razumem ima sin cel štuk. Zdaj je samski, ne rabi svoje kuhinje. Ko si najde punco, bosta uredila svojo kuhinjo in lahko tudi ločen vhod, če bosta tako želela. Če mama ni gospodovalna je bilo to, kar sta naredila edino možno, da si privoščita kaj večjega. Lahko pa se še vedno odločijo drugače, ko bo tamlada pri hiši in hišo prodajo, mama v garsonjero mlada dva pa skupaj nekaj kupita. Ne vidim problema. Se bodo že zmenili,ni moja stvar.

Odgovor na objavo uporabnika
Ne razumem in se sprašujem, 09.11.2021 ob 21:30

Spoznala sem fanta, s katerim bi si rada ustvarila življenje.. ampak imava eno težavo. Ne moreva na svoje, ker je ves svoj denar že vložil v hišo staršev, vlaga v popravila in vzdrževanje starejše hiše. Kredit bi si lahko vzela in šla na svoje, ampak je hiša mnogo prevelika za starša in bi potrebovala če ne drugo vsaj finančno pomoč, katere si pa žal ne moreva privoščiti, da plačujeva poleg svoje najemnine ali kredita. A je sploh kakšno upanje za naju? Imava se lahko prihodnost? Ga imam res rada, ampak pri njegovi družini si ne želim živeti.. On pa druge izbire niti nima, ne glede na to, kaj si želi.. Se je resnično pri vseh vas tako dobro izteklo?

Čeprav bo hiša res nekoč njegova, mi to zares nič pozitivnega ne pomeni, ker bi še vedno morala naslednjih 40 let živeti pod nenehnim nadzorom. Ali sem zaradi tega vredna obsojanja? Ker si želim v življenju imeti svobodo, prostost in svoj kotiček? A to pač pomeni, da bom to imela le, če greva vsak svojo pot?

Absolutno, ne vem, kaj ni jasno tukaj. Če ne želiš živeti z njegovimi starši, druge alternative pa ni, imaš odgovor. Lahko seveda najprej poskusiš živet z njimi, mogoče so fajn ljudje.

To, kako danes živimo, 1 oseba/stanovanje, ni normalno, gledano iz zgodovine. To je luksuz. Od nekdaj so ljudje živeli skupaj s starimi starši, vnuki, tasti in taščami, in tudi s člani širše družine, daljnimi sorodniki. Tako je bilo lažje za vse, tudi ceneje. Mislim, da se bomo kmalu vračali v te stare, v bistvu normalne, oblike sobivanja, saj prihajajo hudi časi. Kar pa se tiče njune majhne hiše, vedno se da kaj prizidati, dozidati, nadzidati. Brigajte se zase.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close